Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím Vás, chci si koupit hodinky do 3000kc. Nejaké, abych se za ne nemusel stydet. Je jesné, že je to malý rozpočet, ale ted do nich nechci více investovat. Napadla me značka Skagen, mate s ni nekdo zkušenosti?

Odesláno

Uvedl jsi dost málo informací k upřesnění - baterka- mechanika, vodotesnost, velikost, chrono ? Zkus to upřesnit. Nebo koukni do prodejního vlákna a vyber něco rovnou tam.

Odesláno
  V 18. 2. 2013 v 13:53, Jo0ker napsal:

Zdravím Vás, chci si koupit hodinky do 3000kc. Nejaké, abych se za ne nemusel stydet. Je jesné, že je to malý rozpočet, ale ted do nich nechci více investovat. Napadla me značka Skagen, mate s ni nekdo zkušenosti?

A kdyžtak tam náhodou i jedny od "tvé" značky jsou - http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/58631-skagen-745xlslm/

Odesláno

Měl jsem na mysli nejaké s quartz strojkem, mechaniky bych v této cenové relaci hledal asi těžko. Velikost ciferníku okolo 40mm. Na Skagenech se mi líbí to, že jsou pomerně nízké, většinout tak do 10mm. U nás ale nejsou až tak obvyklé, tak nevím co si o nich mám myslet.

Odesláno

Před pár lety jsem byl nucen si během služební cesty koupit hodinky. Tak jsem si na palubě letadla koupil tyhle Skageny za ekvivalent cca 100$ v leteckých mílich.

Na to, že to tehdy byl vynucený kup "z nouze ctnost", jsem pak ty hodinky nosil nonstop cca 2 roky. Příjemné na ruce, snadno upravitelná délka tahu, díky úzké lunetě a placatosti vypadaly na ruce větší, než skutečně byly. Přesnost odpovídata běžnému quartz strojku. Jediná věc, která mě štvala, byla ta hladká korunka, takže člověk neměl v prstech odezvu, jestli s ní kroutí, nebo mu v prstech prokluzuje.

Odesláno

Pokud nemáš rozpočet vyloženě 3 litry, tak koukni třeba na www.clockcom.cz třeba na Zeppelin 7642-1 za 4028,- a nebo na Zeppelin 7546-1 za 4478,- a budeš mít myslím že fakt pěkný a dobrý hodinky v této cenové hladině.

Odesláno (upraveno)

Skageny jsem pořídil ještě před vstupem sem na forum a stále je občas nosím. Konkrétně tyto. Jediné, co jim lze vytknout, je kvalita sklíčka, které je dost náchylné na poškrábání. Co jsem zjišťoval, tak výměna vyjde cca na 500,- (s měsíční čekačkou), pokud teda volíš výměnu u autorizovaného prodejce. Zato třeba řemen vypadá pořád jako nový a to je střídavě nosím skoro druhý rok.

Jestli se Ti líbí, klidně do nich jdi, jsou neokoukané, kvalitní a za dobrou cenu. Jen je potřeba počítat s tím, že pokud budeš chtít jít časem na vyšší level, tak v případě prodeje těchto to nebude žádná velká sláva...

edit: skloňování :)

Upraveno uživatelem Ondoni
Odesláno

Ono i v hladině cca 3000kč se dají sehnat kvalitní mechaniky např.zde http://www.azwatch.cz/hodinky/se153-seiko-5-sports-mod-snzg07k1 .Osobně bych si raděj to pětikilo přidal a koupil si mechaniky.podobné jsem kupoval otci a velká spokojenost.

Vím,že to není nic extra,ale raděj pořádné seika než nějaké šunty kvarcy /myslím designové značky co dělají hadry apod./.

Odesláno
  V 19. 2. 2013 v 10:11, bohus76 napsal:

Ono i v hladině cca 3000kč se dají sehnat kvalitní mechaniky např.zde http://www.azwatch.c...ts-mod-snzg07k1 .Osobně bych si raděj to pětikilo přidal a koupil si mechaniky.podobné jsem kupoval otci a velká spokojenost.

Vím,že to není nic extra,ale raděj pořádné seika než nějaké šunty kvarcy /myslím designové značky co dělají hadry apod./.

Což Skagen, které si kolega předvybral, nejsou ;)

Odesláno
  V 19. 2. 2013 v 10:11, bohus76 napsal:

Ono i v hladině cca 3000kč se dají sehnat kvalitní mechaniky např.zde http://www.azwatch.c...ts-mod-snzg07k1 .Osobně bych si raděj to pětikilo přidal a koupil si mechaniky.podobné jsem kupoval otci a velká spokojenost.

Skagen se orientuje zatím pouze na hodinky, dánský design je moc chic, ovšem obávám se, že s Dánskem to má společný jen ten design, zpracování bude pravděpodobně probíhat v Číně nebo někde tam, co vím, strojky jsou standardní Miyota v AA třídě, materiály /pouzdro, sklo, tahy/ jsou vesměs kvalitní. Tam je to asi i o preferencích mechanika x quartz...

Odesláno
  V 19. 2. 2013 v 11:22, USER47 napsal:

Skage...inu proč ne. Nicméně ty hodinky, co si kolega předvybral, jsou strašně hnusný. :suicide_anim:

Kolega se ptal na zkušenost se značkou, případně na kvalitu zpracování...ne na to, jestli se Ti líbí...

Odesláno

Casio

Pokud chceš opravdu spolehlivé quartzky do 3.000.

Myslím že mají dost modelů na výběr a pokud navíc najdeš i nějakou pěknou akci,tak máš za 3 klacky quartzky jak víno,za které se stydět nemusíš.

Otázka je ještě jaou máš představu o designu hodinek....Sportovnější,oblekovky,Casual-universály???

Ale i tak u Casia všechny tyto typy najdeš.

Casio je sice trochu masovka,ale zase poměrně sázka na jistotu.

Sám jsem už několikery měl a vždy jsem byl spokojen.

Odesláno

Mám jeden model asi tři čtvrtě roku a při každodenním nošení vypadají jako nové. Není to žádný exkluzivní zázrak, výroba čína. Nicméně neokoukaný vzhled, slušné zpracování, poměrně kvalitní materiály, přesnost strojku, slušná cena a velmi tenké pouzdro z nich dělají dle mého zajímavou volbu. Pokud se vám líbí rozhodně se jich nemusíte bát.

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...