Přejít na obsah

52 hlasů

1. 1. Ktere si mam koupit?

• Rolex Oysterdate Precision
    • Longines Legend Diver

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Letos (predesilam, ze az na konci roku, takze casu je dost) budu slavit kulate narozeniny a rad bych si pri te prilezitosti koupil hodinky. Vzhledem k okolnostem nakupu a faktu, ze chci do nakupu namocit i rodinu, tak by to mely byt hodinky, ktere uz mi zustanou (definitivni neni to same jako posledni :)). Mam dva kandidaty a kazdy je uplne jiny. Premyslim semtam i o jinych, ale nakonec mi vypadnou vzdycky jen tyhle. A nemam ani trochu jasne, ktere z tech dvou vybrat. Tak me zajima vas nazor, co byste si vybrali vy, nebo ktere byste mi vybrali a proc. Oboji maji malou slabinu ve velikosti, ale neni to nic zasadniho ani u jednech z nich. Zakladam tohle vlakno hodne s predstihem, kupovat budu opravdu az tak ve tretim nebo ctvrtem kvartalu, ale proste mi to porad vrta hlavou.

Rolex Oysterdate Precision

+ uz jsem je mel, byly skvely

+ Rolex je jedina znacka, ktera mi zvysuje tepovou frekvenci

+ k Rolexu se da nakoupit spousta blbin a knih okolo

+ maji skvely Oyster naramek (nic pohodlnejsiho neexistuje :))

+ jsou vintage, ale daji se dostat do stavu prakticky novych hodinek

+ spolehlivy inhouse strojek

- velikost: 34 mm prumer mi nevadi, ale obcas clovek precijen zatouzi po vetsim kousku

Longines Legend Diver (spis ND)

+ velmi cool supercompressor pouzdro

+ krasne vypoukle safirove sklo

+ retro/remake design, vazne se mi libi

+ muzu je mit nove (nebo temer nove)

+ ETA - spolehlivost, dostupne nahradni dily

+ da se u nich blbnout s remenama

- velikost: 42 mm prumer zvladnu (ideal pro me je 40 mm), 22 mm roztec mi vadi vic, ale da se s tim zit

• Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nuz kup si nejake rolex 40mm. Nic ine ti neostava. Vazne.

také to tak vidím Rolex 40 n. 42 mm a je pokoj

Odesláno (upraveno)

Nuz kup si nejake rolex 40mm. Nic ine ti neostava. Vazne.

Idealni volba by byly Rolex 115200 nebo 116200 (34 a 36 mm), nebo treba IWC Mark XV (38 mm). I Suby by sly, ale ty ztraceji na univerzalnosti (libi se mi i Explorer I, II). To plati i pro Tudor Snowflake ale na zadne z nich neni budget (limit je 35 kkc). Libi se mi i Seiko SBDX001, ale tam uz je problem s velikosti. Spis mi ten vyber vychazi na ty rolady, mam pocit :).

Upraveno uživatelem skalis
Odesláno (upraveno)

Jenže snowflake se do 1600 EUR asi nevejde....

to ja vim, jen jsem rikal, ze to by bylo u nej pravdepodobnejsi nez suby..

Idealni volba by byly Rolex 115200 nebo 116200 (34 a 36 mm), nebo treba IWC Mark XV (38 mm). I Suby by sly, ale ty ztraceji na univerzalnosti (libi se mi i Explorer I, II). To plati i pro Tudor Snowflake ale na zadne z nich neni budget (limit je 35 kkc). Libi se mi i Seiko SBDX001, ale tam uz je problem s velikosti. Spis mi ten vyber vychazi na ty rolady, mam pocit :).

115200 i 116200 jsou mimo budget, Mark XV taktez. pro tvou dobrodruznou povahu by byly idealni Explorer I, ale to bys musel lestit cocky na mikroskopech od rana do vecera..

edit: btw, pokud do toho chces namocit rodinu, chtelo by to novy hodinky, tudiz to vidim jasne na LLD.

Upraveno uživatelem sibirnaya
Odesláno

Za mne bych doporucil ty Rolexky. LLD jsem mel a maji hodne dlouhe nozky, takze pusobi vetsi nez 42mm. Pokud nemas silnejsi zapesti, tak se ti opravdu nebudou nosit pohodlne. Ale jinak jsou zpracovanim dokonale.

Fotky tvych oysteru mam dodnes pred ocima a jednou jsem uz malem zmacknul spoust :-)

Odesláno

115200 i 116200 jsou mimo budget, Mark XV taktez. pro tvou dobrodruznou povahu by byly idealni Explorer I, ale to bys musel lestit cocky na mikroskopech od rana do vecera..

