Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

na slovensku po poslednej novele musis uradu preukazat, ze si tovar aj dorucil tomu kto je na fakture. zhanat tie pisomne potvrdenia od zakaznikov je obcas chutovka.

hej, slysel jsem, ze vam pan docent radne dava do tela :)

• Odpovědi 71
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nám vláda taky!

Pokud neodvede DPH firma, která je na nějakém přitroublém seznamu FÚ, zaplatí za něj ten, kdo mu zaplatil (to, že existují smlouvy týdny před dodávkou a fakturací, stát nezajímá). Dokonce, když daná firma nemá na FÚ registrovaný účet na který jde platba a firma DPH nepošle na FÚ, platí DPH ten, kdo poslal platbu - super, stát rezignuje na výběr daní.

Odesláno (upraveno)

na slovensku po poslednej novele musis uradu preukazat, ze si tovar aj dorucil tomu kto je na fakture. zhanat tie pisomne potvrdenia od zakaznikov je obcas chutovka.

Jak jsem psal, já to musel na vyžádání FÚ už dvakrát prokazovat i tady v ČR. Proto si dává majzla, komu to vlastně posílám, objednávku si nechám potvrdit a zasílám zásadně a jen na fakturační adresu. Takovejch frikulínů, co zkoušeli nakoupit na cizí DIČ už pár bylo...pak pokud vím, za to zodpovídá ten, kdo fakturu vydal a můžou tě to nechat dodanit, nebo aspoň mi tím FÚ vyhrožoval.

Upraveno uživatelem Mirek24
Odesláno

na vse, co koupis uvnitr CH ti daji svych 8% DPH, ale mas teoreticky sanci si na hranici (na letisti nebo na pozemni) zazadat o vraceni DPH, protoze zbozi vyvazis. pri ceste autem bych to ale nedelal, protoze te hned skasirujou nemci a napari ti nemecke DPH (protoze dovazis do nemecka), ktere je vyssi nez DPH v CH.

hawk :)

Jak jsem psal o pár příspěvků výše, tak se to nedoporučuje ani při cestě letadlem, protože tě švýcarští celníci "napráší" na místo příletu :(

Jedině cestovat ještě s někým s tím, že by hodinky pronesl on a při případné kontrole bys tvrdil, že jsi je zapomněl ve Švýcarsku na letišti na záchodě :D

Odesláno

To si robíš srandu. Od nás to v ČR chcel FÚ dvakrát, keď šlo auto do Ruska, chlapci väčšinou neprejdú cez prechod, ktorý nahlásili.

Beztak je to neskutočná kravina, jediná páka je nechávať si DPH ako zálohu, inak sa mi už nikdy s nikým nepodarilo spojiť. (robím s autami)

Odesláno

kdyz prodavam po EU jako firma firme, projedu si jejich DICo tady. pokud je to koser, napisu fakturu bez DPH a dal se tim nezabyvam. pokud se mi to nezda, chci po firme, at dolozi potvrzeni od jejich FU ze jsou platci dane.

Odesláno

Jak jsem psal o pár příspěvků výše, tak se to nedoporučuje ani při cestě letadlem, protože tě švýcarští celníci "napráší" na místo příletu :(

Jedině cestovat ještě s někým s tím, že by hodinky pronesl on a při případné kontrole bys tvrdil, že jsi je zapomněl ve Švýcarsku na letišti na záchodě :D

Finsko je trochu specificky priklad policejniho statu #2 (#1 je CH)

Odesláno

Nám vláda taky!

Pokud neodvede DPH firma, která je na nějakém přitroublém seznamu FÚ, zaplatí za něj ten, kdo mu zaplatil (to, že existují smlouvy týdny před dodávkou a fakturací, stát nezajímá). Dokonce, když daná firma nemá na FÚ registrovaný účet na který jde platba a firma DPH nepošle na FÚ, platí DPH ten, kdo poslal platbu - super, stát rezignuje na výběr daní.

Myslim, ze je jen otazka casu, kdy toto bude rozhodovat ustavni soud...

Odesláno

To si robíš srandu. Od nás to v ČR chcel FÚ dvakrát, keď šlo auto do Ruska, chlapci väčšinou neprejdú cez prechod, ktorý nahlásili.

Beztak je to neskutočná kravina, jediná páka je nechávať si DPH ako zálohu, inak sa mi už nikdy s nikým nepodarilo spojiť. (robím s autami)

Nerobim. Ma to aj svoj dovod, napr. v takom polsku zije na falsovani dokladov o vyvoze cela mafia.

Odesláno (upraveno)

Upraven nazev tematu pro lepsi dohledani..

Existuje také vlákno Placení cla a DPH při nákupu v zahraničí v sekci Recenze obchodů.

edit: počeštění

Upraveno uživatelem Olda
Odesláno

Trošku z jiného soudku - Kontroly odběratelů Makro.

Rodinný přítel (sám nemá ani ŽL) mě požádal o nákup alkoholu na svatbu z Makra (caa. za 25.000).Jen mezi řečí, jsem se zmínil v práci a kolega mi poslal následně odkaz.

Zajímalo, by mně co značí "Kontroly se pravděpodobně zaměřují na odběratele s většími objemy a podnikající v oblasti gastronomie a obchodu"

Sám jsem nikdy s kořalkou neobchodoval , hospodu nemám a do Makra jezdím nakupovat jen občas něco pro soukr. účely.

