Přejít na obsah

Longines-Conquest-quartz

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdar tím že sem pořád navyšoval limit co za hodinky dám tak sem se dokopal až ke značce Longines a k modelu Conquest (Quartz)-

L3.659.4.56.6 a chtěl sem znát váš názor na tento kousek a nebo názor majitelů jiných Longines všeobecně na značku .........

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

trocha info:

pouzdro ocel 41mm

šroubovací korunka i dýnko

WR-300

sklíčko-safír vnitřní AR

strojek swiss longines L115 quartz

E.O.L.

lumi

Odesláno

Longines pro me symbolizuji "prvni lepsi hodinky". Dilenske zpracovani ok, ale najdou se samozrejme lepsi, design zrovna u tohohle modelu trochu konzerva. A jestli muzu doporucit, dosetri si na automat, Conquesty se v mechanice daji poridit vazne levne, tak osobne nevidim duvod, proc kupovat quartz. Pokud ho samozrejme nevyzadujes...

Návštěvník Radius
Odesláno

Moc jsi toho nenapsal. S čím je srovnáváš? Chtěl by jsi automat a quarz je z důvodů financí, nebo cheš quarz? Nebo chceš jen názor na Longines všeobecně? Kolik máš rozpočet?

Měl jsem L3.642.4.56.6 které mi perfektně sloužily 4 roky, za tu cenu lehce pod 1000 Eur mi tehdy s těmi parametry přišly jako to nejlepší. Jak se píše shora, první lepší hodinky.

Tyhle quarzy mají skoro stejné parametry, ale bez té diver lunety je to spíše oblekový vzhled, přesto, že je to HydroConquest . Cheš oblekovky, nebo divery?

Odesláno

Moc jsi toho nenapsal. S čím je srovnáváš? Chtěl by jsi automat a quarz je z důvodů financí, nebo cheš quarz? Nebo chceš jen názor na Longines všeobecně? Kolik máš rozpočet?

Měl jsem L3.642.4.56.6 které mi perfektně sloužily 4 roky, za tu cenu lehce pod 1000 Eur mi tehdy s těmi parametry přišly jako to nejlepší. Jak se píše shora, první lepší hodinky.

Tyhle quarzy mají skoro stejné parametry, ale bez té diver lunety je to spíše oblekový vzhled, přesto, že je to HydroConquest . Cheš oblekovky, nebo divery?

Srovnával sem je s Certinama ds podium gmt a Victorinox night vision a spíš se přiklánim ke quartzu ale nezapírám že je to i z důvodu rozpočtu který mám cca do 15 000kč a chtěl bych něco mezi oblekovkama a diverama ale oblek nosim tak jednou za 10 let tak nevim většinou džiny + triko nebo košile ...........

Odesláno

Hodinkam Longines nic nechyba je to plnohodnotna swiss znacka so sirokym portfoliom od najlacnejsiech quartziek po celozlate modely a napriklad column wheel chrono stroje..... na nejake ulety si moc nepotrpia vacsina ich modelov je jednoducha a nositelna.

mne sa od nich pacia hydroconquesty (mam 3)

keby som mal nieco vytknut tak dost ma stvu nestandardne rozmery noziciek 19 a 21mm

Pokial ide o Certiny tal Longines je IMO tak jeden stupen nad.

Návštěvník Radius
Odesláno

Srovnával sem je s Certinama ds podium gmt a Victorinox night vision a spíš se přiklánim ke quartzu ale nezapírám že je to i z důvodu rozpočtu který mám cca do 15 000kč a chtěl bych něco mezi oblekovkama a diverama ale oblek nosim tak jednou za 10 let tak nevim většinou džiny + triko nebo košile ...........

