cigi Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 Kdybyste pánové netrvali na automatech, což je, domnívám se, další začátečnická chyba (rezerva chodu je stejná a natahování je zážitek) , doporučil bych vám renovaci prim sport I. Myslím, že do desítky budete mít paráda origo skoro nový prímečky z Nového Města nad Metují, jako řada z nás, tady. Veškeré info tu najdete. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 Souhlas. Jen to čekání.... :-( Jinak nějaký swiss/deutsch pilotky zde z chronospou. Pokud ti nevadí, že to jsou repliky hodinek luftwaffe z 2.světový. A nebo pokud mechanický chrona, tak něco s ruským strojkem typu 3133. Toho je spousta všude. Každopádně, co jsem na tomhle fóru, nový hodinky už nekupuju. Tady je výběr, co hrdlo ráčí a super ceny. Jednání maximálně solidní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 Taky si myslim. Preci Orienty musi zvladnout kazdy opravdovy hodinar. Jestli on na ne nemel spis nejakou averzi. Vzpominam na hodinare u nas v Netolicich... jeste deset let po revoluci kdyz prisel zakaznik, ze by chtel drahe reprezentativni hodinky, byl poucen. Ze nema smysl vyhazovat tisice za Omegy, ze jedine poradne hodinky jsou Primky. To chudak jeste v te dobe nezazil MPM:-)))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2013 Kdybyste pánové netrvali na automatech, což je, domnívám se, další začátečnická chyba (rezerva chodu je stejná a natahování je zážitek) , doporučil bych vám renovaci prim sport I. Myslím, že do desítky budete mít paráda origo skoro nový prímečky z Nového Města nad Metují, jako řada z nás, tady. Veškeré info tu najdete.Já Tě cigi chápu,ale dát tři tisíce za Seika nebo deset za primky je trochu rozdíl.To už musíš být opravdu nadšenec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2013 Já Tě cigi chápu,ale dát tři tisíce za Seika nebo deset za primky je trochu rozdíl.To už musíš být opravdu nadšenec. Náhodou Cigi mu radí dobře.Chtěl si původně koupit čínský Primky za osmičku, takže dát desítku za renovaci Sportů, to už není takovej rozdíl, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2013 Já jsem viděl řadu hodinek Sport v super stavu do 4 tisíc.... Jinak když si přečtu marketinkové kecy MPM, tak se mi udělá špatně : Spojili pro vás tradici a eleganci.Kvalita, která chytne za srdce. Národní bohatství vyrobeno z těch nejkvalitnějších materiálů. Kolekce hodinek, které vznikají pod taktovkou českých designérů a odborníků. Kvalita hodinek je na špičkové úrovni, která společnosti MPM-Quality dopomohla k získání certifikátu kvality CZECH MADE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2013 Kdybyste pánové netrvali na automatech, což je, domnívám se, další začátečnická chyba (rezerva chodu je stejná a natahování je zážitek) , doporučil bych vám renovaci prim sport I. Myslím, že do desítky budete mít paráda origo skoro nový prímečky z Nového Města nad Metují, jako řada z nás, tady. Veškeré info tu najdete.Tak mám tedy pocit, že jestli má Cigi pravdu, tak je tohle fórum začátečníků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panelfotr Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2013 Chci poděkovat všem přispěvovatelům k téma Prim Automaty ,že jsem díky nim nenaletěl .Po zjištění faktů na netu jsem zíral co všechno je možné.Vzhledem k tomu , že jsem patriot chtěl jsem Primky , ale na pravé Prim nemám a tak zkusím jinou značku méně finančně náročnou v sektoru automaty Jen poslední zkušenost s MPM. K významnému životnímu jubileu a abych na slona - stojánek nevěšel jen kapesní Doxy (a nemuselo se pořád natahovat), byly my zakoupeny kapesní Prim W04P.10180.A . Prim protože jsem taky patriot. I stála žena při slavnostním rozbalování a já jevil nadšení, ovšem jen do doby, než jsem (i bez brýlí, přestože mi bylo 720 měsíců) objevil pod sklem jakési vlasy. Pak se ukázalo, že jde o špony. Docela trapné pro všechny zúčastněné a velké nas...ní