Rimsy Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Taky se pristi rok chystam na novou TV. Porad jsem mel v hlave LCD, ale je fakt ze ten kontrast a hlavne smouhy jsou u LCD nekdy celkem otravny. Jenze kdyz na TV koukam z 3,5 metru (panelaj) tak asi 94 cm plazmu neuziju. Leda by se delala nejaka mensi...
Jeremy Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Já před půlrokem řešil stejné dilema a koupil plasmu. Zvítězilo to, že jsem stejnou televízi viděl vedle sebe v LCD provedení a v plasmě - podobná cena, stejný výrobce (LG). Zrovna šel nějaký rozhovor s fotbalistou, co byl v černém saku. Na LCD bylo normálně černé - nikoli šedivé. Ale na plasmě měla ta černá odstíny - byly rozeznat kapsy, klopy, knoflíky.. a tak. Rozdíl ve spotřebě je tak malý, že si ho můžu dovolit :-)
JJ Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Kdybych musel volit mezi LCD a plasmou, tak dnes už asi plasmu. Pokud bych nebyl omeze těmito dvěma, rozhodně projektor. S tou životností lampy to rozhodně není tak hrozné a 3m úhlopříčka je 3m úhlopříčka. Pravda je, že doma nekoukáme na TV, takže projektor běží jen řekněme obden 3-4 hodiny a to jen když jsme doma (teď už přes 2 měsíce ne). Krmíme to z DVD nebo kvalitnějších digitálních zdrojů (HD v H.264).
bobika Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 " někdo tu nakousl PC/PS3 versus plazma, proč by to měl být či nebýt problém pro plazmu? " Když jsme se doma rozhodli, že koupíme něco solidního, udělal jsem si, coby laik, takový malý průzkum se zaměřením - LCD vs plazma - životnost, nároky, rozlišení a samozřejmě výhody/nevýhody toho kterého řešení. Je docela s podivem, že v době, kdy jsou plazma panely již v desáté /možná vyšší/ generaci, a tedy ten "zafixovaný" problém s vypalováním bodů mají již poměrně dlouho a zdá se, že prakticky dokonale zvládnutý, tak i v prodejně, specializující se na HiFi-avšechnomožné-techniku se najdou prodavači, kteří budou do krve obhajovat LCD proti plazmě. Jim prostě nestačí, že jim tam dlouhé hodiny hrají a svítí plazmy všech značek a obrazově jsou úplně někde jinde než LCDčka a nic se jim tam nevypálilo a a tak ... Prostě pořád a furt do skonání světa budou volat po LCD ... divné. Takže, pokud patříte k těm mírně postiženým, kteří by "občas" rádi zapnuli třeba PS3 a hnali obraz přes HDMI kabel do plazmičky /třebas 107 cm/, pak Vám mohu s klidným svědomím říct, že já osobně nemám žádný problém se zobrazením, duchy, vypalováním /např. konstantně zobrazená a docela jasná menu-ukazatel rychlosti apod./ atd. Jsou to vpravdě herně-obrazové orgie a i ten James Bond v HDčku vypadá tak nějak líp Ještě připodotknu, že jsem se někde dočetl, že k vypálení může TEORETICKY dojít i u dnešní plazmy, ale pouze vyjímečně a za předpokladu, že zobrazíte něco statického, silně svítivého po dobu desítek až stovek hodin ... Já dosud problém tedy neměl. I když nevylučuji, že se objevit může, jsem ještě jednou všemi deseti pro plazmu.
A@A Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Já před půlrokem řešil stejné dilema a koupil plasmu. Zvítězilo to, že jsem stejnou televízi viděl vedle sebe v LCD provedení a v plasmě - podobná cena, stejný výrobce (LG). Zrovna šel nějaký rozhovor s fotbalistou, co byl v černém saku. Na LCD bylo normálně černé - nikoli šedivé. Ale na plasmě měla ta černá odstíny - byly rozeznat kapsy, klopy, knoflíky.. a tak. Rozdíl ve spotřebě je tak malý, že si ho můžu dovolit :-) Rozdiel by mal spocivat v tom, ze Plazma vypne cierne body a tym padom vidi ludske oko naozaj ciernu. LCD vykresluje aj cierne body. Hlavnu nevyhodu plazmy vidim v tom, ze nema moc rada priame slnecne svetlo. Hodi sa skor do tmavsej miesnosti/obyvacky alebo inak orientovanej. Vlastna skusenost Plazma Panasonic Viera 106cm.
Jeremy Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Rozdiel by mal spocivat v tom, ze Plazma vypne cierne body a tym padom vidi ludske oko naozaj ciernu. LCD vykresluje aj cierne body. Hlavnu nevyhodu plazmy vidim v tom, ze nema moc rada priame slnecne svetlo. Hodi sa skor do tmavsej miesnosti/obyvacky alebo inak orientovanej. Vlastna skusenost Plazma Panasonic Viera 106cm. Tak to s černou plazmou a šedivým LCD je tak známej fakt, že jsem to ani nezmiňoval. Jen jsem chtěl říct, že to JA FAKT I VIDĚT. Ale nesouhlasím, že se plasma hodí jen do temné místnosti - svítí to jako kráva, kontrast to má geniální, povrchové sklo je taky slušné - nevím proč bych se měl bát světla - to je spíš tragédie pro projektor..