Jo, Expy I i II jsou super. Ale jak pises, mimo budget.

edit: btw, pokud do toho chces namocit rodinu, chtelo by to novy hodinky, tudiz to vidim jasne na LLD.

Tohle je resitelny i s roladama. Kupoval bych urcite novej naramek, tak bych rodinu zainteresoval do toho.

Odesláno

Podle popisu je budget max 1600eur, tzn 40mm jsou mimo, ivane. A jak znam honzu, tipoval bych ho spis na tudor snowflake.. Btw, black bay by taky staly za zvazeni..

Black Bay jsou pěkný hodinky o tom žádná. Jinak Precision v pěkném stavu je i na chrono24 a eBay dost do 42 tisíc.

Odesláno

ty LD se mi libi,hezky divery,ale pokud za ty kacky sezenes ty Rolby a sneses tu velikost,jako ze vis,ze jo,myslim,ze neni o cem diskutovat.Asi to bude znit jako klise,ale tezko si v tyhle cenovy kategorii dokazu predtavit reprezentativnejsi hodinky,nez Rolex.Myslim,ze si stejne vnitrne presvedcenej:-).A jako darek k jubileu mi to prijde sakra dustojnej brand,urcite by se v tomhle budgetu naslo vic krasavic,ale takova,jako Rolex,asi tezko...

Odesláno

Black Bay jsou pěkný hodinky o tom žádná. Jinak Precision v pěkném stavu je i na chrono24 a eBay dost do 42 tisíc.

Samotne hodinky se daji se poridit z provereneho zdroje za cca. 1k USD (+ pripadne DPH). Neco stoji servis a naramek 78350 je zhruba 10 kkc. Uz jsem si tim jednou prosel, takze vim, na cem jsem.

pokud za ty kacky sezenes ty Rolby a sneses tu velikost,jako ze vis,ze jo,myslim,ze neni o cem diskutovat.Asi to bude znit jako klise,ale tezko si v tyhle cenovy kategorii dokazu predtavit reprezentativnejsi hodinky,nez Rolex.Myslim,ze si stejne vnitrne presvedcenej:-)

Je to tak. S velikosti nemam problem, ty hodinky jsem zhruba rok nosil :). A je to tak, ze za cenu novych entry level swiss made muze mit clovek opravdu premiovku.

Odesláno

v tom pripade to vidim jednoznacne,navic,kdyz uz si je mel,myslim,ze vetsina chronoblaznu by tuhle znacku jednou rada okusila,vcetne me,ja bych nevahal ani minutu.Navic,jak rikas,bude to darek,takze zbavovat se jich by bylo i dost neslusny a nevhodny,pokud nebudes umirat hlady,cili mit tohle jako rodinny dedictvi je myslim pekny:-)A predavat je dal a dal...

Odesláno

skalis: dovolím si trochu OT, ale vím, že jsi na ty minulé rolády kupoval nový oyster tah - nevíš prosím tě, kolik cca stojí ten stejný, ale v bicoloru? Dííík...

Odesláno

Prepacte ale mne proste nesedi ten vyber kandidatov..... vsak tie dvoje hodinky nemaju vobec nic spolocne (mozno okrem budgetu). A LLD nemaju supercompressor puzdro, ale normalne srobovacie puzdro.

Kazdopadne ako konkurent pre oyster prec. sa IMO od longines viac hodi nieco z rady conquest heritage napr L1.645.4.52.4.

Dalej ako poor mans explorer sa da pouzit napriklad omega dynamic bez chrona, alebo eterna cambridge, oboje sa uz nevyrabaju ale zohnat ich NOS nie je velky prioblem.

Ked uz sme u tej omegy a poor mans explorer tak ani nieco z rady aqua terra by nemuselo byt od veci, pravda bude to vacsia palka, ale pri citlivom vybere z druhej ruky by sa nemusel budget prekrocit o moc.

Dalej skus prestudovat ball engineer radu tam sa tiez da najst model pod 40mm.

Na vintage tudory typu snowflake by som zabudol, naozaj v dobrom stave vyjdu na balik a hlavne vacsina ak nie vsetky pouzivali tritium takze budu po, alebo na konci zivotnosti luminiscencie.... ako kusok do zmbierky fajn, ale na nosenie IMO nic moc.

Odesláno

Honzo, myslim, ze se ti po Rolexkach styska a styskat se ti bude tak dlouho dokud si je nekoupis, takze volba je jasna. A fakt si nechces trochu prisetrit?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...