jerzy Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Ještě jednou díky za rady, objednána modrá Maka:clap: Až dojdou tak se pochlubím:PV podobné situaci jsem byl přibližně před rokem, vybíral jsem své první mechaniky. Moje volba nakonec padla na mako pepsi a vůbec nelituju. Mezitím jsem koupil i něco ruského, ale ty mě nepřesvědčily a leží většinu času v boxu. Nedávno jsem pořídil Hamiltony chrono, super hoďky, zejména v tomhle zimním období, ale až se přehoupne jaro do léta tak určitě půjdou na ruku zase maka. Možná je to tím, že to jsou moje první mechaniky, ale já ty hoďky prostě můžu. A za cenu +-100? podle mě lepší neseženeš.Věřím, že budeš spokojený
ggrand Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 (upraveno) Martin.D: Ale psal si o Seiku : "Doporučuji si připlatit ještě litřík dva a objednat nějaká Seika, nebo Rusy. " Tak já píšu, že v této cenové kategorii lepší tah Seiko nemá. To, že tys je koupil za danou částku samozřejmě fajn, jenže dle tvého odkazu je není možné koupit za peníze, za které si je kdysi kupoval ty. Bavíme se o situaci nyní a ne před kdoví jakou dobou. Jelikož výběr,cenu a kvalitu hodinek shrnuje několik faktorů, tj. třeba i strojek nejenom tah, tak se hodinky musí porovnávat jako celek, proto do toho tahám i jiné věci než tah. Osobně jsem např. oproti Seiku bral tah jako plus, protože Seiko dělá tahy z 1 kusu oceli(a u takto levných pětek ještě k tomu z ohnutého tlustého plechu), kdežto Orient ho skládá ze 3 kousků oceli, takže ty spoje na 1 dílku tahu nejsou falešné, jak to dělá Seiko. No a Ray...to je věc osobního vkusu. Jednak už nejsou tak nezaměnitelné, a hlavně, jsou zpracováním na stejné úrovni jako Mako, tudíž nemůžou být objektivně lepšíma hodinkama, až teda na lumi, s tím souhlasím. A tah se mi na nich taky víc líbí, ale kvalitnější není. Samozřejmě, že jsou lepší hodinky, Monstry, SPR043...to vše je zpracováním jinde. Maka jsou na úrovni SKX007,možná velmi mírně pod, ale rozhodně výš než Seiko 5 sport(nemyslím atlasy a jiné drahší) nebo Citizen NY0040. EDIT: Nejsem nějaký uctívač Mako, měl jsem je 2x, oboje tak 2 týdny, prostě mi to pouzdro nesedí dobře na ruce. Jen se snažím o objektivní pohled na věc a jelikož v této cenové hladině jsem vyzkoušel kde co, tak můžu porovnávat. Upraveno 14. ledna 2013 uživatelem ggrand
karel hb Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 ggrand: Úplně s Tebou souhlasím, ale Ty to vidíš z pozice člověka, který se o tyhle věci dlouho zajímá, může srovnávat a hlavně tomu rozumí. Mi jako začátečníci to vidíme pod jiným ůhlem pohledu, laicky řešeno, člověk neví, na co se podívat. Já když přišel na forum, vůbec jsem nechápal, jak se vám tady některé věci mohou líbit a naopak a dnes mám úplně jińý pohled. Když se tady teď řeší kvalita tahu, zpětně jsem si uvědomil, co mi na Makách vadilo. Určitě to nebyla kvalita, ale spíš povrchové kartáčování mi vizuálně příliš nesedělo k pouzdru a mohlo trochu evokovat pocit, který tady Martin psal, ale opravdu jen vizuálně. A druhá věc je ta, že mne osobně se spíš líbí tahy, které se od stěžejek alespoň na první dílku zužují třeba z 20 na 18, přijde mi to takové elegantnější a nenásilné, ale záleží taky na tvaru pouzdra a typu hodinek. A u Orientů mi to vadilo hodně. Prostě mi nováčci, než se rozkoukáme, tak to vidíme jinak než ostřílení matadoři, taky nám ze záčátku přijdou Stormy nebo Diesle hezčí než Archimede nebo Seika.
