Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 21. 11. 2017 v 13:46, decebal napsal:

A proto tady máme Hasiče.

Uz si zase koledujes? Uz si zapomnel? Dej si fakt pokoj..........ja myslel, ze ti stacilo........

• Odpovědi 157
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

ja teda nemluvil o vyhre. nicmene, vyhrat treba 2 mld, tak si myslim, ze bych se z toho nepo..., ovsem jak to pak nenapadne uplatnit, to je velkej problem.. das pribuznym 100, kazdymu treba... a navali se mraky lidi, co potrebujou pucit... to v lepsim pripade.. v horsim si te vsimnou ruzny jiny lidi, takze bud si postavit permanentne hlidanou pevnost, nebo se (to spis) odstehovat na druhej konec sveta... rozhodne to neni sranda, prijit naraz k takovy castce...

Upraveno uživatelem montemar
Odesláno
  V 21. 11. 2017 v 15:54, montemar napsal:

ja teda nemluvil o vyhre. nicmene, vyhrat treba 2 mld, tak si myslim, ze bych se z toho nepo..., ovsem jak to pak nenapadne uplatnit, to je velkej problem.. das pribuznym 100, kazdymu treba... a navali se mraky lidi, co potrebujou pucit... to v lepsim pripade.. v horsim si te vsimnou ruzny jiny lidi, takze bud si postavit permanentne hlidanou pevnost, nebo se (to spis) odstehovat na druhej konec sveta... rozhodne to neni sranda, prijit naraz k takovy castce...

Je to tak, samozrejme nejlepsi je se tim nejak nechlubit. Kdyz k tomu postupne dojdes (prodej firmy), tak uz mas kolem sebe socialni bublinu ktera je na to pripravena a stejne tak ty. Z nenadala prijdes o spoustu vazeb a jakoukoliv motivaci. To plati pro vetsinu lidi. Idealni je dle meho pro cloveka co se o to nechce aktivne starat rpzdelit to 1/3 nemovitosti 1/3 akcie 1/3 hotovost (tady nejaky mix drahych kovu, meny atd...) na vsechno existuji i mensi privatni fondy, kde bych ty prachy klidne i dal. Ale 50 mio je malo abych dle toho klice vubec mohl jako investor vstoupit.

Ja sam bych za 50 mil treba koupil firmu co dodava zbozi stredne dlouhe az dlouhe doby spotreby a snazil se to nekam posunout ;)

Odesláno

presne, jak rikas.. ja mluvil spis o castce v miliardach (idealne usd), protoze 50 mio disponuje pomerne velka skupina lidi, treba starsi domek v bohnicich, 2,3 byty v centru k pronajmu a uz jsi tam...

Odesláno
  V 21. 11. 2017 v 16:29, montemar napsal:

presne, jak rikas.. ja mluvil spis o castce v miliardach (idealne usd), protoze 50 mio disponuje pomerne velka skupina lidi, treba starsi domek v bohnicich, 2,3 byty v centru k pronajmu a uz jsi tam...

Ja tuhle debatu vedu dlouhodobe s ruznymi lidmi, protoze mi to prijde i profesne zajimave. Ovsem ta otazka zni jinak; kolik penez mi staci k tomu abych prestal pracovat ?

Ja to osobne mam na hranici cca 100 mil kc, kdy pri relativne konzervativni investici (napr. nemovitosti) a ja bych ji stejne napakoval, kupovat z equity nejsem magor :) -to zarucuje solidni prijem a nejsem ve stresu z toho, ze mam na ucte sice dost penez ale kazdy mesic ubyvaji.

Ja tu ambici jednou prestat pracovat nemam (mozna prijde s vekem) ale chtel bych svym zpusobem "vic" i kdybych mel ty mld. dolaru (samozrejme to rikam ted a taky je samozrejme nikdy mit nebudu, tak si to muzu blahove myslet :) ). Jen me tak nejak bavi vytvaret hodnoty a kdyz se toho clovek vzda, tak deti jedbou odrostou a pak uz je to jen cekani na smrt ;) proto si nedokazu predstavit jit do duchodu (uplne), ale rikam jsem dost mlady :-)

Odesláno
  V 21. 11. 2017 v 7:32, VasekN napsal:

..... akorát jeden můj kamarád řekl po chvíli jedinou větu "Pokud bych měl takovej balík tak bych vojel ty nejkrásnější ženský na světě" :-) .....