místo radosti z dárku. Já neříkám, že je všechno MPM špatně, mám nějaké reklamní MPM z 90. let a ty (po třech opravách...) běží v pohodě. Já jen, že je třeba si dávat bacha. Na reklamaci jsem se vykašlal. Někam posílat, pak čekat zda a co vlastně přijde, to je na nic. Paní Pekárková je vyčístí ("tedy pane, to je ale prasárna" - konec citátu paní Pekárkové) a bude. Pachuť ovšem zůstává... Foto jen ilustrační, neměl jsem náladu fotit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2013 Jen na obranu MPM, testovaly se tady členy chronomagu jedny sporty v automatu s miyotou a nevedly si vůbec zle. Někde je tady o tom celé vlákno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2013 (upraveno) Koupil by jsi Bondovky za 780.000kc? Vzdyt si pri testech preci nevedou zle.... Ja teda kdyz mi nekdo chce prodat neco co jinde stoji 1000kc treba za 5000kc, mam pocit ze mluvim s podvodnikem a zlodejem. O tom ze se MPM vydavaji za tradicni cesky Prim, o tom uz snad ani nejde nic napsat. Upraveno 15. února 2013 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 16. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2013 panelfotr: Neklesej na mysli. Elton třeba dělá limitky o pár desítkách kusů za cenu 25k/kus a stejně to poskládají s poškrábanýma ručkama či zoxidovaným pouzdrem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 16. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2013 Už se na to nemůžu koukat a musím trochu oponovat tomu běsnění tady: Úplně živě si totiž představuji situaci, že bych si za své peníze koupil nějakou značku, používal ji a pak by mne někdo nadával do fejkařů a podobně... MPM si tu značkou koupilo, oni ji neukradli, ani nepoužívají nelegálně. A už jen nadpis tohoto vlákna je tedy dost zavádějící, to se na mne nezlobte ... Jo jo, jasně - okolnosti, hysterické pokračování (ééé, teda historické), blá blá blá... Ale to pořád nemění nic na tom, že MPM za používání značky PRIM zaplatilo prachy, ať se vám to líbí nebo ne... Takže označovat jejich hodinky (ať jsou jakkoliv "kvalitní") za fejky je trošku moc, nemyslíte? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 16. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2013 (upraveno) Sorry. To už tu všechno bylo, proto nechápu tvoji reakci - asi máš, problémy se čtením. Nikdo tu nenapadá používání názvu Prim. Napadá se tu jejich bohapusté marketingové lhaní o letité tradici a ověřené české kvalitě jejich firmy. A to je neoddiskutovatelné a tomuhle lhaní a výsměchu se jinak než fejkařina říkat nedá. Navíc jejich konstatování, že si za dlouholetou tradici firmy vysloužili označení kvality czech made - z čínských dílů. Ten tvůj blábol nechápu. Upraveno 16. února 2013 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 16. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2013 Harry ted nevim zda to byla reakce na me, ale na svem prispevku trvam. Mozna jsem to blbe napsal. Tak jinak. Ja nikdy netvrdil, ze MPM znacku PRIM ukradlo nebo pouziva nelegalne. Jsou pokud vim dve uz tisickrat omlete verze. Ja verim te Primu, tj. ze zpusob jakym se dostala vubec znacka Prim na prodej byl rekneme slusne podivny. Jedna strana tvrdila ze Prim dluzi, Prim zase operoval svou pohledavkou nebo tak nejak. To neni poenta. O tom jak ceske soudy rozhoduji vi asi kazky sve. Takze to ze neco potvrdi soud vubec neznamena, ze je to pravda. Ja teda kdyz mi nekdo chce prodat neco co jinde stoji 1000kc treba za 5000kc, mam pocit ze mluvim s podvodnikem a zlodejemMysleno, ze kdyz kouknu co stoji Parnisy nebo Marina Militare a kouknu co stoji MPM, jen valim oci. Jinymi slovy pokud mi nekdo cinske hodinky ktere se daji koupit okolo 1000kc bude nabizet s nejakym jinym napisem na cifru za 5000kc, u me je to podvodnik. Jako kdyz jiny vezme kecky za 200kc nalepi na ne tri pruhy a chce za ne 1500kc. Rozdil je v tom, ze MPM pouziva znacku Prim "legalne" a obuvnik logo Adidas ukradl. O tom