Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Sorry, ale dnes se to u nás v paneláku ( doma) st, čt, pá, znovu řešilo a jsme zřejmě jediní kdo nemá UPC nebo něco jiného.

PROSTĚ POTŘEBUJI PORADIT.

Žena chce koukat na nějaké programy, aby věděla o čem se kolegyně v práci v kritické dny baví.

Chtěla by nějaký Animal planet, také když tak nějaké HBO a když tak i National geografic.( taky třeba Spectrum a já možná jako Průša Fishing and Hunting)

Doma máme klasický rozvos UPC dělaný před cca 5 lety a za každou televizí jsou dvě škatule kdy jedna je na klasický rozvod z baráku a jedna je na ten rozvod od UPC a také tři televize a ideální by bylo kdyby to šlo udělat tak, že když se mi náhodou vybije Kindle tak abych nemusel koukat na Titanic co se líbí ženě. Jé to by bylo žůžo.

Nechci dávat lupičům 1200 kč měsíčně jelikož mi to přijde nehorázné a když bude nutnost spokojím se pouze s jednou nějakou krabičkou do obývacího pokoje ( žena bude spokojená) a já se dále sám obelstím s tím Kindle a občas si do toho bliknu lampičkou.

Je lepší tedy vyjednávat s těmi UPC kde mi to od voka vyjde na nějakých 880 měsíčně a doma nějaké krabičky, ovladače, boxy atd atd a za to dalčí chehctáky a nebo nějaký ten Skylink a nebo je třeba něco JEŠTĚ LEPŠÍHO ?

Děkuji za rady od lidí co se tím již zabývali stejně jako teď já ( kamarádi moji nepište mi sem bo si ze mně budete dělat jen legraci a já budu za vola kolem dokola )

Variantu z přílohy mi radil taky jeden kamarád, prej to velká sranda.

post-965-032162100 1359478455.jpg

• Hlasovat proti 1
Odesláno

Opravdu nevím, jak je to teď, ale dřív se to u UPC dělalo tak, že novému zákazníkovi dali na vše 50% slevu na půl roku. Za půl roku jim šlo zavolat, že nechápeš proč mají ti noví zákazníci slevu a ty ne a buď ti jí dali znovu na půl roku nebo ne. Když ne, nechal sis to vše zrušit a znovu to objednal třebas na jméno manželky=> nový zákazník 50% sleva na půl roku a takhle furt dokola. Co se týka jiných poskytovatelů, tak to nemám vůbec přehled. Máme doma to UPC a co se služeb týče, tak jsme celkem spokojení. Jen ty jejich poslední set-top boxy jsou nic moc. Za posledního půl roku už nám ho měnili asi 5x, prý mají s tou HD řadou problémy plošně ....

Odesláno

Set-top box lze nahradit kartou ( CAM- CONAX ). Což znamená na každé televizi ti můžou běžet různé programy. Karty lze pronajmout nebo rovnou koupit. Max jsou 4 karty na jednu domácnost. Podmínkou je aby televize měla slot na tuto kartu a uměla DVB-C. Dnes už většina prodávaných televizí toto má.

A i nabídka programů od UPC v HD rozlišení je už poměrně veliká. Rozdíl mezi SD a HD je dobře viditelný.

A ještě doplním, že u nás i Internet od UPC běhá velmi dobře a rychle. :smile_anim:

Odesláno

Set-top box lze nahradit kartou ( CAM- CONAX ). Což znamená na každé televizi ti můžou běžet různé programy. Karty lze pronajmout nebo rovnou koupit. Max jsou 4 karty na jednu domácnost. Podmínkou je aby televize měla slot na tuto kartu a uměla DVB-C. Dnes už většina prodávaných televizí toto má.

A i nabídka programů od UPC v HD rozlišení je už poměrně veliká. Rozdíl mezi SD a HD je dobře viditelný.