Smutny to pribeh.

Z prvni bude nadseny, s druhou to bude taky ok, pri ojizdeni treti si uz u toho zapali cigaro, a pak zjisti jednu starou znamou vec! :-)

Odesláno
  V 21. 11. 2017 v 16:51, Hardslimer napsal:

Smutny to pribeh.

Z prvni bude nadseny, s druhou to bude taky ok, pri ojizdeni treti si uz u toho zapali cigaro, a pak zjisti jednu starou znamou vec! :-)

Hele já s tebou tak úplně nesouhlasím, ten moment když se ženská poprvé svlékne má svoje kouzlo :-D

Odesláno
  V 21. 11. 2017 v 16:39, vojta1 napsal:

Ja tuhle debatu vedu dlouhodobe s ruznymi lidmi, protoze mi to prijde i profesne zajimave. Ovsem ta otazka zni jinak; kolik penez mi staci k tomu abych prestal pracovat ?

Ja to osobne mam na hranici cca 100 mil kc, kdy pri relativne konzervativni investici (napr. nemovitosti) a ja bych ji stejne napakoval, kupovat z equity nejsem magor :) -to zarucuje solidni prijem a nejsem ve stresu z toho, ze mam na ucte sice dost penez ale kazdy mesic ubyvaji.

Ja tu ambici jednou prestat pracovat nemam (mozna prijde s vekem) ale chtel bych svym zpusobem "vic" i kdybych mel ty mld. dolaru (samozrejme to rikam ted a taky je samozrejme nikdy mit nebudu, tak si to muzu blahove myslet :) ). Jen me tak nejak bavi vytvaret hodnoty a kdyz se toho clovek vzda, tak deti jedbou odrostou a pak uz je to jen cekani na smrt ;) proto si nedokazu predstavit jit do duchodu (uplne), ale rikam jsem dost mlady :-)

Já to takhle třeba nemám. Mně práce nesmírně baví. Naopak čím větší kapitál tím více firem bych rozjel a prací bych se bavil :-)

Odesláno
  V 21. 11. 2017 v 16:39, vojta1 napsal:

.... Jen me tak nejak bavi vytvaret hodnoty...

Vojto, kamarade, tohle mi budes muset priste u piva vysvetlit, nakreslit, barvite popsat :D :D

Odesláno
  V 21. 11. 2017 v 17:12, martar napsal:

Vojto, kamarade, tohle mi budes muset priste u piva vysvetlit, nakreslit, barvite popsat :D :D

No trochu jsem si nabehl, co uz :-D ale tak spatne to taky neni, obcas nekomu i pomuzeme s tim vytvarenim. Ono jak se rika i uklizecka pomaha firme tim, ze vytvari prijemne pracovni prostredi no ;)
Odesláno
  V 21. 11. 2017 v 17:26, snake napsal:

Tvl ja cumim-co se tady nedozvim...prej 50milionu ma hodne lidi (snad skoro kazdej...)..no asi delam neco spatne,ale ja jich 50 teda nemam... :(

Skoro každej ne, ale dost lidi nepochybně. Ve městě vlastníci většího počtu nemovitostí, a že jich není málo, na venku sedláci s rozsáhlým fundusem, provozy a polnostmi, a všude majitelé firem od určité velikosti. Jenže to jsou prachy, které nejsou volné, s těma si moc nezažongluješ...

Odesláno

Tak jasně, bavím se o majetku po odečtení případných úvěrů, nevymožitelných pohledávek apod., zkrátka o černých číslech, která by zbyla po vypořádání aktiv i pasiv.

Odesláno
  V 21. 11. 2017 v 18:02, martar napsal:

Tak jasně, bavím se o majetku po odečtení případných úvěrů, nevymožitelných pohledávek apod., zkrátka o černých číslech, která by zbyla po vypořádání aktiv i pasiv.

To si troufnu oponovat, ze to neni uplne pravda :) je to jeden ze zpusobu valuace. Nicmene jsou firmy co jsou v pronajmu a realne ty aktiva nemaji velke. Nicmene porad maji velkou hodnotu. To co probirate je enterprise x equity value ;-p

Mimochodem kdyby tady nekoho firma uz nebavila a chtel vyexitovat a kupovat ty plocha auta nebo rybniky, vinice atd.. tak s tim umime pomoct :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...