Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

• po měsíci...

Za mě je nejlepší 10, pak s minimálním odstupem (spíše do strany než dolů) QC a s velkým odstupem nejslabší je Select. Proč? Protože mi to takto subjektivně chutná. "10" pro mě nejvíc vystihuje ducha Laphroaig, QC je taková, že ten sud ji zjemní a dostane tam sladké tóny, ale je to něco za něco a něco na úkor něčeho jiného a Select bych dal jen jako vstupní bránu do Laphroaig, kterou jsem už prošel ... Příští týden dám m.j.  "10" v sudové síle, ta je má oblíbená. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

10letá Laphroaig v sudové síle je přece jen jiná než standardní desítka. Nikdy se mně ani nepodařilo ji naředit tak, aby se 40% sestřičce jakkoliv přiblížila. A ku škodě mně přijde nejlepší v okamžiku, kdy jí zbývá poslední třetina. Po cca půl roce od načetí...

Laphroaig_10_YO_CS_013.JPG

Odkaz ke komentáři

Jemné tóny medu, zralých hrušek, sladu a koření, jež jsou prostoupeny nějakými těmi bylinkami, mátou a čerstvým dubovým dřevem. Tolik z toho nejpodstatnějšího, čeho si všimne nejen nosík, ale i jazýček samotný. Kdysi mě tato whisky docela překvapila až nadchla, dnes už dávám přednost 14leté Clynelish. Ta je přes určitou podobnost přece jen výraznější.

Dalwhinnie_15_YO.JPG

Odkaz ke komentáři

@Dez123 Píšeš, že se ti nedaří přihlásit. Promiň, to podstatné jsem vynechal. Nethar totiž průběžně deaktivuje profily všech členů, kteří se na fórum už delší dobu (snad 2 roky a dýl) nepřihlašují. Je to krok poněkud zvláštní, nikde jinde jsem se s tím ještě nesetkal, ale je to jeho volba... Škoda, říkám si. I když kdo ví, co ještě bude, nebo spíš nebude.

Odkaz ke komentáři

Aha, to bude ono, díky moc za info. Registraci jsem měl několik let, ale byl jsem vesměs pasivní čtenář recenzí. To fórum bylo nejlepší zdroj informací na CZ scéně a nová registrace udělat nejde.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...
  • po 4 týdnech...
  • po 3 týdnech...

18letá Bowmore Deep & Complex, pár úvodních dojmů:

Vůni vévodí sladké sherry s přídavkem zuhelnatělého dřeva. Zpoza toho vzlínají tóny máty, umně vybrané koření či zbytky broušené kůže. Sladkost sherry je patrná i v ústech. Opět narážím na připomínku dřevěných uhlíků, tentokrát v kombinaci s notnou dávkou tmavé čokolády, mírně mátovou a kořeněnou. Závěr přechází na suchou stranu, na jazyku a patře s pozůstatky kouře nebo čerstvé trávy. 

Bowmore_18_YO_Deep_&_Complex.JPG

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po měsíci...
  • po měsíci...
  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...