zadna. Ale poenta je stejna. Ve finale je kupec ochoten zaplatit vetsi sumu za stejne zbozi prave proto, ze si mysli, ze kupuje kvalitu a tradici. O tom ze se MPM vydavaji za tradicni cesky Prim, o tom uz snad ani nejde nic napsat. Zajdi nekdy napr. v C.Budejovicich na hlavni namesti, na roh u Cerne veze. Je tam moc pekne zlatnictvi a hodinarstvi. Maji tam siroky vyber Casio (i v CR netradicni modely), Orientu a ja uz nevim ceho vseho. A take siroky vyber MPM. Kdyz jsem tam byl na kukacku a zakecal se z peknou prodavackou, rejpnul jsem si do MPM. Slecna mi zacla tvrdit, ze je to cesky Prim. Nakonec zezadu zavolala jejich hodinare a ten mi tvrdil to same. To uz mi nedalo a natvdo jsem mu rekl, ze ze me blba neudela a at se stydi takhle klamat zakazniky. Hodinar si neustale trval na svem, ze prodavaji klasicky Prim ktery zacal pouzivat cinske strojky. Pak byl sice nalomen, detaily si uz nepamatuju je to par let a od te doby jen koukam do vylohy. Snad tohle vysvetleni staci a jen se upresnim:De jure pouziva MPM znacku Prim opravnene, bohuzel, stejne jako s oporou zakona kradou a podvadi tisice dalsich lidi.De facto by MPM produkovala fejky, pokud by nekdy uvedli neco co pripomina desing Prim manufacture. Coz se asi zatim nestalo, proto MPM oznacuju za zlodeje a podvodniky, nikoliv za fejkare. Az MPM vyprodukuje desingove podobne hodinky jako napr. Prim Manufacture Linea, pak uz budou u me regulerni fejkari. Kterym to legalne prochazi jen diky divokym a neprehlednym letum po revoluci kdy se deli i horsi veci mezi obchodniky. Harry, me to k tobe nejde, nebo jsem si te spatne odhadl. Zrovna ty opravdu nemas s MPM problem? Jako chronomagor a cech? Nerikam aby jsi na ne poradal hony, tipuju ze tohle jde v praxi stejne mimo tebe. Ale opravdu jsi spokojen se soucasnym stavem, kdy MPM sve produkty vydava ve svych reklamach za komunisticky PRIM? Moc prosim o odpoved. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 16. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2013 Je fakt že jak produkce MPM, tak Eltonu jde mimo mne. Až snad na Orlíky, což jsou vlastně kopie Omeg - ale i ty jdou mimo mne díky ceně (proč nenazýváš Elton podvodníky a zloději, když nabízí za násobek ceny podobné zboží jako jiní výrobci - to nemyslím nijak útočně, jen poukazuji na tu paralelu)... A "jako chronomagor a čech" nemám radost ani z MPM, ani z Eltonu. Bohužel. Nezlob se, ale právě proto že v tomto nejsem nijak zainteresovaný, tak mi prostě přijde, že to co je zde na Chronomagu právě prezentováno pod názvem vlákna "Děkuji za to, že MPM fejky ne", je dáno osobní zainteresovaností členů a emocemi na toto téma. A už jen ten název vlákna je prostě podle mého naprosto nesmyslný, zavádějící a nepatřičný. Ať se nám to líbí nebo ne, MPM neprodává fejky Primu. Nic víc, nic míň... Jako chronomagor a čech mám kupříkladu OBROVSKOU RADOST z místního Nautila To je paráda - designově, provedením, cenově i prezentací! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 16. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2013 Produkce MPM i Eltonu jde rovněž mimo mne. Obě dvě podle mne parazitují na nostalgii po dříve kvalitní české značce a její produkci. MPM devalvací značky Prim, jejíž práva k ní si zřejmě pořídili pouze za účelem prodávat pod osvědčenou značkou aušus z Číny. Elton zase využívá nostalgie k prodávání kvalitních, leč snobsky předražených hodinek. To je mi sympatičtější snaha paní Jasněny Vláhové, která si vytvořila vlastní značku JVD, i když hodinky od ní bych si asi nekoupil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 16. