Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přátelé a milovníci hodinek, ale především vy, co uvažujete aktuálně o koupi nových hodinek !!!!!

co se takhle společně domluvit, nashromáždit požadavky na koupi a oslovit nějakého doporučeného autorizovaného prodejce hodinek s širokým výběrem značek (může být eventuelně i zahraniční) a pobavit se o nějaké zajímavé slevičce. Nevím kolik mají prodejci hodinek marže (tipoval bych, že v konzumu min. 20%, v high levelu více), ale myslím, že by by takové jednání mohlo být zajímavé pro obě strany. Určitě by se na naší straně muselo jednat o spolehlivé a solventní zájemce, žádné střelce či sběratele nabídek. těsím se na debatu.

Slevám 3x nazdar.

Odesláno

Zadnou mnozstevni slevu necekej. Vetsina renomovanych znacek vyrabi hodinky ve statisicovych seriich a par kusu je nevytrhne. A autorizovaneho prodejce zrovna tak. Slevu dostanes v renomovanem obchode pri osobnim jednani - muze byt 5 nebo i 10 % a je navazana napriklad na hotovostni platbu. Tohle neni Slevomat na tatarak pro 6 lidi se slevou smile_anim.gif kde maj socky pocit, jak strasne usetrili!

Odesláno

Zadnou mnozstevni slevu necekej. Vetsina renomovanych znacek vyrabi hodinky ve statisicovych seriich a par kusu je nevytrhne. A autorizovaneho prodejce zrovna tak. Slevu dostanes v renomovanem obchode pri osobnim jednani - muze byt 5 nebo i 10 % a je navazana napriklad na hotovostni platbu. Tohle neni Slevomat na tatarak pro 6 lidi se slevou smile_anim.gif kde maj socky pocit, jak strasne usetrili!

+1

hodinky nejsou napínáky na boty :D

Odesláno

chápu, že by se asi nejednalo o nějakou masívní slevu, ale beru to tak, že myslím, že taková sleva 10-15% by reálná být mohla...za sebe můži říct, že jsem dvakrát v životě už dvoje hodinky najednou kupoval (1x ML, 1x Wenger) a slevu 10% vždy dostal....samozřejmě, že taková sleva je zajímavá u hodinek od nějakých 20 tis. výš...kvůli tisicovce to smysl nemá...

Odesláno (upraveno)

na to nejde jednoznačně odpovědět, ale myslím že slevomatí kulturu soudný prodejce podporovat nebude

+1

btw. šílený zvyk, kupovat jen to co je ve slevě a na to na čem "ušetřím" a následně chtít plný servis...

EDIT: překlep

Upraveno uživatelem funf5
Odesláno

Jestliže se např. v jednom hodinářství v Praze pohybuje průměrná marže u jedné švýcarské značky kolem 8% (po všech slevách pro zákazníky) a průměrná cena tam prodaných modelů dané značky je nějakých 205 000 Kč, tak při prodeji 20 kusů takových "průměrných" hodinek mají zisk přibližně 328 000 Kč před zdaněním. Podle mě je reálné, aby se bavili o zakázce 2 500 000 Kč +. Nevidím důvod, proč by se s potencionálním zájemcem ani nebavili. Pokud by měli zaručený odbyt určitého počtu kusů, jen by to objednali a ihned po dodání by dostali zaplaceno. Nemuseli by nic nakupovat na sklad, řešit prodej, atd.

Odesláno

Tos mě zase jednou pobavil...Není nad to, když se člověk upřímně zasměje, k nezaplacení.

Odesláno

Je fakt, že si do prodejny zavolám, jestli mají na pultě model, který chci - abych tam nejezdil zbytečně a rovnou hodím řeč a už se mi stalo, že tím pádem jsem tam už jel s 5% slevy. No a potom u pultu, když jsem byl ochoten platit hotově, tak jsem to stloukl postupně na 10% a poté šel pan vedoucí(majitel krámu) telefonovat dodavateli a bylo z toho výsledných krásných 15%.

Odesláno

Když budeš platit hotově, nějakých 5 - 10 % se dá stáhnout...

Ale pochybuju, že Ti dají větší slevu, když si těch hodinek objednáš několik.

