Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

já bych to bral taky zleva doprava, padni komu padni :) .... jasně, pokud neplánuješ některou třebas darovat, tak bych otevřel všechny naráz... v baru se ti nezkazí a možnost porovnat 3 vzorky takto je super... hlavně třebas rozdíly mezi Livetem 15 a 18 :) S chutí do toho!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych otevrel vsechny tri a zkousel. Pekne nalil do kalisku, zatocil, nasal vune, zatocil, zase nasal vune, po par pricichnutich si nos zvykne na alkohol a nejintenzivnejsi vune a zacnou vystupovat ty slabsi. Pak usrknout, povalet... Az dousek spolknes a znovu zatocis a pricichnes, zjistis, ze se zase objevily nove vune - spoji se ti chute a vune z hltanu a hrtanu a nosni sliznice....asi si vecer naleju. :lol2:

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Hm. Teraz som si pozrel historiu nakupu (ergo pitia) v eshope tento rok a vidim Glenlivet 12yo, Glenfiddich Special Reserve 12yo, Laphroig 10yo, Macallan Amber, Cragganmore 12yo, Tyrconnell Single Malt. Cumim do tej single malt mapy a rozmyslam co teraz. Glenmorangie Lasanta? Nebude taka bez chuti ?...Alebo Ardbeg 10yo ? To bude moc asfaltove sak to je uplne v rohu ...A Highland Park 12yo? Alebo radsej Glenmorangie 10yo? Pamatam si len ze Laphroig=fuj a Glenfiddich=mnam a este mi nieco zachutilo a nieco nie ale to si uz nepamatam co to bolo.

Zena sa tu na mne smeje ze hodinky, kosacky, boty, chlast, obleky, auto atd secko riesim s tzv. Hodinkovcami (to ste akoze vy vsetci)

Odkaz ke komentáři

Hm. Teraz som si pozrel historiu nakupu (ergo pitia) v eshope tento rok a vidim Glenlivet 12yo, Glenfiddich Special Reserve 12yo, Laphroig 10yo, Macallan Amber, Cragganmore 12yo, Tyrconnell Single Malt. Cumim do tej single malt mapy a rozmyslam co teraz. Glenmorangie Lasanta? Nebude taka bez chuti ?...Alebo Ardbeg 10yo ? To bude moc asfaltove sak to je uplne v rohu ...A Highland Park 12yo? Alebo radsej Glenmorangie 10yo? Pamatam si len ze Laphroig=fuj a Glenfiddich=mnam a este mi nieco zachutilo a nieco nie ale to si uz nepamatam co to bolo.
Zena sa tu na mne smeje ze hodinky, kosacky, boty, chlast, obleky, auto atd secko riesim s tzv. Hodinkovcami (to ste akoze vy vsetci)

Jestli byl Laphroaig fuj, tak zapomen na Ardbeg. Co takhle Aberlour 12 yo. non chill filtered, nebo Dalwhinnie 15 yo?

Odkaz ke komentáři

Mame tady novy mischung od Laphroaigu:

attachicon.giflap.JPG

Taky jsem už na e-shopu palírny objednal a k tomu jsem si přidal také toto druhé nové plnění v sudové síle :

Cask Strength 006

Cask_Strength_006.jpg

Just arrived, this years cask strength 006 is 58.0% ABV. Tasting notes to follow shortly. 

Price:?39.57

Upraveno uživatelem dabelM
Odkaz ke komentáři

Ještě jsem ji neotevřel (příležitost by měla nastat někdy během následujících 14 dní  :cool02: ) a zatím jen víceméně tuším, co můžu čekat.Jaky jsi měl z Lagavulin 16 Yr Old dojem?

Lagavulin jsem objednal na základě zde pozitivních reakcí, půl láhve je pryč a můžu říct, že pro mě to je jeden z top ten single maltů, který jsem kdy pil... s optimálním poměrem chuti vůně jódu/dřeva/rašeliny...včera jsem ochutnával Laphroaig a Ardbeg, ty mi chutnaly také moc - je zajímavé, o kolik jsou světlejší než Laga, ale takové sladěnosti chutě a vůně jako Laga pro mě zdaleka nedosahují...Lagavulin 16 yo doporučuji určitě všem...

Odkaz ke komentáři

Lagavulin jsem objednal na základě zde pozitivních reakcí, půl láhve je pryč a můžu říct, že pro mě to je jeden z top ten single maltů, který jsem kdy pil... s optimálním poměrem chuti vůně jódu/dřeva/rašeliny...včera jsem ochutnával Laphroaig a Ardbeg, ty mi chutnaly také moc - je zajímavé, o kolik jsou světlejší než Laga, ale takové sladěnosti chutě a vůně jako Laga pro mě zdaleka nedosahují...Lagavulin 16 yo doporučuji určitě všem...

Může to být tím, že některý nejsou dobarvována karamelem :-)

Upraveno uživatelem dabelM
Odkaz ke komentáři

Může to být tím, že některý nejsou dobarvována karamelem :-)

Lagavulin 16 a Laphroaig 10 jsou obe dobarvene karamelem, Ardbeg 10 dobarvovany neni. Ale i tak by byl rozdil v barve, 10 a 16 let je velky rozdil a taky Ardbeg a Laphroaig zraji v ex-bourbon sudech, kdezto Lagavulin v ex-sherry sudech, to musi byt na barve poznat.

post-3194-0-00269800-1400418759_thumb.jpg

post-3194-0-85347600-1400418761_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...