Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny postižené :-)

už delší dobu se sháním po hodinkách TH RS2. Před časem se mi ozval kamarád, že prý jeho nějaký známý takové hodinky prodává a na prodej spěchá. Hodinky jsou staré 1rok, docela nošené, ale v pořádku. Chěl by za ně kolem 60.000Kč. Což mi přijde hodně dobrá nabídka, možná až podezřelá. K dispozici jsou prý všechny papíry a krabice. Teď jsou hodinky na Šímovi s klasickou sponou a je k dispozici i originální krokodýl s překlápěčkou. Jsem momentálně mimo svoji domovinu a tak jsem si nechal poslat fotky. Bohužel nemám kolem sebe hodinářství, kde bych si hodinky detailně prohlédnul. Zkoumám tedy podle fotek z netu. Po bližším ohledání se mi jeví, že jsou hodinky fejk. Proto bych rád požádal zkušenější o posouzení fotek, které mi poslal. Už podzřelá je cena, dále se mi jeví podezřelé, že zapomněl hodinky vyfotit ze spodní strany, kde je vidět strojek.

Nechci tu propagovat fejky, jen žádám o radu. Pokud někdo z moderátorů pojme z fotek podezření, že jde o fejk, může klidně můj příspěvek smazat. Bude to pro mě taky cenná rada ;-)

post-23620-082017200 1359801353.jpg

post-23620-084711600 1359801359.jpg

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

já sice mezi ty zkušenější nepatřím, nicméně o hodinky se také trošku zajímám a vyjádřím aspoň svůj osobní názor.

Na jednu stranu fejky většinou nemají antireflex. Ne, že by se jednalo o tak luxusní drahou záležitost, no přesto jsem fejky s AR neviděl a málokdo se zajímá o hodinky natolik, aby věděl o možnosti dodatečného nanášení AR (viz. třeba Dioptra).

Na druhou stranu mi přijde zvláštní, že je dle fotek luneta docela v pořádku, no AR je po stranách "okousaný". Mi se tedy na horní vrstvě AR objevily škrábance hned po 14 dnech a proto jsem se rozhodl horní vrstvu zbrousit a nechat jen tu spodní, no aspoň dle toho, co jsem slyšel, se jedná o poměrně běžný jev dodatečného nánosu AR, zatímco originální AR vrstvy údajně více vydrží (možná s výjimkou Breitlingů).

Nicméně co jsem zkoumal rozdíly oproti oficiálním fotkám, narazil jsem na pár nesrovnalostí:

1) ručičky těch postranních "chronografů" jsou na fotce červené se stříbrným okrajem, zatímco v reálu jsou, zdá se, celočervené.

2) nápis "tachymetre" na lunetě je na těch tvých fotkách nějak divně proveden, jakoby to někdo patlal sám - možná se to ale jen zdá

3) je-li mi známo, v reálu je řemen v imitaci (či z pravého?) krokodýla, popř. z gumy - ten na fotce ne, což je zvláštní především proto, že má červené stehování tak, jako originál. Nepřijde mi tak, že by jej majitel měnil - neměl by důvod ani z důvodu barev, ani z důvodu opotřebení, když jej používal rok

4) přijde mi, že minutová ručička je na tvých fotografiích tlustší a méně se zužuje, než na těch oficiálních

... všechny tyto postřehy jsou ale značně subjektivní a těžko se soudí. Na oficiálních fotografiích je vždy jiné světlo, navíc hodinky z fotografií nejsou v úplně nejlepší formě. Možná se v reálu opravdu jedná o originály, které zkrátka chce majitel prodat za rozumnou cenu, aby je vůbec prodal (přeci jen je pro většinu běžných lidí nákup hodinek do 5 tisíc Kč nákupem století). Osobně bych asi vyžadoval ještě tu fotku spodní části a raději po její publikaci ještě počkal na vyjádření zdejších expertů. ;)

Upraveno uživatelem DenyKr
Odesláno

Děkuji za názor. Postřehy jsem měl podobné, krom toho řemenu. Ten je ručně šitý od p. Šímy a je na něm klasická jazýčková spona. To protože prodávající nemá rád překlápěcí spony.

Odesláno

Z fotiek sa nedá nič vyčítať, ale ak je originálny remienok krokodíl a k tým všetkým dokladom patrí aj doklad o kúpe, tak je to s veľkou pravdepodobnosťou originál.

Odesláno (upraveno)

Fejky maj antireflex.i oboustranej.A venkovní zpracování že si sedneš na zadek,jestli je to jednička.Utčitě k hodináři atˇ to otevře.Pak máš jistotu.

Tedˇ jsem to dočetl do konce i s tím průhledem.Ptáš se je-neni fejk,má to prosklený dýnko a fotku nedáš.Je tu spoustu vážených členů, kteří to právě jedině z téhle fotky určí.Jinak je to velice často fejkovanej kus.

origo:

tag-heuer-grand-carrera-fond-17-rs.jpg

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Doplním : nápisy OFFICIALLY CERTIFIED jsou mizerné, rovněž mezera mezi H a T v nápisu CHRONOME TER pod středem ruček nesedí. Rovněž na lunetě nesedí 120tka nad indexem 6 hodin. Těch nesrovnalostí tam je celá ředa, včetně velikosti fontů apod.

