Bob Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 Dat tam vypokly sklo, jinej cifr, rucky a lunetu a beru vsema deseti
bandicoot Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 Jen tak pro info, jak jde třeba změnit vzhled marine chronometru...http://www.steinhartwatches.de/de/Marine-Chronometer-Around-the-world,590.htmlA terra Ingognita jsou taky pěkný.Koukám do těch limitek a samý Russian forum... Kdyby se hóóódně drblo do cifru a ruček vintage oceánu, tak by to mohly bejt pěkný hoďky na dovču.
Zdeneli Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 Tak pokud by se jednalo o jednoduché pilotky kolem 42 mm, tak bych se přidal, ale už jsem se skoro rozhodl pro Mark XVII. Jenže Bandicoot jedny dostal a tak asi nebude chtít ještě jedny.
Frantik Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 V 10. 1. 2013 v 11:12, bandicoot napsal: Jen tak pro info, jak jde třeba změnit vzhled marine chronometru...http://www.steinhart...-world,590.htmlA terra Ingognita jsou taky pěkný.Koukám do těch limitek a samý Russian forum... Kdyby se hóóódně drblo do cifru a ruček vintage oceánu, tak by to mohly bejt pěkný hoďky na dovču.Hele clovece tohle by slo!!!! Ty jsi ale kreativni
bandicoot Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 Pokud si vzpominam, tak jedno pekny letni GMT na tahu na Ocean bazi uz tu v navrzich bylo, nakonec to ale krachlo kvuli vytizeni u Steinhartu.
sashator Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 Ač GMT komplikaci příliš nemusím, tak kdyby finální kousek měl podobu těch co se tu řešil, tak to by se mi hodně líbilo.....jo a návrhy retro hodinek co tu proběhly vypadají také velice dobře Určitě je předčasný tady řešit drobnosti, ale tvar pouzdra a celkový look je podle mě to základní a od toho se bude odvíjet počet případných zájemců...zatím je to taková všehochuť
sect Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 V 10. 1. 2013 v 13:13, bandicoot napsal: Pokud si vzpominam, tak jedno pekny letni GMT na tahu na Ocean bazi uz tu v navrzich bylo, nakonec to ale krachlo kvuli vytizeni u Steinhartu.Do těch bych šel hned.
Bob Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 To vypada velice dobre, do toho bych sel, akorat mozna misto modry jinou barvu?A vypoukly sklo, alespon lehce :-)
Honza.manta Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 V 10. 1. 2013 v 15:19, sect napsal: Do těch bych šel hned. Za mně - do toho jdu ihned!
zekon7302 Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 V 10. 1. 2013 v 15:19, sect napsal: Do těch bych šel hned. do toho bych taky šel,modrá je dobrá
Ohm-Aztec Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 Mně se ta myšlenka líbí:Rozměr do 40 mm - anoKlenuté sklíčko (nemusí být safír) - anoBombírovaný ciferník - ano Ty štajny, co tady postnul bandi, jsou dobrej začátek!
kloubik Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 Pořád se plácám v hledání ideálních tool watch a Jankovo zadání je mi hodně blízké (já osobně bych přidal do zadání kovový tah, pokud by to zbytečně nezvyšovalo moc cenu). Přihodím jako inspiraci na možný směr Bell&Ross Demineur...poslední dobou se mi moc líbí takovýhle tvar pouzder (a obecně celý tyhle hodinky, škoda že se dají tak špatně sehnat :-( )
sashator Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 Pořád se mi ten směr zdá příliš rozdílný (Marina od Šteinů a ta neuskutečněná GMT limitka jsou od sebe podle mého naprosto vzdálené)- já osobně bych byl pro o co nejuniverzálnější hodinky- zde zmiňované Mark XII, B&R, GMT limitka... Určitě by bylo ale nejlepší aby Janko (jako zakladatel vlákna) určil aspoň základní směr (jak už jsem psal tvar pouzdra a model od čeho bychom se odpíchli)- takto se tady budou pouze kupit nápady jeden přes druhej. Všechny limitky tak tady víceméně začínaly a až do konce se udržely v daných kolejích.
