Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nenasiel som tu na fore o nich zmienku. Pridu mi celkom zaujimave a originalne. Krajsie ako monstra.

MOVEMENT:

Self Winding Precision Automatic Caliber. No. 4R37

FEATURES :

Precision Automatic Movement

24 Jewels

Army Green Dial with Bold Lumibrite Hand and Hour Markers

LumiBrite Features on Silver Tone Markers

Bi-Directional Rotating Black Bezel With Elapsed Time Markings

Date display between at 4 o'clock to 5 o'clock position

See Thru Screw Down Case Back

Stainless Steel Case

Screw in crown and 2 push button operation

Solid Surgical Stainless steel casing in matt finish matching crown & Buttons.

Army Green Nylon Strap With Buckle

Hardlex Crystal for Superior Scratch Resistant

Water resistant 330ft/100M

DIMENSIONS:

Case Diameter: 41mm (excluding Crown) 45 mm with Crown

Case Thickness: 13mm

Bracelet Width: 20mm

Total Length: 200mm

post-4368-092643300 1357479062.jpg

post-4368-009198300 1357479074.jpg

post-4368-099567400 1357479085.jpg

post-4368-085194400 1357479094.jpg

• Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

konecne zase hezky seika, ktery neznam :) vterinovku chapu, ale co je ta velka oranzova rucka na dvanactce? jenom dalsi "mrtvy" ukazatel? jeko ze najdu sever, zafixuju tu rucku a hotovo? a co ten kompas na desitce? jenom designovy prvek? za dveste dolaru celkem v pohode... ta cerna verze na khaki pasku mi prijde moc fajn!

P.S. tak kdyby to nekoho zajimalo, tak uz jsem to rozsifroval. ten malej cifernik na desitce je 24h ukazatel - ale hezky resenej! a ta oranzova sipka na dvanactce je bohuzel jenom namalovana na ciferniku dost epochopitelne a od Seika bych vazne cekal vic nez takovejhle podlej trik. ;) cimz to jako varianta zpestreni momentalni nudy pada. ;)

Tady na tehle fotce je to videt lip:

ssa049k.jpg?w=640

Upraveno uživatelem little_w
Odesláno

Ten "kompas" na desítce podle mě ukazuje čas ve 24h. Ta velka oranžová ručka myslím není ručka, ale potisk ciferníku. To by tam bejt nemuselo. Horní korunka bude otáčet vnitřní lunetou s kompasem, jako u atlasů.

Odesláno

Tento typ jsem vůbec neznal a musím říct, že obzvláště v modré jsou super. Trochu přeplácané, ale dost osobité, fakt se mi líbí.

Odesláno

Heleďte a není ta červenobílá šipka pod tou dvanáctkou na cifru natisknutá proto, aby se snadno určoval sever pomocí půlehí úhlu mezi tou šipkou mířící na Slunce a hodinovou ručkou, která má pro ten účel stejný červenobílý design? Předpokládám, že následně si podle toho natočím lunetu se světovými stranami (na co by tam jinak byla?) a hodinky pak v kombinaci s mapou můžu použít jako busolu... teda myslím :sweatdrop:

Za mě :speak_cool:

Odesláno

Jojo. Je tam právě proto. Na slunce se ale nasměruje hodinová ručka a ne ta šipka. No a mezi hodinovou ručkou a dvanáctkou, je jih. Dopoledne proti směru hodinových ruček a odpoledne po směru. Jak jsem psal, stejnou otočnou lunetu s kompasem měly i atlasy.

Odesláno (upraveno)

Jak je na tom vlastně takový kalibr 4R37? Je stejný jako 7S26/36, jen s hackingem a ručním nátahem? Nebo je to komplet jiný strojek? Nikde jsem se tady toho o něm moc nedočetl.

Upraveno uživatelem mates444
Odesláno (upraveno)

tu najdes porovnanie 6R a 7S. Oba su postavene na tom istom zaklade, modifikacie sa tykaju hackingu, rucneho natahu, mainspring /6R ma dlhsiu rezervu chodu o 10h/ a nepokoja /6R je presnejsi/ + prevedenie niektorych casti

4R je potom parcialne potuneny 7S smerom k 6R /= krok spravnym smerom/:

4R15-16 ma lepsiu presnost a rezervu natahu /-15+25s, 50h/, ma teda mainspring a nepokoj zo 6R15 edit: ale nema hacking a rucny natah

4R35-38 maju naopak hacking a rucny natah, ale mainspring a nepokoj z kal 7S /presnost -25+35s a rezerva len 40h/

edit: plus tie 24h serepeticky a ine, ktore tu nespominam lebo nie su pre funkciu agronoma dolezite :)

Upraveno uživatelem instant
Odesláno

24h ukazatel jako hlavní fičura, to je slušný zlo. Barevná hodinová ručička nepříjemně tahá za oči, datum už ani nekomentuji. Přitom potenciál měly velký. Naštěstí se dá vybírat jinde.

A díky za odkaz na řemínek, mám jedny, na které se mi bude náramně hodit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...