Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Mám 3 a nemají nejmenší chybu. Jeden je v nočním stolku, druhý k kosmetické tašce a třetí v aktovce. Všechny pro případ, co kdyby.

Vzdy pripraven... prozirave:-)

Ja taham nejradeji Victorinox kleste, pac je nejvic uziju. Neznam nic lepsiho.

100% funkcnost, nulova "velka udrzba". Leta teorie dovedene v dokonalost v praxi.

Proto verim jejich hodinkam vic nez zmrtvych povstalou slavu nejake zvucne swiss komerce.

A jejich designeri sakra umi :notworthy:

Odesláno
Vzdy pripraven... prozirave:-)

Ja taham nejradeji Victorinox kleste, pac je nejvic uziju. Neznam nic lepsiho.

100% funkcnost, nulova "velka udrzba". Leta teorie dovedene v dokonalost v praxi.

Proto verim jejich hodinkam vic nez zmrtvych povstalou slavu nejake zvucne swiss komerce.

A jejich designeri sakra umi :notworthy:

Ke kleštím se prej taky tahá letlampa.

Odesláno (upraveno)
Nemáte náhodou někdo zkušenosti s tímto ?:

http://cgi.ebay.com/ITTOSAI-165mm-6-5-FORG...%3A3%7C294%3A30

Vzhledově je brutální a ztenčení čepele asi praktické ...?

neznám, dáš ještě $23,50 za poštu a nevím, jak je to teď u nás s limitem na DPH. Odzkoušený prodejce z Japonska má poštovné $7, doba dodání většinou 48 hodin a kvalita odzkoušená. Je ale dražší - cca $100.

A doplněk: rovněž odzkoušené, laminovaná uhlíkatá ocel za 700 CZK. Hiromoto Santoku

Upraveno uživatelem kejklik
Odesláno
Kterou myslis

Tu na kliček :thumbsup_anim:

Odesláno
neznám, dáš ještě $23,50 za poštu a nevím, jak je to teď u nás s limitem na DPH. Odzkoušený prodejce z Japonska má poštovné $7, doba dodání většinou 48 hodin a kvalita odzkoušená. Je ale dražší - cca $100.

A doplněk: rovněž odzkoušené, laminovaná uhlíkatá ocel za 700 CZK. Hiromoto Santoku

Jirko, dík za odkaz, přivedl mě sem, kde je v dolní části vysvětleno, jak fungují jednotlivé brusné systémy.

Odesláno

Díky, právě díky noži Santoku pošilhávám po svém druhém japonci... :speak_cool:

Tady je jedna recenze a mám takový dojem, že dotyčný se vyskytuje i na chronomagu.

Díky za tip, tu jsem potřeboval. Teď ještě najít nějaký fórum o hodinkách. :whistling:

Odesláno
premyslim, ze bych si poridil nejaky univerzalni nuz. ne moc velky. idealne do 110mm

bylo by fajn aby mel klip (kvuli kratasum treba). jinak by byl stejne v batohu. pouziti? nic me nenapada. proste kdyby bylo potreba neco uriznout. na horach chleba, otevrit pastiku, uriznout houbu...proste obyc swiss nuz.

nepotrebuju zadny paratka a podobny kraviny. to si muzu na miste v lese nozem vyrobit. mel by mit cepel (nevim jestli vroubkovana nebo hladka), vyvrtku a idealne otvirak na konzervy + na lahve(sroubovak).

muj tip byl tento

newranger_clip_61.jpg a mel jsem celkem jasno. pak mi kamarad poslal toto

761bk.jpg

a tak se radsi zeptam jeste tady, jestli existuji jeste jine znacky nebo neco lepsiho (bylo mi receno ze Wnger je kvalitnejsi a lepsi nez Victorinox) zase v tom nehodlam utopit majlant

diky za jakykoli nasmerovani.

Co si si nakoniec vybral?

Poradte mi prosim s vyberom / odporucte :

Chcem kvalitny noz, zatvaraci, na nosiene v riflach

hladku cepel (moze byt s dvoma cepelami, kde druha by bola zubata), pohodlne rychle otvaranie

otvarak na flase a vino podmienkou

pacia sa mi vychytavky ako rezac popruhov a rozbijac skla. Potesi aj pilka.

nechcem tam mat zbytocne vela funkcii, sparatka a pinzety,... :)

Cena tak do/okolo 2000 czk

celkom sa mi paci tento

Wenger NewRanger 57 hunter

5254_NewRanger_57.jpg

vzhladom najblyzsie mi je

Gerber Hinderer CLS

G1870.jpg

ten ale nema otvaraky a teda pre mna dost obmedzene pouzite :)

tiez ma kombinovanu cepel, co vraj nieje najstastnejsie riesenie.

Prosim teda o radu ludi ktory sa nozom rozumeju. Nemam ziadny, tento bude jediny a teda aj univerzalny.