ggrand Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 karel hb: Tah na Mako taky se zúžuje z 22 na 20mm. Tah na Mako je díky kartáčování praktický. Někdo, kdo je háklivý na škrábance, se jich na takovémto tahu dokáže svépomocí zbavit sám. Na tahu, kde se střídají leštěné a kartáčované plochy to často prostě nejde. Druhá strana mince je, že vypadá fádně, bez nápadu.Taky mám rád zúžující se tahy. Kupodivu mi nejvíc na ruce sedí jubilee/president 22-18mm,co je k SKX007. Ač chrastítko, je hodně pohodlný a tak nějak mi na ruce trošičku pruží, což pohodlí jen přidá.
karel hb Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 (upraveno) karel hb: Tah na Mako taky se zúžuje z 22 na 20mm. Tah na Mako je díky kartáčování praktický. Někdo, kdo je háklivý na škrábance, se jich na takovémto tahu dokáže svépomocí zbavit sám. Na tahu, kde se střídají leštěné a kartáčované plochy to často prostě nejde. Druhá strana mince je, že vypadá fádně, bez nápadu.Taky mám rád zúžující se tahy. Kupodivu mi nejvíc na ruce sedí jubilee/president 22-18mm,co je k SKX007. Ač chrastítko, je hodně pohodlný a tak nějak mi na ruce trošičku pruží, což pohodlí jen přidá. Tak vidíš, teď o tom mluvím. Já si toho zúžení vůbec nevšimnul, asi jsou ty 2mm na mne málo. Ale to kartáčování jsem myslel tak, že styl provedení je nějak moc do šeda, hrubá struktura, nevím jak to napsat a to že evokuje pocit, o kterém psal Martin. Nemyslel jsem, že je kartáčovaný povrch jako takový špatně, jen tohle konkrétní provedení. Že je to velmi praktické vím a taky dávám přednost těmto plochám před leštěnými. Přijde mi to i důstojnější a elegantnější. Upraveno 14. ledna 2013 uživatelem karel hb
Jezevcik2 Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Maka jsou na úrovni SKX007,možná velmi mírně pod, ale rozhodně výš než Seiko 5 sport(nemyslím atlasy a jiné drahší) Doufám,že těmi Seiko 5 Sports myslíš pouze srovnatelné potápky ,protože když vedle sebe položím Seiko 5 Sports-Military (SNZG13K1)a Maka,tak Seiko nemám co vytknout-spíše mírně naopak,ale pouze detailně.
ggrand Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 (upraveno) Jezevcik2: Tak porovnávám hrušky s hruškama...tj. hodinky na tah, s otočnou lunetou a s plastickýma indexama. V mém případě SNZF15 a SNZH59,51. Upraveno 14. ledna 2013 uživatelem ggrand
Patejl07 Odesláno 14. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Chtěl jsem se zeptat, jaká je rozteč stěžejek u těch Mak? Ono mi teď trochu stoply obejdnávku kvůli technickým problémům, tak uvažuju, že vemu buď kaučuk nebo nějaké pěkné NATO:smile_anim:
Patejl07 Odesláno 14. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Díky, teď jen vybrat ten správný
dave9014 Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Díky, teď jen vybrat ten správný Svoje černý nosim občas na černým nebo bondovskym NATO řemenu, oboje vypadá dost prďácky a je to až nebetyčně pohodlný a praktický. Jenom to neni moc na koupání .Bejt tebou, tak si na to dám čas a koupim je na tahu a řemeny dokoupim, prošel jsem si tím taky a dokupovat tah vyjde dost draho. Navíc ten tah na Mako mi na rozdíl od ostatních přijde nejlepší z tahů, co jsem v téhle cenové relaci viděl (až na sponu, ta je slabší). To kartáčování, žádný vakl na osičkách a malé zúžení jim dává neskutečně chlapáckej styl