skalis Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 A ja bych si tohohle vlakna skoro nevsiml . Janko, mne se ten napad libi. Specifikace presne odpovida memu vkusu vcetne bombirovanyho cifru. Safiru na kopecek bych se sice nebranil, ale jsem fanda do akrylatu, takze s nim nemam problem. Libi se mi myslenka, ze by to mely byt tool-watch, WR 100 je dostacujici, preferoval bych sroubovaci korunku (pokud by to slo). Hned me napadlo, co by na ten napad rekli v Glycine - udelat remake Airmanu (takovy ty proflakly z Vietnamu) ve velikosti 38 mm (maximalne tech 40 mm, aby se rozsirila cilova skupina zajemcu). K nim teda urcite purist 24h bombirovany ciselnik a akrylatovy sklo. A kdyz by vysel i bonus v podobe sroubovaci korunky, bylo by to labuzo. Jen moc neverim, ze by se to veslo do 1000 EUR. Zaujaly me i hciqovy navrhy (libi se mi prostredni varianta). Ale blizsi jsou mi jednoduche tool-watch - i bez lunety. Absence lunety ma totiz ten pozitivni efekt, ze dava moznost vzniknout tool-watch s univerzalnim elegantnim vzhledem, ktere se daji vzit i ke kosili. Rolex Explorer I a Mark XV jsou dokonale priklady. Vydat se takovym smerem by se mi libilo asi nejvic, ale bojim se, ze bude slozite dat do kupy kvalitni a zaroven svebytny design hodinek. V takovem pripade bych navrhnul oslovit Sinn a upravit model 103 St Ty do nechrono podoby. Osobne mi jejich nechrono varianta v jejich nabidce chybi. Pouzdro je moc pekne a myslim, ze i styl grafiky ciselniku by mohl byt podobny. Sroubovaci korunku maji a cena by v tomhle pripade mohla byt realisticka. Navic maji moznost pouzit ocelovy naramek! Nevidim potrebu ve zmensovani vysky pouzdra (mam vysoky pouzdra rad), benefit v podobe kompatibilniho naramku, ktery by (treba kvuli cilove cene) nemusel byt soucasti limitky. mi prijde zajimavy. EDIT: Steinhart by pro me byl No go.
jankoxxx Odesláno 10. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 V 10. 1. 2013 v 21:59, sashator napsal: Pořád se mi ten směr zdá příliš rozdílný (Marina od Šteinů a ta neuskutečněná GMT limitka jsou od sebe podle mého naprosto vzdálené)- já osobně bych byl pro o co nejuniverzálnější hodinky- zde zmiňované Mark XII, B&R, GMT limitka... Určitě by bylo ale nejlepší aby Janko (jako zakladatel vlákna) určil aspoň základní směr (jak už jsem psal tvar pouzdra a model od čeho bychom se odpíchli)- takto se tady budou pouze kupit nápady jeden přes druhej. Všechny limitky tak tady víceméně začínaly a až do konce se udržely v daných kolejích.ano, mas pravdu. je tu momentalne chaoz... na zaciatku boli dane nejake medze no najdolezitejsia je velkost puzdra. dopredu hovorim, ze tato limitka ma byt alternativa hlavne co do velkosti. preto prosim kazdeho kto nema zaujem o hodinky vo velkosti 36-40mm (viac urcite nie), o to aby ty zbitocne nezavadzal
sashator Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 V 10. 1. 2013 v 22:04, jankoxxx napsal: ano, mas pravdu. je tu momentalne chaoz... na zaciatku boli dane nejake medze no najdolezitejsia je velkost puzdra. dopredu hovorim, ze tato limitka ma byt alternativa hlavne co do velkosti. preto prosim kazdeho kto nema zaujem o hodinky vo velkosti 36-40mm (viac urcite nie), o to aby ty zbitocne nezavadzal S tou velikostí jsem to i tak pochopil, já osobně bych to nejlépe viděl na 39-40mm (přeci jenom je šance že se najde dostatečný počet zájemců). Každopádně ten směr jakým se to ubírá je mi docela sympatický.
jankoxxx Odesláno 10. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 V 10. 1. 2013 v 22:04, skalis napsal: Vydat se takovym smerem by se mi libilo asi nejvic, ale bojim se, ze bude slozite dat do kupy kvalitni a zaroven svebytny design hodinek. V takovem pripade bych navrhnul oslovit Sinn a upravit model 103 St Ty do nechrono podoby. Osobne mi jejich nechrono varianta v jejich nabidce chybi. Pouzdro je moc pekne a myslim, ze i styl grafiky ciselniku by mohl byt podobny. Sroubovaci korunku maji a cena by v tomhle pripade mohla byt realisticka. Navic maji moznost pouzit ocelovy naramek! Nevidim potrebu ve zmensovani vysky pouzdra (mam vysoky pouzdra rad), benefit v podobe kompatibilniho naramku, ktery by (treba kvuli cilove cene) nemusel byt soucasti limitky. mi prijde zajimavy. EDIT: Steinhart by pro me byl No go.ak by to mali byt Sinn 103 alebo este lepsie 356 Nichtchronograph tak by som si dokonca aj priplatil napisem do sinn ci je nieco take mozne?
viking Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 rád se přidám. líbí se mi začátek diskuze, uvidíme jaký směrem to půjde dál. Prozatím se mi líbí směr např. Explorerů- co největší univerzálnost- pouzdro 38-40mm- nádech retro stylu, ciferník ne moc ukecanej
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.