A ještě doplním, že u nás i Internet od UPC běhá velmi dobře a rychle. :smile_anim:

No tak TV máme PANASONIC VIERA Hd kolem těch 110 cm, ale starší modely cca 4 roky staré ( málo hrané) a nové kupovat nechci kus stál 46 000 kč ( prostě DVB-C stejně nemá) a slot na kartu nebo na co také ne

Ano a na pů roku je opravdu 50 % sleva ale smlouva je vždy na dobu určitou na 12 měsíců, tedy tak mě teď alespoň informovali.

Ty slevy to je právě ta prasárna co mě na tom nehraje. Ať mě řeknou pojďte podepíšeme smlouvu a bude to stát tolik a tolik a poberu to, ale takhle kdy každý socka co to pak stejně ani nezaplatí a soudí se s nimi dostane slevu jako potencionální slušný platící zákazník ( tedy jako já).

• Hlasovat proti 1
Odesláno

Riešil som podobnú dilemu pred cca 2 rokmi. Chcel som dať prednosť satelitu + karta Slovak link príp. niečo podobné, ale nakoniec som ani neviem prečo zobral Magio komplet +prémiové balíčky včetne HBO, od T-comu cez router, v balíku s internetom a pevnou linkou. Pol roka som to mal gratis, potom nejaká zľava 18 mesiacov. Aktivovaný 7 dňový archív, Magio Go pripojiteľné kdekoľvek zo súčasne troch zariadení - mobil, notebook a i. Mesačne spolu s internetom a pevnou linkou cca 60 EUR. Paradoxne, čím mám viac programov, tým menej TV pozerám. Stačilo by mi celkom spravodajstvo, History kanály a občas nejaký šport.

Odesláno (upraveno)

já chytám 17 programů z multiplexu grátis a stejně v té TV není kloudně nic. Podle mě vyhozené prachy. sport,přiroda,hudba,zpravodajství,filmy nic mě tam nechybí

Upraveno uživatelem vraby
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Já mám jako největší výhradu k UPC ten jejich set top box (říkají tomu DVR, ten co má HDD, umí nahrávat a má time-shift). Je to neuvěřitelný křáp, pomalu to přepíná kanály, na ovladač to reaguje jen v minimálním úhlu, musím k tomu pokaždé div ne dojít. Samo se to úplně nahodile resetuje, nejčastěji při přepínání kanálů. Seznam kanálů nejde editovat, jen si udělat vlastní, ale ten pak už nejde upravit, když oni změní rozložení programů (takže celé znova, zvlášť když zrovna ty HD kanály mají až úplně na konci). Když jsem reklamoval to restartování, bez řečí vyměnili za jiný kus, jenže ten to dělá taky :( Skončí smlouva a jde to z baráku.

Odesláno

Já mám jako největší výhradu k UPC ten jejich set top box (říkají tomu DVR, ten co má HDD, umí nahrávat a má time-shift). Je to neuvěřitelný křáp, pomalu to přepíná kanály, na ovladač to reaguje jen v minimálním úhlu, musím k tomu pokaždé div ne dojít. Samo se to úplně nahodile resetuje, nejčastěji při přepínání kanálů. Seznam kanálů nejde editovat, jen si udělat vlastní, ale ten pak už nejde upravit, když oni změní rozložení programů (takže celé znova, zvlášť když zrovna ty HD kanály mají až úplně na konci). Když jsem reklamoval to restartování, bez řečí vyměnili za jiný kus, jenže ten to dělá taky :( Skončí smlouva a jde to z baráku.

Děkuji a znamenám si

• Hlasovat proti 1
Odesláno

Být na tvém místě, tak bych asi vyjednával s UPC, když už je máš v domě. Vyjde ti to cenově tv+internet nejlíp, ale zase ty problémy s jejich přijímačem... Pokud jsou opravdu tak vážný tak to bude asi pěknej vopruz.

Já mám doma Skylink. Tedy pokud máš kam namontovat parabolu. To znamená buď koupit nějakej set, to moc nedoporučuju kvůli většinou nevalné kvalitě paraboly a konvertoru, nebo si vybrat komponenty sám. Počáteční investice minimálně cca 5000 na jednu TV (parabola, konvertor, přijímač a karta). Pak si ale můžeš vybrat mezi velkým množstvím balíčků programů a zaplatit jdou třeba jen na měsíc.