Patejl07 Odesláno 14. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 (upraveno) Svoje černý nosim občas na černým nebo bondovskym NATO řemenu, oboje vypadá dost prďácky a je to až nebetyčně pohodlný a praktický. Jenom to neni moc na koupání .Bejt tebou, tak si na to dám čas a koupim je na tahu a řemeny dokoupim, prošel jsem si tím taky a dokupovat tah vyjde dost draho. Navíc ten tah na Mako mi na rozdíl od ostatních přijde nejlepší z tahů, co jsem v téhle cenové relaci viděl (až na sponu, ta je slabší). To kartáčování, žádný vakl na osičkách a malé zúžení jim dává neskutečně chlapáckej styl Jasně, základ mám objednaný samozřejmě na klasickém tahu, ale uvažoval jsem, že k nim ještě doberu druhý řemen, akorát se nejsem schopný rozhodnout jestli kaučuk nebo NATO:P Upraveno 14. ledna 2013 uživatelem Patejl07
dave9014 Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Jasně, základ mám objednaný samozřejmě na klasickém tahu, ale uvažoval jsem, že k nim ještě doberu druhý řemen, akorát se nejsem schopný rozhodnout jestli kaučuk nebo NATO:P Tak to potom jo ... myslel jsem, že ti stopli objednávku přímo hodinek na tahu, docela často bejvaj vyprodaný. Vybíral bych podle toho, kam ty hodinky chceš nosit. Pod gumou se dost potí ruka a Nato zase vystrčí hodinky dost vysoko. Já mám radši Nato, ale tady je zbytečný radit, to nejlíp rozhodneš ty
Patejl07 Odesláno 15. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 (upraveno) Tak to potom jo ... myslel jsem, že ti stopli objednávku přímo hodinek na tahu, docela často bejvaj vyprodaný. Vybíral bych podle toho, kam ty hodinky chceš nosit. Pod gumou se dost potí ruka a Nato zase vystrčí hodinky dost vysoko. Já mám radši Nato, ale tady je zbytečný radit, to nejlíp rozhodneš ty Sice mi stopli právě objednávku hodinek na tahu, ale naštěstí s důvodu poruchy na serveru:smile_anim: Spíš se, ale přikloním k NATU je totiž pravda, že to bude lépe dýchat než pod kaučekem. No a myslím, že k těm modrým Makům docela sedne bondovské NATO:P Upraveno 15. ledna 2013 uživatelem Patejl07
ggrand Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 Popravdě právě pod kaučukem bude ruka líp dýchat. Jednak mnoho řemenů má vlnky či díry, díky kterým ruka líp dýchá+si drží svůj tvar a tím pádem i když ho nemáš úplně dotažený, tak drží na ruce hodinky(tlačí na boky ruky). Taky často nebývá 22mm široký po celé délce. Kdežto aby se ti nehýbaly hodinky na natu na ruce, tak ho musíš mít dotažený akorát,takže vzduchové mezery nehrozí mezi nato a rukou. Za další nato má 22mm po celé délce.Nato má výhody v tom, že kdyžby ti povolila stěžejka, neupadnou ti hodinky. Má více barev, barevné vzory, dá se rychle vyměnit. Jako nevýhodu vidím v tom, že schne dýl, je lehký, takže nedovažuje hodinky jako např. tah(řemen je na tom podobně, ale přece jenom líp), nepruží, zvyšuje hodinky a díky zvýšenému těžišti se mi hodinky na nato prostě hůř nosí než na řemenu. Jo a bacha na užší řemeny než máš stěžejky(ala Bond), stalo se mi totiž, jak má možnost chodit do stran,tak mi vyslekl stěžejku z hodinek.Gumový řemen naproti tomu pruží,takže se líp přizpůsobuje změnu obvodu ruky během aktivit, je hned suchý, líp dovažuje hodinky, rychleji se zapíná. Nevýhodu vidím v menší bezpečnosti-povolí stěžejka a hodinky spadnou, není tak módní.Jsou i hodinky, kterým nato moc nevadí, třeba Seiko SRP043, SKZ327,protože jsou ze spod ploché nebo nožky objímají ruku. Kdežto Maka mají nejníž zúžující se dýnko,takže pak mají extra tendenci se vyklat. Alespoň takové jsou moje zkušenosti s nošením hodinek na řemenu a natu.
