Přejít na obsah

Jak se tváří odhalení fejkaři?

Georgeisin

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 2,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Já ti nevím, ale kupovat repliky mi nejde pod nos za žádnou cenu :/ Když je origoš mimo můj budget, tak je radši mít nebudu než chodit s fíkem.

Mám stejný přístup a je jedno jestli je to replika za desítku nebo ze stánku za pár stováků.. Za mě raději radost z kvalitních originálů
Odesláno

:)

Z webu Chronoshopu: Jejich návrhářem je majitel a zakladatel firmy Günter Steinhart. Dříve inženýr-architekt, od roku 2001 vášnivý hodinář, vkládá do každého nového modelu kus svého srdce a duše.

Odesláno

Ludia casto chcu znacku a pocit exkluzivity a nie kvalitny produkt. Tak sa necudujte ze ak na to nemaju radsej kupia "znacku" miesto hodiniek.

Odesláno

Co se to tady rozjíždí za demagogii. 

Replika je něco co je vyrobeno podle původní specifikace,  s co možná nejvěrnějších materiálů a podobnými postupy.

Viz všechny ty hračky co tahaj lidi do lesa.  Vypadá to jako meč,  je to meč,  je i ukován ovšem už je to jiný matroš.  Paradoxně lepší.

U hodinek je to asi tak,  jako že třeba Laco vyrobí repliky pilotek,  všechno sedí, jen jim není 80 let a tudíž je to replika.

To co dělají ťamani je napodobenina různých kvalit a defakto podvod,  tudíž  fík.

Mě na tom obvykle baví spíš ta pracnost.  Má to sice tři , čtyři scítače nacokoliv,  ovšem tlačítka už u toho chybí.

Mě to nepobuřuje,   jen rozesmívá.

Dyk sou to zoufalci.

Odesláno

Mě teda Štajny vůbec nepobuřujou, speciálně pilotky se mi líběj. Ta jejich Submariner řada se mi už moc nelíbí, ale chápu, že ne každej chce dát za hodinky kilo a půl. Hnus by to byl, kdyby tam byly špatný nápisy, takhle mi to nevadí. Vadí někomu, že bondovky jsou taky vlastně replika Subů? Jen mírně upravná?

Odesláno

Jen mirne upravena uplne jinym pouzdrem, cifrem, ruckama, indexama, dynkem, lunetou, tahem.. jinak v podstate replika:)

No jasně, asi i Staini by je dokázali upravit, jen by je ovce tak nekupovaly, jako Seamastery. Ale princip je stejnej: vezmu nějakej osvědčenej design a čím je moje značka "úžasnější", tím víc pseudoúprav tam můžu dát a prohlašovat to za svůj model. U Steinů pár úprav (logo, materiály, strojek a tah), u Omegy o fous víc. Nic to nemění na nedostatku invence u obou.

Ale jasně, někdo chce dát za "Suby" 70, jinej jen 15. V pořádku, každýho věc.

Odesláno

Je to furt dokola, už se to tu řešilo mockrát- někomu steiny vaděj, někomu ne a dalším jsou buřt. Nechal by to tak.

Odesláno

Hlavně když bude člověk důsledně hledat, tak snad každá hodinářská značka bude mít nějaké máslo na hlavě, snad opravdu kromě Rolexu. Teď se tu hodně prezentují Orienty, které jsou kpírkou RDJ, Heuer a další měli taky "svoje" suby, atd., atd. Osobně to vnímám tak, že pokud na to výrobce navěsí svou značku a nevydává to za originál, tak to není fejk. Zárověň bych se přimlouval za to, aby v podobné logice bylo přistupováno i k dalším vysloveně lidovým značkám, jako je třeba parnis, stuhrling apod. Ne, že by šlo o nějakou hodinařinu, ale nevidím důvod je tady banovat.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...