Odesláno

Děkuji a znamenám si

Možná už budou mít teď novější model, nebo jiného dodavatele (můj je od Huawei). Pokud budeš tuhle variantu zvažovat, mrknul bych se ti jaký přesně je to typ.

Odesláno

Od nich přijímač NEBRAT! Všechno to jsou repasovaný křápy. Buď koupit svůj, a nebo u nich koupit/pronajmout ten Conax do slotu, pokud máš DVB-C přijímač v bedně. A pokud budeš mít připojených vícero televizí, možná to bude chtít i zesilovač, ale možná už ho v paneláku máte..já ho musel pořídit, protože při třech zaplejch TV byl obraz jako rozházený puzzle.

• Po letech...
Odesláno

Ja mam doma https://www.kuki.cz/ ... je k tomu peknej setak, ovladani je moderni proti tem xindlum od upc a funguje to zaroven i na ipadu/iphonu/win a asi i androidu, ale ten nemam. Jako bonus je to, ze to chodi i v zahranici, takze o dovolenych muzem koukat na programy co mame doma. Maji dokonce i app pro nektere Smart TV.

Odesláno

Ja mam doma https://www.kuki.cz/ ... je k tomu peknej setak, ovladani je moderni proti tem xindlum od upc a funguje to zaroven i na ipadu/iphonu/win a asi i androidu, ale ten nemam. Jako bonus je to, ze to chodi i v zahranici, takze o dovolenych muzem koukat na programy co mame doma. Maji dokonce i app pro nektere Smart TV.

Mam o2 ale tohle kují vypadá dobre...jak dlouho používáš a vše Ok?

Odesláno (upraveno)

To jako dneska ještě fakt někoho kdo má UPC v baráku baví řešit obskurní "SetTopBox" + žonglování s dálkáčema, místo abyste si od kabelovky prostě koupili/pronajali (á 70Kč/mesíčně) standardní dekódovací kartu do CI slotu přímo v telce, jak píše Mirek? Na jeden "anténní přívod" si pak můžete navěsit televizí s kartama kolik chcete - a na každé koukat na jiný pořad, žádné rezervace pásma, počítání loginů a multicast kolize ala IPTV... Minimálně v tomhle ohledu u mě nemá kabelovka + SmartTV (s možností záznamu na HDD/SSD) konkurenci. Jediné co mě u UPC dlouhodobě sejří je jejich "Horizon Go", běžící dodnes na pojebaném Silverlightu... 

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

Mam o2 ale tohle kují vypadá dobre...jak dlouho používáš a vše Ok?

Mam to asi rok a pul a funguje to paradne. Jsou tam ruzny moznosti zaznamu a poctu kanalu apod. Jedine co me mrzi je absence aplikace na apple tv, ale to snad casem taky prijde. Na vanoce tam vzdycky udelaji pro vsechny skupinu pohadek pro deti, takze to clovek nemusi lovit v programu - blbost, ale potesi. Setak k tomu sice je, ale nemusi, kdyz to umi sama tv, takze neni potreba blbnout vubec s nicim.

• po měsících...
Odesláno

Oživím tohle vlákno. Po dlouhých letech abstinence jsem podlehl předvánočnímu nátlaku a objednal domů TV. Otázka zní, co aktuálně pořídit za signál/společnost/techniku? Barák v Jižních čechách, nejspíš nějakej satelit/anténu? Parabola se mi moc nelíbí, že prostě vizuálně kazí image (stará usedlost). Koupit svůj, nebo si nechat od nich něco vnutit? Fakt jsem mimo, díky za tipy.

Odesláno

Záleží, ako často pozeráte bedňu. Moje dcéry telku takmer vôbec nepozerajú, ja zo ženou to máme ako podmaz takmer každý deň od 18:00 do 22:00 hod. Mám Magio od T-comu, včetne filmových balíčkov, ale plánovane sledujeme len cez víkend, 1-2 filmy. Výpadok býva cca 2-3 x do roka, najdlhší bol asi 24 hod., s pevnou linkou, internetom to vyjde do 50 Euro mesačne.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...