Přejít na obsah

WANCHER FLIEGER

Návštěvník swanieck

Doporučené příspěvky

Návštěvník swanieck

dobrý večer pánové,

nepokročilý začátečník by se rád zeptal na názor pokročilých....co vy na to? Líbivé, letecké retro...automaty, strojek made in Japan viz popis...a to vše za cca 500 USD+porto.

Samozřejmě, že v nich netřeba hledat kvalitu ze Schaffhausenu a knížepán velký Karel by s tím nepodložil ani kývající se stůl:sad01_anim: Ale na ruce, ne příliš majetného pilota, chrono-začátečníka, by mohl tento aparát udělat dojem na jiné začátečníky:rolleyes: Budu vám vděčný za váš názor, který mě snad přivede rozhodnutí, zda zhřešit a nebo těch pár dolarů odložit do hrníčku s nápisem FORTIS B 42.

Děkuji.

Wanieck

Mechanical self-winding Movement

Featured hack

Date display function

Day of the week display function (7Day)

Water resistant: water pressure

316L Stainless Steel Case Material:

Mineral curved glass: Hard windshield

Skeleton case back

Case diameter: 45mm

Thickness : 13mm

lug width : 22mm

Genuine leather strap WANCHER

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník swanieck

sorry...uklepl jsem se, cena nemá být 500 USD, ale 200 USD...za tyto peníze bych nemohl od LACO získat ani quartzky a PHILIP STEIN jsou designově fakt dost děsivý...jako staroměstský orloj.

W

Odkaz ke komentáři

Franta má pravdu, je fejk a ještě hnusnej

Spoř na B42 a ať má dušička pokoj, kup si zatím nějaký seiko, udělal jsem to stejně a teď mám klid, respektive budu ho mít s GSG9 na ruce:smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Zdravím kolegu - nemajetného pilota :) (BTW to jsme asi všichni kromě boeingářů od ČSA)

Jak už napsali jiní chronopacienti, ty hodinky jsou fakt hnusné. Takový stroj by měl člověka těšit, což bych od těchhle moc nečekal.

Nicméně, aby kritika byla konstruktivní: Rozhodně můžu z vlastní zkušenosti doporučit Citizen Skyhawk - to jsou nesmírně odolné, robustní

hodinky, mají pásmové časy (asi 30), jsou opravdu chytré, navíc solární quartz, takže přesné a bez nutnosti měnit baterky. Přestože jsem

si nedávno pořídil na parádu fliegery od Orisu, létam s Citizenkami, protože do letadla fakt poslouží (countdown timer, stopky, UTC,

logáro na převody - to jsem teda nikdy nevyužil). Sice to není zrovna haute horlogerie, ale tady jde přece jen spíš o účel, ne? A rozhodně

vypadají stylově. Dají se dnes sehnat od 350 USD (např. zde http://www.chrono24.cz/citizen/blue-angels-skyhawk-mens-watch-jy0064-00l--id1972548.htm)

A na závěr si dovolím vyslovit názor považovaný zde za kacířství nejhrubšího zrna a určitě mě za to někdo krutě vyplísní (nebo přímo

zjebe), ale podle mě třeba takové Breitlingy, které tady kdekdo vzývá jako nirvánu leteckých hodinek, jsou do éra úplně na h****.

Na Navitimeru není na první pohled poznat ani kolik je hodin :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník swanieck

pánové díky moc za názory.....

já to tam kdesi hluboko podvědomě také tušil. Ale co naplat...ty hodinky vypadaly jednu chvíli jako náhražka za "BIG PILOT" a zaujal mě na tom ten automat za pár korun.....a já vlastně ještě automaty vůbec neměl a to už jsem velkej chlap. Na ty IWC ale nemám 200 tyček a také mám docela tenké zápěstí a tak bych to viděl na průměr 42-43 max.

Budu se soustředit na ty FORTISky (Fortis 595.10.46).....A ještě jedna poznámka. Na palubě letadla to chce co nejjednodušší ciferník. Ty tachymetry a různé stopky už patří tak trošku historii. Dříve se ale podle těchto pomůcek létalo a navigovalo. Při dnešní úrovni avioniky i v sportovních letadlech pilot vlastně žádné hodinky nepotřebuje. Je to jen otázka parády a tradice jako u myslivců zelený klobouk.

Ale proč si nějaké ty malé radosti nedopřát, že? Chlapečci si tak rádi hrají....

Wanieck

Odkaz ke komentáři

Jo, zato tyhle Citizeny jsou vrchol přehlednosti a jednoduchosti :-)))

Ok, máte pravdu - taky je tam toho dost. A pro puristu to není to pravé (ale slouží dobře). Každopádně, pán chtěl

jednoduchý automat, tak mě ještě napadá, že Rusové taky umí udělat slušný, přesný automat za pár korun i s průhledným

dýnkem. Poslední dobou to i designově není špatné. Takže co ještě jako předskok ke skvělým Fortiskám zkusit nějaké

Vostok Europe? Ceny leckde od 5000 Kč. Mám Vostok Europe Rocket N1 a jsou výborné... Tedy až na jednu drobnost,

a to docela podstatnou - datum nelze nastavit speciální polohou korunkou, musí se točit ručkama, což někdy znamená

třeba půl hodiny točení :( I tak se ale prolítly v C208 nad Grand Canyonem a šlo jim to :-D

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

To jsou ony............elegantní, jednoduché a ve tmě prý docela svítí...co si víc přát.

W

Do těhle běž, měl jsme je na foru jako první hodinyk, takže tu někde jsou a byly super, měl jsme je moc rád a svítili moc hezky a antirefex je všeobecně na fortisech moc pěknej

Upraveno uživatelem Moty123
Odkaz ke komentáři

Návštěvník swanieck

A co POLJOT AVIATOR I.......Tak tyhle by se mi také líbí, ale už je asi nikde nekoupím...he he he, skoro bych řekl, že se jedná o "ruskou designovou licenci" , že si nějaký ten nápad půjčili od FORTISu.

W

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...