Patejl07 Odesláno 15. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 Popravdě právě pod kaučukem bude ruka líp dýchat. Jednak mnoho řemenů má vlnky či díry, díky kterým ruka líp dýchá+si drží svůj tvar a tím pádem i když ho nemáš úplně dotažený, tak drží na ruce hodinky(tlačí na boky ruky). Taky často nebývá 22mm široký po celé délce. Kdežto aby se ti nehýbaly hodinky na natu na ruce, tak ho musíš mít dotažený akorát,takže vzduchové mezery nehrozí mezi nato a rukou. Za další nato má 22mm po celé délce.Nato má výhody v tom, že kdyžby ti povolila stěžejka, neupadnou ti hodinky. Má více barev, barevné vzory, dá se rychle vyměnit. Jako nevýhodu vidím v tom, že schne dýl, je lehký, takže nedovažuje hodinky jako např. tah(řemen je na tom podobně, ale přece jenom líp), nepruží, zvyšuje hodinky a díky zvýšenému těžišti se mi hodinky na nato prostě hůř nosí než na řemenu. Jo a bacha na užší řemeny než máš stěžejky(ala Bond), stalo se mi totiž, jak má možnost chodit do stran,tak mi vyslekl stěžejku z hodinek.Gumový řemen naproti tomu pruží,takže se líp přizpůsobuje změnu obvodu ruky během aktivit, je hned suchý, líp dovažuje hodinky, rychleji se zapíná. Nevýhodu vidím v menší bezpečnosti-povolí stěžejka a hodinky spadnou, není tak módní.Jsou i hodinky, kterým nato moc nevadí, třeba Seiko SRP043, SKZ327,protože jsou ze spod ploché nebo nožky objímají ruku. Kdežto Maka mají nejníž zúžující se dýnko,takže pak mají extra tendenci se vyklat. Alespoň takové jsou moje zkušenosti s nošením hodinek na řemenu a natu. Tak a teď zase nevim co si vybrat:eek: Každopádně díky za popis, jelikož jsem měl na ruce buď jen kožený řemen nebo tah, tak s tím nemám zkušenost. Budu to muset ještě hold promyslet....
Ondoni Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 Chtěl jsem se zeptat, jaká je rozteč stěžejek u těch Mak? Ono mi teď trochu stoply obejdnávku kvůli technickým problémům, tak uvažuju, že vemu buď kaučuk nebo nějaké pěkné NATO:smile_anim: Být Tebou, vezmu nebo časem dokoupím obojí...já střídal kaučuk a nato u potápek podle toho, jaká mě čekala aktivita...v létě, kdy sem furt lezl s děckem do bazénu, jsem je nosil na natu. Má to velkou výhodu v tom, co psal ggrand...pokud trochu víc řádíš a urveš jednu stěžejku, pořád Ti na tom natu zůstavají na ruce díky druhé stěžejce...pokud jsem si šel jen zaplavat nebo šnorchlit, tak na kaučuku...a mezi lidi jsem je nosil na tahu...za pár kaček jsem měl vlastně troje hodinky, což by ocenil určitě i Horst Fuchs
Liqid Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 A když je hodíš na nějakej pěknej řemen, tak máš další parádní hodinky.
dave9014 Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 Ještě jsem si uvědomil: Jestli jseš zvyklej nosit hodinky na tahu volně tak, aby se mohly na ruce pohybovat, a vyhovuje ti to tak, vzal bych Nato. Je poddajný, a když pominu protiváhu, tak se povolený chová hodně podobně jako tah (nedrží za boky zápěstí).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se