O jak velkou zakázku bys měl zájem? 500? 1.000 ks? Pak možná ano.

Ale to už domlouvej rovnou s výrobcem a možná Ti tam hodí i logo Vaší firmy, když budeš mít zájem...:guitar:

Odesláno (upraveno)

Nepáchal tady onehdá něco podobnýho Spajdy, s Omegama? Pokud to teda dopadlo, a taky to bylo očividně přes nějaký spešl známosti. Bych to úplně neodsuzoval, ovšem osobně bych do toho teda asi rozhodně, jakožto asociál, nešel:)

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Jestliže se např. v jednom hodinářství v Praze pohybuje průměrná marže u jedné švýcarské značky kolem 8% (po všech slevách pro zákazníky) a průměrná cena tam prodaných modelů dané značky je nějakých 205 000 Kč, tak při prodeji 20 kusů takových "průměrných" hodinek mají zisk přibližně 328 000 Kč před zdaněním. Podle mě je reálné, aby se bavili o zakázce 2 500 000 Kč +. Nevidím důvod, proč by se s potencionálním zájemcem ani nebavili. Pokud by měli zaručený odbyt určitého počtu kusů, jen by to objednali a ihned po dodání by dostali zaplaceno. Nemuseli by nic nakupovat na sklad, řešit prodej, atd.

Tak abych navázal a trochu pozlobil členy, kteří píší 5-10% max., tak jsem sehnal konkrétní čísla z roku 2012. 6x Breitling Avenger Seawolf (108 100 Kč / ks), 3x Breitling Navitimer World (135 800 Kč / ks), 3x Breitling Superocean GMT (92 900 Kč / ks) a 1x Breitling Avenger Seawolf Blacksteel (118 100 Kč / ks). Standardní cena je 1 452 800 Kč a Carollinum nabídlo cenu 1 278 464 Kč, což odpovídá slevě 12%. Tyto podmínky byly nabídnuty při složení zálohy 25% předem a nebyly kladeny žádné speciální podmínky na způsob platby. Poptával to známý, majitel developerské společnosti (realitní krize :-D) pro management v říjnu 2012.

Když vezmete v úvahu, že se jedná o "blbých" 13 kusů hodinek, tak se domnívám, že při nákupu 20 kusů a víc v podobné cenové hladině, se dá dosáhnout opravdu slušné slevy. Nelze to ale vnímat jako jasnou rovnici, jelikož např. Panerai se slevám brání a u Rolexu je -5% veliký úspěch.

Odesláno

Tak abych navázal a trochu pozlobil členy, kteří píší 5-10% max., tak jsem sehnal konkrétní čísla z roku 2012. 6x Breitling Avenger Seawolf (108 100 Kč / ks), 3x Breitling Navitimer World (135 800 Kč / ks), 3x Breitling Superocean GMT (92 900 Kč / ks) a 1x Breitling Avenger Seawolf Blacksteel (118 100 Kč / ks). Standardní cena je 1 452 800 Kč a Carollinum nabídlo cenu 1 278 464 Kč, což odpovídá slevě 12%. Tyto podmínky byly nabídnuty při složení zálohy 25% předem a nebyly kladeny žádné speciální podmínky na způsob platby. Poptával to známý, majitel developerské společnosti (realitní krize :-D) pro management v říjnu 2012.

Když vezmete v úvahu, že se jedná o "blbých" 13 kusů hodinek, tak se domnívám, že při nákupu 20 kusů a víc v podobné cenové hladině, se dá dosáhnout opravdu slušné slevy. Nelze to ale vnímat jako jasnou rovnici, jelikož např. Panerai se slevám brání a u Rolexu je -5% veliký úspěch.

Hromadná objednávka za tři míče možná udělá i 25% slevu. Škoda že u mý oblíbený značky to je sci fi i při objednávce za deset :)

Odesláno

To si nedovolím posuzovat. Je to hodně o té značce, která se poptává, ale to víme oba a sám to zmiňuješ :-). Já jsem jen napsal čísla, která jsou reálná a třeba i proto, abych tím podpořil někoho kdo by chtěl hromadný nákup organizovat. Samozřejmě se nakonec zjistí, že skutečných zájemců se dohromady nesejde ani 10. Ale to je jiný příběh :-).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...