Tomas_2002 Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 Tak tim se to vše vysvětluje :-) Prostě mi to přijde jako Ed Hardy mezi nožema Stylový a výstřední, to jo. Ale "čistý design" to podle mě není... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 Tak tim se to vše vysvětluje :-) Prostě mi to přijde jako Ed Hardy mezi nožema Stylový a výstřední, to jo. Ale "čistý design" to podle mě není... Ja mluvil o Para, ale asi si nerozumíme :-) Nevim, co to postujes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 (upraveno) Prostě mi to přijde jako Ed Hardy mezi nožema Stylový a výstřední, to jo. Ale "čistý design" to podle mě není.. to už trochu mícháš jabka a hrušky.... sou samozřejmě čisté zažité linie a pak viz. tvoje foto... ale to už je o tom kdo ten nůž navrhnul, ne o tom kdo ho vyrobil... např. http://www.noze-nuz.com/crkt/CR2102.php vs. http://www.noze-nuz.com/crkt/CR5240.php Upraveno 24. prosince 2013 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 Ja mluvil o Para, ale asi si nerozumíme :-) Nevim, co to postujes. O.k., tak já si od nich nejdřív něco koupím a pak pohovoříme. Třeba změním názor. Líbí se mi řada Manix (2-XL), Tenacious a Native. Myslíš, že to jsou slušný nože, nebo je třeba zvýšit investici a vybírat z vyšších řad ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 No vidíš :-) Probereme to po Vánocích :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lac1 Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 Ak lockback - tak mrkni na ten Cold steel, pouzivaju jednu z najpevnejsich poistiek u zatvaracich nozov - Tri Ad lock ( Andrew Demko). Mrkni na Benchmade a ich Axis lock - model ktory Ti lahodi oku. Ja nedam dopustit na 710, je to cca 20 rokov vyrabany model, kde sa menila len pouzita ocel, konstrukcia ta ista. Spyderco jak doporucuje Frantik, pripadne Military, Manix, alebo nieco s lock-backom. Vseobecne noze od Spy maju az prilis spicatu spicku na moj vkus. Ale inak spracovanie pohoda, servis tak isto. Potřebuji poradit s výběrem sériového nože s hřbetní (lockback) pojistkou. Požaduji vysokou úroveň zpracování a vzhled plný čistého designu. Tedy žádné dramatické tvary, ostré hrany nebo agresivní křivky. Když odhlédnu od ceny a použiji přirovnání k automobilovému průmyslu, upřednostňuji Porsche před Lamborghini. Díky všem za postřehy! EDIT: Musí se ovšem jednat o dělníka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 Prozatím všem děkuji za postřehy. Co dále říkáte na nože Fallkniven? Bohužel mi nejde vložit odkaz produktů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhu4d Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 Fallkniven f1 Lionsteel sr1 alebo sr2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kasprik Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 (upraveno) tak za černěnou taiwanskou kudlu z AUS8 s G10tkou bych teda 2 a půl nedal... No tak hlavně když lidi solej za Spyderco, které je bouchané také na Taiwanu a je tak dvakrát až třikrát dražší a kvalitou tak dvakrát horší viz. to Paramilitary. Jinak požadavky zněly naprosto jasně, že hledá s lockbackem což třeba to paramilitary není, Endura stojí za pytel, protože tam občas zapomenou zakalit pojistku. Upraveno 24. prosince 2013 uživatelem Kasprik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 Spyderco je VG10 a výroba v Japonsku. Pojistka je horní linerlock, kterej je na hřbetě. Evidentně nevíš, o čem mluvíš.<br />Ja jsem jen dal tip, kritizovat umi každej. Dávejte svoje tipy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kasprik Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 (upraveno) Spyderco je VG10 a výroba v Japonsku. Pojistka je horní linerlock, kterej je na hřbetě. Evidentně nevíš, o čem mluvíš.<br />Ja jsem jen dal tip, kritizovat umi každej. Dávejte svoje tipy. Prosím tě, většina Spyderec je bouchaná na Taiwanu, něco v Japonsku a něco v USA a tuším něco v Italii.. Požadavky zadal jasně a ne na nůž, kde se ulomí špička při trochu hrubém zacházení, kde víc jak půlka čepele leze ven při zavřeném noži, kvůli té jejich díře na otvírání a tento nůž nemá ani pořádnou rámovou kovovou kostru, lockback to taky není, uhlazený design také ne. Já jsem své tipy dal pak mě ještě napadl dědkovskej zavírák od Bucku 110 nebo 112 nebo Kershaw Woldcat Ridge Ranch Lockback Upraveno 24. prosince 2013 uživatelem Kasprik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 (upraveno) <br />Spyderco je VG10 a výroba v Japonsku. Pojistka je horní linerlock, kterej je na hřbetě. Evidentně nevíš, o čem mluvíš.