Dik

Odesláno

Filini: Gerber Hinderer je bytelný a syrový RESCUE nůž, tedy má k tomu přizpůsobenou čepel, rozbíječ skla a řezačku pásů. Na nošení v kapse má moc ostré a tvrdé hrany (do ruky ale OK), takže dost devastuje kapsy...

Na řezačku pásů, zapomneň, je to jen marketing. Pás přeřízněš v podstatě jakoukoliv naostřenou čepelí.

Zubatá čepel dobře řeže lana, další využití moc nemá.

Párátko, pinzetka, nůžky... ač jsem myslivec, přesto je používám častěji než pilku, nezatracoval bych je a pilku nepřeceňoval.Pokud bys snad potřeboval řezat větve, kup si nůž s těžší čepelí a štípej to jako sekerou - jde to rychleji.

Nůš na denní nošení musí mít klips.

Mrkám teď na ten buck a ten je super kombinovaná čepel není špatná, je lepší než full-serrated...

Odesláno (upraveno)

Filini:

Rescue tool je velmi extrémní. Designem. Luminiscenční střenky, rudé nylonové pouzdro. Bohužel One Hand verze má zubatou čepel - trochu podivnost když už je tam ta zubatá řezačka pásů. Je to nemožně výrazný nůž na civilní nošení (osobní zkušenost, mám ho).

Zobrazený Wenger New Ranger je fajn, ovšem zaprvé je celkem velkej, a zadruhé 2 ks nářadí (pilka a páráček) jsou téměř výhradně určeny pro myslivost.

Pokud bys trval na velkém noži a nemusí to být Wenger , pak doporučuju Victorinox Atlas s praktickými (fakt) kleštičkami.

Mě se moc líbí ten Buck. Má co potřebuješ a partially serrated čepele se neboj - osobní zkušenost (Gerber Hinderer CLS a brousí se to dobře, stejně používám jen tu první polovinu čepele). Ocel je 420HC, což v podání Bucku je fakt suprová ocel, která už z výroby holí a slušně drží ostří (osobní zkušenost - Buck Pilot). Má praktickou wharncliff druhou čepel, na případné drobné práce nebo naopak na prasení (konzerva), na lahvovém otvíráku je i menší šroubovák - paráda. Velikost 10cm a váha 100g - akorát, nechceš s tím fightovat ne? Je to US firma, ale hodně modelů vyrábí v číně. Díky bohu to není znát na kvalitě, ale na ceně, ten Buck je za krásných cca 1000,- CZK.

Jediné mínus - nemá klips, je to spíš nůž na piknik než ortodoxní EDC. Ale najít mesr s klipsem a vývrtkou je skoro mimo lidské síly. Zvaž ten klips - výhody: nůž neleží na dně kapsy, nedělá boule, je zavěšený do kapsy na klipu; nevýhody nůž je vidět.

Pokud klips nepotřebuješ, jdi do Bucku, sympatická značka staré školy, která jde i po nových trendech. Jednoznačně dostaneš hromadu value for málo money :-)

edit: pár doplňků

edit2: ten zkosený šroubovák na bucku je zkosený nejen aby byl malý, ale aby pasoval do křížových šroubů - celkem blbost, ale vychytaná (osobní zkušenost - Leatherman Squirt).

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Traveller má na svých stránkách zde taky hezké skládačky s možností si zvolit jaké čepele, či nářadí chceš mít na noži a k některým střenkám se dá přidělat i klips.post-2676-1252172828.jpg

Odesláno

... a ještě doplnění, na tom Bucku je onehand otevírání i toho lahvového otvíráku, takže lahváče nemusíš držet mezi koleny, to je vychytávka na domácí poměry numero uno - žeby designer whittaker byl tuzemec? :-)

Odesláno

Filipes: na nic to nepochybně nebude. Nosíš nůž? Chyběly ti občas po ruce kleště nebo šroubovák? Za ty prachy příjemná věcička. Mě už tolikrát ty kleště v kapse chyběly (nemluvím o nářaďáku v tašce, mluvím o kleštích na jedno šáhnutí po ruce)....

Nůž je na noze-nuz nafocenej, tzn. jeden už přes ně prošel, napiš tam, D.Šulc ti určitě názor pošle, případně navede jinam, kdyby to nebylo ono.

Odesláno

ste to zasa zamiesali :)

neviem co je velky, chcem ho mat v/na riflach, tak aby bol schovany pod trickom. Nebol moc tazky a velky tak, aby ma neobmedzoval.

Hlavne podmienky su kvalitna cepel, otvarac na flase a na vino. Ostatne je bonus :)

Ten klips by bol lepsi, ale nejak by som to rozchodil. Nepotrebujem ho tasit pred krcmou, ale aby pomohol na vilete, opekacke, stanovacke, ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...