filo-boxer Odesláno 12. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2014 To mi nedá nepřipomenout skvělý film Ztraceno v překladu. Mě to jako přijde sice typické pro japonskou společnost, ale zároveň směšné. Whisky od japončíků...Někde na Highlands by se měli nas.r.a.t. a pustit se do saké.Proc to vidis tak kriticky? Whisky je palenka z obili, nic vic, nic min. Obili se v Japonsku normalne pestuje, japonci palenku z obili radi, takze ji delaji. A naucili se to od mistru ve svem oboru - od Skotu/Iru. A naucili se to dobre, jejich whiska je vynikajici. Oproti tomu by me zajimalo, kolik ryzovych poli by se naslo ve Velke Britanii/Skotsku/Irsku a kdo by tam vubec sake pil. Takze, proc by ji meli vyrabet? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 12. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2014 Japonci to umějí dobře, není důvod koukat na jejich pití skrz prsty. Jejich whisky jsou dobré. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 12. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2014 Ja mam ted nacate dve lahve, klasiku Laphroaig 10yo a Wild Turkey Rare Breed. I pres silnych 54% je to jemny bourbon plny chuti a vuni Je to mix osmiletych az dvanactiletych sudu Wild Turkey, takze zadna rychlokvaska. Ve sve kategorii jeden z TOP kandidatu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Na otevreni cekaji: 1. Aberlour 18yo - jedna z prvnich flasek pote, co jsem objevil svet single malt, byla dvanactileta non chill filtered, ktera byla vynikajici, tahle by mela byt jeste lepsi, Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2. Moje asi nejoblibenejsi, Lagavulin 16yo Distillers Edition. Tahle, oproti "obycejne" sestnactilete dozrava v sudech po Pedro-Ximenez (Sherry), je to exploze vuni a chuti, kdyz jsem ji poprve usrknul, sel jsem do kolen, neco takoveho jsem jeste nezazil. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3. Ardbeg Uigedail - Hasna potvrdi, je to bozsky nektar, krasnych 54%, whisky.guru Jim Murray ji v roce 2009 ohodnotil jako "The best whisky in the world" a ja s nim nemuzu nic nez souhlasit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 4. A nakonec limitka z roku 2008 - Bushmills 1608 Anniversary - vydana k 400. vyroci vyroby whiskey v Irsku, je to sice blend, ale 90% podil malt, hodnoceni ma vyborna. Uvidime. Krabice je kazdopadne pekna, treba jako darek urcite neurazi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A protoze se nemuzu rozhodnout co si dat, chlemtam pivo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 12. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2014 Ja mam ted nacate dve lahve, klasiku Laphroaig 10yo a Wild Turkey Rare Breed. I pres silnych 54% je to jemny bourbon plny chuti a vuni Je to mix osmiletych az dvanactiletych sudu Wild Turkey, takze zadna rychlokvaska. Ve sve kategorii jeden z TOP kandidatu. IMG_0102.JPG Na otevreni cekaji: 1. Aberlour 18yo - jedna z prvnich flasek pote, co jsem objevil svet single malt, byla dvanactileta non chill filtered, ktera byla vynikajici, tahle by mela byt jeste lepsi, IMG_0103.JPG 2. Moje asi nejoblibenejsi, Lagavulin 16yo Distillers Edition. Tahle, oproti "obycejne" sestnactilete dozrava v sudech po Pedro-Ximenez (Sherry), je to exploze vuni a chuti, kdyz jsem ji poprve usrknul, sel jsem do kolen, neco takoveho jsem jeste nezazil. IMG_0106.JPG 3. Ardbeg Uigedail - Hasna potvrdi, je to bozsky nektar, krasnych 54%, whisky.guru Jim Murray ji v roce 2009 ohodnotil jako "The best whisky in the world" a ja s nim nemuzu nic nez souhlasit. IMG_0108.JPG 4. A nakonec limitka z roku 2008 - Bushmills 1608 Anniversary - vydana k 400. vyroci vyroby whiskey v Irsku, je to sice blend, ale 90% podil malt, hodnoceni ma vyborna. Uvidime. Krabice je kazdopadne pekna, treba jako darek urcite neurazi. IMG_0111.JPG A protoze se nemuzu rozhodnout co si dat, chlemtam pivo... Lagavulin je také jedna z mých oblíbených značek. Jejich Distillery edition jsou velmi zajímavé a pokud můžu doporučit, tak bych se podíval po plnění destilovaném v roce 1995 a plněném v roce 2013. Je to na poměry Lagavulinu raritní 18leté plnění :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 12. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2014 Diky za tip, o tehle zajimavosti jsem nemel poneti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 12. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2014 Proc to vidis tak kriticky? Whisky je palenka z obili, nic vic, nic min. Obili se v Japonsku normalne pestuje, japonci palenku z obili radi, takze ji delaji. A naucili se to od mistru ve svem oboru - od Skotu/Iru. A naucili se to dobre, jejich whiska je vynikajici. Oproti tomu by me zajimalo, kolik ryzovych poli by se naslo ve Velke Britanii/Skotsku/Irsku a kdo by tam vubec sake pil. Takze, proc by ji meli vyrabet? Mě to prostě přijde jako blbost. S tím Saké to byla, samozřejmě, nadsázka. Já mám tenhle nápoj nápoj spojený s tradicí spojených se Skotskem(max.Irskem)a ne se zemí Vycházejícího slunce. Je to holt názor staré konzervy, ale ať si každý pije kdo chce, co chce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 12. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2014 (upraveno) <br />3. Ardbeg Uigedail - Hasna potvrdi, je to bozsky nektar, krasnych 54%, whisky.guru Jim Murray ji v roce 2009 ohodnotil jako "The best whisky in the world" a ja s nim nemuzu nic nez souhlasit. Samozrejme potvrzuji. Nadsene. Ale je to jen pro ty, kdo uz dosahli Islay osviceni. Pro ty davy na ulicich, kteri stale netusi, kde je pravda, je to celuloid rozpusteny v jodove tinkture. Mam taky jednu lahev rozpitou. Spolu s Dalsimi Ardbegy (10 a Corryvreckan) a mnoha ruznymi Laphroaigy. Nicmene dneska pro zmenu lahev spanelske Rioja z roku 2007. Na obed byly penne alla arrabiata, tak neslo jinak. I kdyz, jedna sklenka Ardbeg 10 se tam v prubehu odpoledne taky vesla. Upraveno 12. dubna 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 16. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2014 narodeniny... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 16. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2014 Vsechno nejlepsi! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 23. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2014 Idem vyskusat Tyrconnell. Nemam predstavu o nej, mozem sa tesit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 24. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2014 (upraveno) Doufám že se mě podaří zakoupit nějakou tu láhev této novinky z palírny Ardbeg v rámci Ardbeg Day 2014. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 24. dubna 2014 uživatelem dabelM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 24. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2014 Ja jsem se rozhodl tyhle "specialitky" od Ardbegu ignorovat. Vymysleji je jak na bezicim pasu, ceny vystreli nesmyslne vysoko (nevim jak tahle) a zivi se na tom hlavne spekulanti. Nejzarnejsi priklad byl Galileo. V mem oblibenem shopu whisky.de ho zavedli za 80Euro myslim, za nekolik minut bylo vse vyprodane a za par dni se zacaly objevovat na ebay za 150. Proto taky na whisky.de zavedli na tyhle limitky max 2 flasky na osobu. Proste jim tuhle marketingovou strategii umele vytvoreneho nedostatku (vlastne uplne obycejneho Ardbegu) nezeru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 24. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2014 @filo, presne to som chcel napisat.na Ardberg sa chystam uz dlhsie, ale nejako su mi stale protivni tymito marketingovymi masazami.pripominaju mi Hublot. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 24. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2014 Ja se znam, ja neodolam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 24. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2014 (upraveno) Ardbeg Auriverdes bude mít v ČR doporučenou koncovou cenu 2.199,-kč a to už ve stovnání s cenou za standartní plnění není až tak velký rozdíl. ARDBEG CORRYVRECKAN 57,1% 0,7LStandardní cena1897,5 Kč ARDBEG UIGEADAIL 54,2% 0,7LStandardní cena1622,5 Kč Penízky na dva kousky jsou nachystány, černý fond téměř na nule, ale jdu do toho. Upraveno 24. dubna 2014 uživatelem dabelM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 24. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2014 Idem vyskusat Tyrconnell. Nemam predstavu o nej, mozem sa tesit?Hm, sklamanie. Trpka plocha chut. Nic moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 25. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2014 S bráchou jsme včera zapracovali na téhle... už je třeba odborně zlikvidovat, aby se nezkazila Dostal jsem ji jako dárek a můžu říct, že spokojenost... tento typ single maltu mám rád, lehký a věží... foto ilustrační z netu, včera bych ani nenašel foťák ani mobil... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 25. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2014 Lagavulin 16yo jsem právě objednal...nedalo mi to spát Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 25. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2014 Furt mi někdo něco nosí,asi s tím budu muset začít něco dělat.... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Kterou mám začít, páč v tomhle se fakt nevyznám.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 25. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2014 (upraveno) zacal by som od Light - Glenlivet 15 a potom sa presunul smerom k Rich - Balveniemrkni sem http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/5787-single-malt/?p=1095054 inak nic ti nebrani otvorit vsetky tri a porovnavat (osobne by som neodolal) Upraveno 25. dubna 2014 uživatelem sureshot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se