Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

No s těmahle nožema má hodně zkušeností třeba David. Přečti si tohle http://www.knife.cz/Knifecz/tabid/36/ctl/D...10/Default.aspx. Osobně bych doporučil buď Davidovu klabonosou čepel (www.mikovknives.com), nebo trochu přitlačit na RWL34 nebo víc přitlačit na damasteel.

Čep drží dobře, mechanismus funguje přes tu páčku, která když se vyklopí, tak nůž vystřelí a zamáčknutím se zajistí čepel. Péro se dá snadno vyměnit, nebo vyndat při cestě někam, kde jsou vyhazováky zakázané. Ručka je symetrická a slušně jde do ruky. Je to český výrobem.

Spyderca ne všem vyhovují, Tenacious je čínský, ocel je sice lepší než na základním modelu mikova, ale je to dost široký nůž s klipem, někomu vyhovuje jinému zase ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No s těmahle nožema má hodně zkušeností třeba David. Přečti si tohle http://www.knife.cz/Knifecz/tabid/36/ctl/D...10/Default.aspx. Osobně bych doporučil buď Davidovu klabonosou čepel (www.mikovknives.com), nebo trochu přitlačit na RWL34 nebo víc přitlačit na damasteel.

Čep drží dobře, mechanismus funguje přes tu páčku, která když se vyklopí, tak nůž vystřelí a zamáčknutím se zajistí čepel. Péro se dá snadno vyměnit, nebo vyndat při cestě někam, kde jsou vyhazováky zakázané. Ručka je symetrická a slušně jde do ruky. Je to český výrobem.

Spyderca ne všem vyhovují, Tenacious je čínský, ocel je sice lepší než na základním modelu mikova, ale je to dost široký nůž s klipem, někomu vyhovuje jinému zase ne.

Tys mi dal, teď chci zase ten Mikov (jako James).

Můžeš prosím blíže specifikovat, který model s Davidovu klabonosou čepelí jsi myslel?

Jde o jiný materiál nebo se liší jen brusem?

Pochopil jsem to správně, že když vytáhnu nebo poškodím péro, tak nůž finguje jako normální zavírací?

Ještě si to nechám projít hlavou, mám na to čas.

Odkaz ke komentáři

Ještě jsem vyhrabal jednu srovnávačku Spyderca Tenacious s alternativami zde http://www.noze-nuz.com/recenze/silna_ctyr...ilna_ctyrka.php

Ta jakoby "klabonosá čepel" je shora zkosená, je to taky +- 420 ale tím že má vyšší výbrus, než symetrická čepel, tak má i lepší řezivost, http://www.mikovknives.com/Wood/wood.html zhruba uprostřed stránky. Když zlomíš péro, tak nůž nevyskakuje ale jen se pootevře. Když ho vytáhneš, musíš čepel vyklepat ven.

Taky si můžeš koupit stavebnici a nechat si ho udělat na míru vkusu. Ale to prokonzultuj s Davidem, je taky člen tohoto fóra (kousek vejš dával krásnej "bambusáček" od Romána).

Odkaz ke komentáři

Nejde mi to editovat, knajfový David tady má nick Traveller.

Jo, to jsem já :). Na otázky ohledně Mikovů rád odpovím. Jinak ty klabonosé čepele jsou skutečně ze stejného materiálu jako ty dýkové, jen mají (dle mého názoru) trochu lepší a užitečnější tvar. Samozřejmě jdou dodat i v RWL nebo Damasteelu. Tam se cenově neliší od běžných RWL nebo damaškových čepelí.

241nrd1u700.jpg

Upraveno uživatelem Traveller
Odkaz ke komentáři

Masakr 59stranek - pardon to cist nebudu :D

Nakupujete noze na eBay?

Co nosite pres den po kapsach?

Ja vetsinou taham Victorinox Camper, ale uvazuji o necem novem - nejaka mala placka s klipem.

Takove Kiss od CRKT jsou zajimave, ale nedokazu si predstavit, ze bych sahl do kapsy a nerozrizl si ruku... vim ze si tady nekdo na nich "ujizdel" :)

Vcera jsem na eBay objevil "zelvu"

CR5910G.jpg

docela by me zajimalo jak je pouzitelna :-)

To byly myslim takove dva extremy ;)

Odkaz ke komentáři

Jo, to jsem já :). Na otázky ohledně Mikovů rád odpovím. Jinak ty klabonosé čepele jsou skutečně ze stejného materiálu jako ty dýkové, jen mají (dle mého názoru) trochu lepší a užitečnější tvar. Samozřejmě jdou dodat i v RWL nebo Damasteelu. Tam se cenově neliší od běžných RWL nebo damaškových čepelí.

Díky, už jsem ti poslal SZ.

Dýkovou čepel jsem už zavrhl, protože až na tomto obrázku

241nd1l700.jpg

mi došlo, že bych se i při zavřeném noži mohl pořezat. :death:

Ty nože jsou snad stejný mor jako hodinky....... (tolik druhů ....., tolik lákadel....)

Budu si na toto vlákno muset dávat pozor!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...