<br />Ja jsem jen dal tip, kritizovat umi každej. Dávejte svoje tipy.<br /> Prosím tě, většina Spyderec je bouchaná na Taiwanu, něco v Japonsku a něco v USA. Požadavky zadal jasně a ne na nůž, kde se ulomí špička při trochu hrubém zacházení, kde víc jak půlka čepele leze ven při zavřeném noži, kvůli té jejich díře na otvírání a tento nůž nemá ani pořádnou rámovou kovovou kostru, lockback to taky není, uhlazený design také ne. Já jsem své tipy dal pak mě ještě napadl dědkovskej zavírák od Bucku 110 nebo 112 nebo Kershaw Woldcat Ridge Ranch Lockback<br />Ja mám z Japonska, vyvlozkovanej oceli, takže kecas. Ale zdar Vánocům. Upraveno 24. prosince 2013 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kasprik Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 <br />Ja mám z Japonska, vyvlozkovanej oceli, takže kecas. Ale zdar Vánocům. To je možné, že je z Japonska, vždyť jsem říkal, že to dělaj různě po světě. Jestli chceš vidět jak vypadá pořádná vnitřní konstrukce tak si musíš koupit i něco jiného než Spyderco nebo tomu podobné šunty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 Ja mám z Japonska, vyvlozkovanej oceli, takže kecas. Ale zdar Vánocům. To je možné, že je z Japonska, vždyť jsem říkal, že to dělaj různě po světě. Jestli chceš vidět jak vypadá pořádná vnitřní konstrukce tak si musíš koupit i něco jiného než Spyderco nebo tomu podobné šunty.Ok, diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lac1 Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 (upraveno) Skus napisat na co potrebujes noz, kazdodenie nosenie, do lesa na stiepanie polien, atd.... a potom mozme davat tipy. Takymto stylom to bude o nicom... Fallkniveny su vyrobene, aby makali. Pred cca 1/2 rokom zdvihli o dost ceny, kedysi boli dostupnejsie. Inak za tie prachy si viem predstavit aj nieco ine, kvalita je dobra, prevazna vyroba v JPN ak sa nemylim.Mrkni na model PXL s kratonovou ciernou ruckou, je sice tazsi a iny typ poistky, ale zvladne toho dost. Uzky profil pri zatvorenom stave je plus pri "tahani" z vreciek. Inac je to konvexny vybrus, pre info. to Kasprik : Para2 a Military su vyrobene aby krajali a rezali. Na nejake pacenie a podobne prasaciny neni ZIADNY zatvarak stavany. Inak Spyderka z Taiwanu su kvalitou spracovania to najlepsie co moze SPY ponuknut momentalne. Prozatím všem děkuji za postřehy. Co dále říkáte na nože Fallkniven? Bohužel mi nejde vložit odkaz produktů. Upraveno 24. prosince 2013 uživatelem lac1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 (upraveno) Hele jak koukám, je tu ohledně toho Spyderca značná kontroverze. Já bych to s ním zkusil. Kterej model je lepší ? Manix2 nebo Native ? EDIT: Akorát mi přijde divný, že ZERO TOLERANCE jsou u nás podstatně levnější než v USA a Spyderco je u nás obráceně zase mnohem dražší... Upraveno 24. prosince 2013 uživatelem Tomas_2002 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
strong Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 Ozval sa znalec CS nemaju ani len kovove prilozky, ale spyderco sa urcite rozpadne... Nicto, mame vianoce. Nema vyznam rozculovat sa. Pekne sviatky pani Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 Spyderco nekupuj, to by se ti rozpadlo při první větší zátěži. To jsou nože tak na parádu. Kamarád má Cold Steel Recon 1 http://www.noze-nuz.com/coldsteel/CS27TLC.php http://www.noze-nuz.com/coldsteel/CS58TPC.php Prosím tohle do citátů. Upřednostnit CS (předražený šunt) před Spydercem - to chce opravdu odvahu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 Jo a pro slušný nožík bych šel třeba k Buddymu: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 24. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2013 Spyderco nekupuj, to by se ti rozpadlo při první větší zátěži. To jsou nože tak na parádu. Kamarád má Cold Steel Recon 1 http://www.noze-nuz.com/coldsteel/CS27TLC.php http://www.noze-nuz.com/coldsteel/CS58TPC.php Prosím tohle do citátů. Upřednostnit CS (předražený šunt) před Spydercem - to chce opravdu odvahu...Kasprik se vyzná :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se