Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ještě mi nedorazily, z Japonska je dlouhá cesta, tak zatím jen pár fotek z netu.

Hledal jsem už dlouho nějaké levné hodinky na léto, do bazénu, na výlety do přírody...

(jasně, ideální hodinky na výše popsané aktivity jsou SUBy, ale o ty bych se bál)

Prostě něco, o co bych se nemusel bát (= nízká cena), co by bylo odolné a mělo i nějaké zajímavé technické řešení.

Limit jsem si dal 1.000 EUR, což na volnočasové hodinky, které budu nosit hlavně na dovolené, považuji za dostatečné.

Favorité byli tři:

- Seiko Aplinist (pozitiva: WR 200m, krásnej černozelenej ciferník, kvalitní strojek / negativa: vcelku obyčejnej kovovej náramek, nelíbí se mi luneta)

- Steinhart Apollon (pozitiva: WR 300m, swiss automatický strojek, originální a pro mě atraktivní vzhled, výměnné lunety / negativa: až moc velké a masivní a navíc mně čím dál víc mrzí to, jak Steinhart kopíruje vše, co se dá)

- Nivrel Deep Ocean GMT (pozitiva: podceňovaná značka s kvalitním zpracováním a cenou, zcela nový model, WR 500m, swiss automat s GMT, elegantně-sportovní vzhled / negativa: nic jsem nenašel, snad jen absence nějaké technické vychytávky či zajímavosti mi u nich chybí)

No a kromě toho jsem pořád pátral na internetu, jestli mě něco zajímavého neosloví. V podstatě jsou to moje nejlevnější hodinky, ale výběru jsem věnoval nejvíce času :)

No a nakonec jsem našel to, co jsem hledal. Quartzky od Citizenu :D

No a ale teď vážně:

- model pro japonský trh (jak známo, zajímavé věci si Japonci rádi nechávají pro sebe)

- titanové pouzdro z jednoho kusu (třeba jako má luxusní Seiko Land Master)

- v dané cenové kategorii neskutečně precizní tah, plné koncové články jsou samozřejmostí, ale navíc mají hodinky sponu s mikroregulací, což bývá občas k vidění u hodinek v cenách desetinásobně vyšších)

- sice quartz, ale Eco Drive, což mi u hodinek na letní blbnutí přijde fajn

- WR 200m potěší

- a posledním pozitivem je naprosto legrační cena, do svého limitu jsem se vešel s velkou rezervou a to mi přijdou ješty ty samé (ale menší) pro manželku

Model se dělá v černé barvě a pak v krásné modré. Váhal jsem docela dlouho, ale nakonec to vyhrála ta modrá.

Link na recenzi (černého) modelu, docela ho tam chválí a ani se nedivím:

http://www.watchreport.com/2011/06/citizen-promaster-pmx56-2811-review.html

Na WUS a podobných fórech je z nich každý majitel nadšen, tak už se těším jak malej :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

Titan jsem měl na Oriskách a naprosto v pohodě. Titanové hodinky mám rád.

Navíc ty Citizenky by měly mít úpravu Duratec, takže by měly být odolné.

Tvrzené minerální sklíčko mě trošku mrzí, to je asi jejich jediná chybička. Nikdy jsem ho na hodinkách neměl, tak uvidíme, jak budu spokojený.

Odesláno

Tak to gratuluju, výborný výběr. Mně se sice víc líbí černá varianta kvůli stylu ciferníku ne barvě,ale tato varianta vypadá luxusněji a svítí líp. Fakt zajímavé hodinky, ani jsem nevěděl, že existují.

Odesláno

Musím říct, že jsem Citizen dlouho opomíjel, ale od podzimu kdy jsem manželce koupil dámské, řadu Promaster, přesný typ teď nevím, ale jsou to ty co tu teď prodával Dan, akorát dámský, jsem počal mít k této značce sympatie. Ten tah, spona a celkově v této cenové kategorii nevídané. Chod lunety absolutně přesný. A hlavně spokojenost ženy, že nemusí nic natahovat a že nemusí měnit baterku. Ty tvoje vypadají ještě lépe. Líbí se mi ta modrá. Cifr je pěkně vyváženej, nepřeplácanej. O tahu ani nemá cenu mluvit, kam se hrabe Seiko. Za ty prachy super kauf.

Návštěvník Ondra
Odesláno

Grtuluji k originální volbě, v ČR budou unikát. Sám nosím titanové Citizeny s WR 200 m, takž tě vítám do klubu :)

citizen-promaster-chrono-av0020-55h-panske-hodinky.jpg

Odesláno (upraveno)

Pěknej výběr, určitě v létě dobře poslouží.

Já zrovna čekám na ty Citizenky od Dantechna. Budou to moje první od týhle značky.

Dost jsem toho o tomto výrobci načetl a přijde mi, že je všeobecně trochu opomíjenej.

Kdyby aspoň pár mých kamarádů, co dávají podobný peníze za různý fashion hrůzy, si koupilo něco takového, hned by bylo setkání s nima veselejší.

Upraveno uživatelem ondra.palas
Odesláno (upraveno)

Děkuju za pochvalu výběru, kluci :)

Mně se třeba hrozně líbí titanové pouzdro z jednoho kusu u Seiko LandMaster, ale ty stojí >10x tolik.

Jasně, zpracováním na tom bude tohle luxusní Seiko mnohem lépe, o strojku ani nemluvě, ale přesto mi je ty Citizeny evokují a na ten pevnej monoblok pouzdra se moc těším. Byť tedy případný servis asi bude znamenat zaslání zpět do země vycházejího slunce.

Odesláno

Zezadu mi přijde pouzdro opravdu vymazlené...jenže ze předu už je to taková průměrná tuctovka, ale za ty peníze je to muziky víc než dost!

Odesláno

jo,na léto dobrý,dlouho jsem sháněl něco,co by se dalo pořídit i v dámském provedení,tak mám o čem přemýšlet.Ta lumi je pěkná.Čumím na ten monoblock,u hodinek v týhle cenový kategorii..klobouk dolů.

Odesláno

No jo, pěkných párových hodinek je málo. Až dorazí, dám sem živé foto na ruce.

To budeš hodnej,takhle to není ono,jsem zvědavej,jak budou vypadat na ruce tvojí paní v porovnání s tvou rukou...budu se těšit.

• po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Včera dorazily. Tak dostala manželka na Valentýna kytku a hodinky.

První rychlocvak za denního světla, zítra je zkusím vyfotit pořádně.

Odesláno

Dost dobry! Gratujuju.

To ze se delaji i pro par je opravdu dobrej bonus navic. Mas fakt hodne dobrej vkus na hodinky (tve Corum beru jako jedny z nejhezcich hodinek na foru) .

Jedine negativum vidim v servisu, ale na to mas casu dost:-)

Odesláno

Párové foto a foto spony, ta se fakt povedla. Bohužel na dámském modelu je obyčejná spona bez mikroregulace (posunu ve sponě).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...