maisel Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Rozdiel by mal spocivat v tom, ze Plazma vypne cierne body a tym padom vidi ludske oko naozaj ciernu. LCD vykresluje aj cierne body. Hlavnu nevyhodu plazmy vidim v tom, ze nema moc rada priame slnecne svetlo. Hodi sa skor do tmavsej miesnosti/obyvacky alebo inak orientovanej. Vlastna skusenost Plazma Panasonic Viera 106cm. Tak to si dovolím dost oponovat kvalitní plazma nemá absolutně problémy s přímím světlem, má lepší obraz než CRT. Samozřejmě v prodejně, kde je tisíce watu zářivek je LCD jasnější, ale v obýváku se to otočí
RomanP Odesláno 9. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 S tím také nesouhlasím, LCD v černé barvě právě moc detailů nenabízí. Problém současných LCD je v tom, že sice zobrazuje černou, nicméně podsvícení je i pod ní aktivní. Další otázka: O co je ošizena televize, která nabízí HDMI 1.2 oproti verzi 1.3 ?
bobika Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Tak to si dovolím dost oponovat kvalitní plazma nemá absolutně problémy s přímím světlem, má lepší obraz než CRT. Samozřejmě v prodejně, kde je tisíce watu zářivek je LCD jasnější, ale v obýváku se to otočí Přesně, taky nesouhlasím. V obývacím pokoji na ni koukáme tak ze čtyř a půl metru a hned vedle dveře na terasu. I když svítí slunce a pokoj je plný světla, obraz zůstává jasný a dokonale "čitelný". Samozřejmě, pokud na obrazovku dopadá přímé světlo, pak vidíš houby, ale to platí jak pro plazmu, tak pro CRT a LCD ..., ale to snad A@A nemyslel , nebo jo ? /to by nebyl dobrý argument proti/
RomanP Odesláno 9. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Našel jsem takovou tabulku rozlišení, kde se praví z jaké vzdálenosti sledovaz jakou uhlopříčku v závislosti na rozlišení. Zdá se to málo, ale platí to pro zobrazování HD signálu tak, aby člověk plně to HD rozlišení vnímal.
Viktor Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Tady je na čele LCD - bývají tam celkem solidní recenze http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,139102141,1,00.htm
RomanP Odesláno 9. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Tady je na čele LCD - bývají tam celkem solidní recenze http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,139102141,1,00.htm To budou ale nějaký starší věci, prakticky tam není Panasonic s FullHD res.
Návštěvník Snow Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Mám LCD 32" Philips 32PF9541 a jsem spokojen, využívám ji také jako monitor k PC, za nejlepší považuji obraz z lehce sférických CRT televizorů, ne úplných Flat, kde se musí dobíhat rohy, obraz z těchto TV asi nebude jen tak předstižen, a to bychom si asi měli všichni přiznat. Co se týče samotné otázky Plazma v. LCD tak na nejnáročnějším trhu tedy v USA převažují prodeje LCD značně nad plazmou.
Lord Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 (upraveno) trosku do sveta LCD od LG i monitoru dnes nas navtivil pan od LG, chodi pravidelne a rikal novinky jako vzdycky,ale co me utkveelo v pameti, cehoz ste si asi vsimli, u LG nove LCD monitory kontrast 5000:1, do kvetna 2008 7000:1 a upravy cerne aby byla jak ma byt, srpen 10 000:1, na muj dotaz co bude nasledovat rekl ze uz se pracuje na LED podsvetelni,ktera ma byt dost uzasne a barvy jeste lepsi no tak se nechme prekvapit Upraveno 9. listopadu 2007 uživatelem Lord
Návštěvník Snow Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Už se blíží technologie OLED panelů, tak se nechme překvapit, i když na začátku budou ceny horentní .
maisel Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Už se blíží technologie OLED panelů, tak se nechme překvapit, i když na začátku budou ceny horentní . To je opravdu budoucnost, ale oni nikam nepospíchají tak si počkáme
Návštěvník Snow Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 (upraveno) To je opravdu budoucnost, ale oni nikam nepospíchají tak si počkáme Nemusí to tak být na IFA 2007 v Berlíně byl první prototyp. Edit - http://www.oled-info.com/oledTV Upraveno 9. listopadu 2007 uživatelem Snow
Pepino65 Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 jestli tomu dobře rozumím tak jedeš PC přes 81cm LCD ..... to musí být dobrý masakr ....... nedokážu si to představit (ale asi to budu muset někdy zkusit ... taková tabulka 800x600 v excelu na 81 cm by mě dělala dobře na oči ) YPO a to sis ještě nezapařil třeba formule na projektorovým plátnu.
Jeremy Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 ...LCD tak na nejnáročnějším trhu tedy v USA převažují prodeje LCD značně nad plazmou. Jeje, jakpak se měří "náročnost trhu?" Tím, jak se ta masa tupců nechá masírovat reklamou, aby vysolili desetitisíce za iPhone a pak se soudili, že jim ho za měsíc zlevnili?
Návštěvník Snow Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Jeje, jakpak se měří "náročnost trhu?" Tím, jak se ta masa tupců nechá masírovat reklamou, aby vysolili desetitisíce za iPhone a pak se soudili, že jim ho za měsíc zlevnili? Dobře tedy, tak v zemi tupců s největší kupní silou, spokojen ?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se