Měl, bych se tedy případně obávat nějaké aktivity od FÚ?

Odesláno

Trošku z jiného soudku - Kontroly odběratelů Makro.

Rodinný přítel (sám nemá ani ŽL) mě požádal o nákup alkoholu na svatbu z Makra (caa. za 25.000).Jen mezi řečí, jsem se zmínil v práci a kolega mi poslal následně odkaz.

Zajímalo, by mně co značí "Kontroly se pravděpodobně zaměřují na odběratele s většími objemy a podnikající v oblasti gastronomie a obchodu"

Sám jsem nikdy s kořalkou neobchodoval , hospodu nemám a do Makra jezdím nakupovat jen občas něco pro soukr. účely.

Měl, bych se tedy případně obávat nějaké aktivity od FÚ?

Financaku jde zjevne o pripady lidi, co maji knajpu, nakupuji chlast a ostatni veci, ktere ve sve putice prodavaji, ale prijmy z prodeje neuvadeji. A pro jistotu - aby nakupy nevypadaly prilis vysoke oproti priznanym trzbam - ani nakupy v makru do sveho ucetnictni nedavaji.

Nemyslim si, ze na financaku jsou az takove lamy, aby sli i po lidech, kteri v makru nakupuji prevazne pro soukrome ucely...

Odesláno

Tak koukám na tu hromadu příspěvků. Díky všem za informace i za zapojení. Teď už mám konečně pouzdro hodinek v ruce i s papíry, takže to můžu celé shrnout. Pouzdro na hodinky + poštovné ze švýcarska - 1 965,- z něj spočtena daň 21% na 412,- poté ještě celní správa a pošta - 180,-. konečná cena se vším tedy vyšla na 2 558,- je to sice dost, na to, že cena pouzdra byla 72 dolarů, ale stále si myslím, že za ocel.pouzdro se safírem to je relativně dobré :-)m s tím, že prodejce navíc přiložil k pouzdru stěžejky a dokonce i silikonový řemen (22,5 mm).

Trochu mi vadí, že vše bylo rozbaleno a ošmatláno, ale to holt mají celníci v popisu práce, takže se mi to sice nelíbí, ale chápu to. Zároveň jsem zjistil, že by nepomohlo ani kdyby to bylo posláno bez ceny, protože v tu chvíli chtějí odkaz na aukci, výpis z účtu, kde je vyznačena platba atd. prostě si to docela hlídají.....

• po 3 týdnech...
Odesláno

Díky za tuhle diskuzi ohledně DPH u zboží "z venku"

Poraďte mi, pls, jak je to s DPH u zboží z druhé ruky. Např. koupím od někoho z WUS hodinky za 1000 dolarů i s poštou. Původní majitel zaplatil již daň tam, kde koupil, např v USA. Budou mi zde celnící dopočítávat rozdíl DPH z ceny, za kterou mi původní majitel hodinky prodal (to by šlo snad i elegantně "obejít"), nebo z ceny obvyklé, nebo se tím celníci nebudou zabývat (jak by to ale vyhodnotili jako "nezabývánímsehodné"?)

Díky všem za odpovědi

Odesláno

pokud to nepojisti a projde to bez povsimnuti, tak nezaplatis nic. pokud si toho vsimnou, poslou ti dopis nebo mail, abys prokazal, kolik a jak si zaplatil, a z toho ti spocitaj DPH. pokud to pojisti, tak ti stejne poslou dopis nebo mail, abys prokazal, kolik a jak si zaplatil, a z toho ti spocitaj DPH. neresi cenu novyho, ale cenu, za jakous to koupil. pokud je to z bazaru a je k tomu faktura nebo ucet, tak to pocitaj z toho. ja jim vetsinou poslu screenshot z paypalu nebo z ebaye a je klid.. plus pripoctou 180kc za celni sluzby, pokud to de ceskou postou..

Odesláno

Mne nejvic "pobavila" Kalouskovina - odbaratele musi kontrolovat, jestli cisla uctu dodavatele jsou na seznamu. A kdyby se dodavatel ukazal neplaticem, odberatel za jen odvadi DPH. Paraaaaaaada! Kalousek je buh! (Sice buh hlouposti a naschvalu, ale buh)

• po měsících...
Odesláno

Ja mam jiny problem. Dnes mi prisly dvoje hodinky z USA. Samozrejme jsem zaplatil DPH plus poplatek poste. Moji radost zkalilo rozbaleni druhych, ktere byly evidentne noseny. Vlasecnice, skrabance, dokonce poskrabane dynko od otvirani. Podotýkám, že jsem kupoval hodinky nove. Samozrejme je budu posilat zpet. A ted moje otazka. Mohu se nekde domoci (posta, celnici) vraceni zaplacene DPH, kdyz prokazu, ze jsem hodinky poslal zpet?

Nema nekdo s vracenim zbozi a vracenim DPH zkusenosti?

Odesláno

Tak si odpovím sám.  :) Možná by se to mohlo někomu taky hodit.

Odpověď přímo z celní pošty:

Uchovejte prosím veškerou e-mailovou komunikaci s odesilatelem (vrácení zboží, vrácení peněz), pokud budete vadné zboží vracet, doklad o odeslání zboží, dále výpis účtu, pokud Vám budou vráceny zpět peníze.

Poté co budete mít vše dořešeno, zašlete veškeré dokumenty a  kontaktujte na této e-mailové adrese.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...