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2013 Harry diky za odpoved a jsem rad, ze jsem se v tobe nemylil. Tvuj postoj je srozumitelny a respektuju to. Take ti odpovim, ikdyz neslusne otazkou. (proč nenazýváš Elton podvodníky a zloději, když nabízí za násobek ceny podobné zboží jako jiní výrobci - to nemyslím nijak útočně, jen poukazuji na tu paralelu)... Tady mi neco uniklo... kdo prosim dela solitery s moznosti volby vice inhause kalibru a s moznosti prakticky jakekoliv individualizace do 50.000kc? Ja mel za to, ze konkurence toto nabizi tipuju tak od 500.000kc vys, takze Prim je 10x levnejsi:-) Samozrejme nepolemizuju o parametrech Prim a one konkurence za 500.000kc. Ale napr. koho? Kdo, ktera znacka mi takhle vyjde vstrict? Vzdyt ja to sam nevim. Komu muzu donest stare zrasovane hodinky (napr. IGEN) a on mi znich udela vpodstate nove hodinky s puvodnim zrepasovanym strojkem za 10.000kc? Primu bych vycetl mnoho veci... ale tvuj dotaz mi akorat nahral na smec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 16. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2013 Ta citace je vytržená z věty, která začíná takto: Až snad na Orlíky, což jsou vlastně kopie Omeg - ale i ty jdou mimo mne díky ceně... S tou cenou jsem narážel na Orlíky, které mne oslovují a líbí se mi a za 1.000,- ? bych si je opravdu koupil... A z vlastenecko-nostalgických důvodů bych neřešil jejich nedostatky Ta cena by tak nějak odpovídala i konkurenci. Ale dvojnásobek je opravdu nereálný... O ostatních produktech z Eltonu toho moc nevím, protože mne neoslovují - takže je nechci hodnotic z žádného hlediska, ani finančního... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 16. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2013 cody, firem, které mají více inhouse kalibrů jsou mraky. Nejblíže od nás je Nomos a Glashütte /stroje kvalitou lepší, než Prim, některé za cca poloviční cenu, je tam japonská trojice Seiko, Citizen a Orient, pak Poljot International, Slava a další ruské deriváty, Seagull atd. Většina z nich má kalibry vyspělé a konstrukčně ne tak zastaralé, jako Prim, zvládají budíky, chronografy, jednoduché lunáry, mikrorotory, dvojité pérovníky a podobně spektrum technických vymožeností. Kvalita zpracování je výrazně lepší, než u Prim. Hovořit o solitérech je trochu nadnesené, je to vždy jen různě zkombinovaná stavebnice a když je tam něco skutečně individuálního, třeba cifr, tak je to kvalitou poplatné původním Primkám ze šedesátých a sedmdesátých let. Nemám valnou představu o výjimečnosti toho, co tak milujeme a vášnivě sbíráme.....Harry diky za odpoved a jsem rad, ze jsem se v tobe nemylil. Tvuj postoj je srozumitelny a respektuju to. Take ti odpovim, ikdyz neslusne otazkou. (proč nenazýváš Elton podvodníky a zloději, když nabízí za násobek ceny podobné zboží jako jiní výrobci - to nemyslím nijak útočně, jen poukazuji na tu paralelu)... Tady mi neco uniklo... kdo prosim dela solitery s moznosti volby vice inhause kalibru a s moznosti prakticky jakekoliv individualizace do 50.000kc? Ja mel za to, ze konkurence toto nabizi tipuju tak od 500.000kc vys, takze Prim je 10x levnejsi:-) Samozrejme nepolemizuju o parametrech Prim a one konkurence za 500.000kc. Ale napr. koho? Kdo, ktera znacka mi takhle vyjde vstrict? Vzdyt ja to sam nevim. Komu muzu donest stare zrasovane hodinky (napr. IGEN) a on mi znich udela vpodstate nove hodinky s puvodnim zrepasovanym strojkem za 10.000kc? Primu bych vycetl mnoho veci... ale tvuj dotaz mi akorat nahral na smec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 16. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2013 To se omlouvam za zmrsenou citaci, nedoslo mi, ze narazis konkretne na ty Orliky. Ikdyz pokud bychom chteli pokracovat, ktera znacka si remake sveho nejslavnejsiho modelu nenaceni o dost draz, nez sve bezne modely?Doufam ze pokracovat nebudeme:-) Pac o tom co tu resime uz tu je spousta vlaken. A vim, ze to neni neco co by te zajmalo Ze je Prim nekdy prehnanej a drahej o tom zadna, stejne jako ty jejich certifikaty-predplatne atd. Ale ja jsem hrozne moc rad, ze jedou dal a Cesi maji svoji znacku. Ikdyz ty statni dotace apod. asi nebyli uplne koser. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se