DS Podium jsem měl, zpracování nic moc, vteřinovka nebyla přesně na indexy, 2x reklamace poruchy setinky, nicméně nechci bagatelizovat. Victorinox nevypadá zle, co řada dive master 500? Tohle jsem měl a byly perfektní, ale je to kus nábytku: http://victorinoxcz.cz/index.asp?menu=847&record=5245a ...nicméně Longines je přeci jen jinej level. Bylo by reálné zvýšit budget na 21.900,-? Měl by jsi L3.642.4.56.6 s Etou 2824-2, což už jsou velice slušné hodinky a prestižní značka. Případně se tu objevují starší za plus minus 15.000,- Jestli se ti tedy vůbec líbí.

Návštěvník Radius
Odesláno

keby som mal nieco vytknut tak dost ma stvu nestandardne rozmery noziciek 19 a 21mm

Pravda, u HC je peklo shánět, ve 21" skoro nic není. Ale ten tah je celkem slušnej. I když lehce depiluje...

Odesláno

Díky za názory ale ty mnou vybrané Longines se mi líbí asi nejvíc kupovat bych je chtěl asi u hodinářství Bechyně nebo u Altmana je reálné u těchto hodinek dostat na prodejně slevu alspon mezi 5-10% ???

Návštěvník Radius
Odesláno

Díky za názory ale ty mnou vybrané Longines se mi líbí asi nejvíc kupovat bych je chtěl asi u hodinářství Bechyně nebo u Altmana je reálné u těchto hodinek dostat na prodejně slevu alspon mezi 5-10% ???

U Bechyně na Longines nedostaneš slevu žádnou, při velké snaze 3-5%, mrkni na GoldEligius, tam ti udělají lepší cenu, jednání a spolehlivost 100%.

Odesláno

Pár slov ke vzhledu - ale jak píšeš, líbí se ti, takže ... Tyhle hodinky (se světlým cifrem) se mně před časem zalíbily na obrázku na první pohled - jednoduchý vzhled, opt. velikost a quartz cenou, ale na druhý a po odzkoušení na živo na ruce jsem do nich nešel hlavně pro tyhle důvody: People psal konzerva vzhled pro dědky - mně právě jako pro skoro kozervu skoro dědka :) nakonec odradilo celkově "blyštivé" provedení a ruček (bez lumi), ale chápu, že někdo zas takový vzhled hodinek upřednostňuje. Myslím, že při běžném a každodenním nošení dostane lesklý povrch dost zabrat, můžeš jistě koupit variantu na kůži, ale to asi nechceš.

Odesláno

Vlastním stejný model v automatu a jsem s nimi naprosto spokojený. Osobně mám rád spíš konzervativní design, takže tento model plně splňuje mé požadavky.

Ve srovnání s Certinou a Victorinoxem je Longines bezpochyby prestižnější značka a i když to tady na fóru poměrně rozšířená, ve skutečnosti jí až tak často na rukách "běžných" lidí nevídám. Na druhou stranu již zmiňované Breitlingy jsou zase o kus výš. Co do životnosti budou limitované quartz technologií, takže to bych neřešil. Kvalitě zpracování nemám co vytknout.

Odesláno

Tak sem zjistil že je maj i v Koscomu kde rád nakupuju maj je tam za standartní doporučenou cenu 15.680,- (-10%) wink.gif

U Altmana máš tuším že 5% na zákaznickou kartu a přihodí 5% když platíš hotově u dražších hodinek možná i více, Koscomové ceny jsou tuším jiné na netu a jiné v kameném, ovšem nemám zkušenost.

Odesláno

U Altmana máš tuším že 5% na zákaznickou kartu a přihodí 5% když platíš hotově u dražších hodinek možná i více, Koscomové ceny jsou tuším jiné na netu a jiné v kameném, ovšem nemám zkušenost.

U Altmana kartu nemám za to v Koscomu ano tak že to asi budu řešit tam ...........

Odesláno

Nechceš Radši ty moje Victorky ? :D

Zpracování tě nezklame a mají větší gule,než ty Longines a ještě ušetříš.

Pokud tě to tíhne ke quartzu,tak prosím,ale stejně bych už radši myslel na mechaniku... :)

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...