Odesláno

Vsem dekuji za nazory. Fotky spodku a papiru vcetne krabice ne a ne poslat. Nebudu to resit, pokud jsou prave, fotky posle. Pokud ne, je zbytecne s nimi ztracet cas.

Lze tento prispevek zamknout.

Odesláno

Pánové, nevím.

Oficiální fotografie jsou ateliérové, vysoce vylepšené v počítači.

Dodané jsou v rozlišení a režimu, že lze pouze konstatovat že jsou tvarově podobné. Vzhledem k tomu, že občas si něco pro svoji potřebu fotím, vím jaký problém to je a kolik nasvícení ap. udělá.

U potisku cifru asi nejčastějším problémem bývá náhrada ryté matrice (písmenka jsou jakoby plastická, zaoblené, různě vysoké) sice přesnou, ale leptanou matricí (plochý tisk). Tohle prostě na fotkách při sebelepší vůli nevidím.

Originalita "se zkoumá" lupou aspoň 10x, kdy jsou vidět i "chtěné" stopy po obrábění. Koupit 2892 s nástavbou není problém, tj. ve fake klidně může být strojek, který od originálu laik nepozná. COSC strojky jsou vždy číslované, resp. ty co jsem viděl, samotný COSC papír má hodnotu toaleťáku.

Odesláno

Fejky maj antireflex.i oboustranej.A venkovní zpracování že si sedneš na zadek,jestli je to jednička.Utčitě k hodináři atˇ to otevře.Pak máš jistotu.

Tedˇ jsem to dočetl do konce i s tím průhledem.Ptáš se je-neni fejk,má to prosklený dýnko a fotku nedáš.Je tu spoustu vážených členů, kteří to právě jedině z téhle fotky určí.Jinak je to velice často fejkovanej kus.

origo:

tag-heuer-grand-carrera-fond-17-rs.jpg

Fotku bych dal, kdyby byla k dispozici. A protoze se prodavajici upejpa mi takove foto poskytnout, vice si myslim, ze jsou fejk.

Odesláno (upraveno)

Fotku bych dal, kdyby byla k dispozici. A protoze se prodavajici upejpa mi takove foto poskytnout, vice si myslim, ze jsou fejk.

Přece si nemyslí,že mu vysázíš šedesát bez jakékoli jistoty či návštěvy hodináře a budeš čekat co přijde.Nech ho upejpat.Nelíbí se mi ta odrbaná hrana sklíčka či antireflexu u tachymetru

Odesláno

na ten antireflex bacha,nedavno jsem videl na ficich Navitimeru takovej AR,az mi spadla brada,presne jak rika demon,pokud si nemel nikdy v ruce original onoho modelu,je-li to kvalitni kopie,nepoznas ani prd,bud v klidu,mel jsem v ruce fiky tak vyvedeny,ze bys cucel...

Odesláno (upraveno)

Ono se stačí podívat na pár detailů a musí to být každému jasné. Vlevo nahoře jsou ty prodávané fejky. Sice neporovnávám přesně s RS2, ale tyto detaily jsou identické i na podobných modelech. Porovnejte třeba i na středový terčík červené ručky.

post-11110-046564000 1359826169.jpg

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

Fejky, které jsem našel mají jiný rámeček datumovky. Na druhou stranu se mi líbí myšlenka s řemenem. Proč by ho někdo měnil? Podle mě, protože působil moc fejkově :-). U kvalitních replik fotka zezadu ničemu nepomůže. Znalec má problém rozeznat dobrou repliku Omega 8500, což je inhouse. Pokud toto bude fejk vyšší kvality tak nevýraznou ETU 2894 není vůbec těžké modifikovat tak, aby vypadala jako ta od Heuer Caliber 17.

Odesláno (upraveno)

Fejky, které jsem našel mají jiný rámeček datumovky. Na druhou stranu se mi líbí myšlenka s řemenem. Proč by ho někdo měnil? Podle mě, protože působil moc fejkově :-). U kvalitních replik fotka zezadu ničemu nepomůže. Znalec má problém rozeznat dobrou repliku Omega 8500, což je inhouse. Pokud toto bude fejk vyšší kvality tak nevýraznou ETU 2894 není vůbec těžké modifikovat tak, aby vypadala jako ta od Heuer Caliber 17.

Jestli to bude tak dokonalá replika jak píšeš,tak hlavně zapomenˇte na to,že to poznáte z nedokonalých fotek zepředu.Pak už je opravdu potřeba dobrý znalec,který to posoudí.Jestli už nebudou odpovídat detaily a zpracování z čelního pohledu,popřípadě spony,už se každej na piplání průhledu s Etou vy...Ta je jako bonbonek na dortu.Do tohohle bych nešel,šede je dost peněz a stav hodinek mi napovídá budˇ o kvalitě nebo zacházení.

Odesláno

Jeste jednou vsem dekuji za dukladny rozbor. Kamaradovi jsem napsal, at si prodejce strci ty svoje fejky za klobouk. Uz se tim nebudu zabyvat. Jsem rad, ze jsem nemusel vazit dlouhou cestu a cas s osobni prohlidkou, hodinarem atd. Verim, ze stejne bychom prisli na to, ze jsou fejk. To by me fakt nasr........

Diky panove!!!!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...