Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@Radek124 poetika zustava. O investici asi nemuze byt rec, ale prave ta poetika me laka 😀 vcetne lehce obskurnich materialu, podivnych znacek vyrazenych do levne mosazi, nepochopitelne exoticka konstrukce. Nevim kolik je v tom skutecne historie, ale potencial ze me to pobavi pokazde, kdyz to vytahnu ze supliku tu citim 😁

Do lesa mam Ka-bar, u sebe maleho gripa, na cesty do neznama (jako dnes) strkam do kapci Adamas.

Na sneni u salku japonskeho caje zkusim Higonokami - aspon na otvirani baleni s ulezelou touchou pu-erhu by mohl stacit ☕

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Like 1
Odesláno (upraveno)

Tak jsem si uvědomil že jsem vůl 🤣  v EDCéčku mám vždy když ne jeden z těchto nožů oba dva a ted mam od každého jeden v šuplíku navíc.

u victorinoxu je rozdíl 10let 

u opinelu       je rozdíl 3léta 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Lobber
  • Haha 1
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Chlapci, když jsem to tu nakousl.
Hraji si s myšlenkou , ještě od Opinelu pořídit nějaký hezký dřívko s uhlíkovou čepelí … 

Je tu někdo, kdo už nějaký kousek od nich v uhlíku má a řekl mi, jak jsou na tom s kvalitou ? Zda-li to ma smysl ?! 

• Like 1
Odesláno

Kvalita je dobra, ale dnes uz je uhlik podla mna proste prekonana zalezitost. Ano ako cepel to moze mat o trochu lepsie vlastnosti za tu cenu, ale kto ten nozik pouziva tak tvrdo ze by tie lepsie vlastnosti docenil, ten bude potrebovat mozno uplne iny nozik nez dreveny zatvarak.

U dreveneho zatvaraku naopak ocenis ze nezkoroduje ani ked medzi cepelou a drevom zostane po pouziti trochu vlhkosti a Ty ho proste bacis do batohu a vytiahnes zas az boh vie kedy.

• Like 1
Odesláno

Na druhou stranu zrovna u Opinelu se dá uhlík jednoduše nabrousit do žiletky a drží dýl. Nerez tak jednoduše do žiletky nenabrousím. Opinelů mám vícero. Hlavně uhlíkové. Nerez mám 2 a moc nepoužívám. 
Stačí po použití otřít do sucha nebo říznout něco mastného a nerezne. Jen chytne patinu.

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Spíše než další nůž na používání, bych si rád pořídil něco „lepšího“ do šuplíku či vitríny, čistě pro radost. Na běžné používání jich mám už dost.

Uvažuji proto o nějaké limitované edici, ideálně s uhlíkem. Zároveň ale nechci kus, který by se zničil při obyčejném zakrojení sýra.
Díval jsem se i na varianty s japonskou čepelí nebo damaškem, ale tam už je pro mě vysoko nad cenovou i mentální hranicí.

salámek : co máš za kousky ? 
já si zatím oblíbil jen ten Sampo . 

Upraveno uživatelem Lobber
Odesláno

To mas jednoduche potom, ak vies ze chces uhlika, kup normalne uhlika a nechaj nejakeho majstra sa riadne vyhrat s ruco upravou toho dreva.

Odesláno

Mám velikosti od 6 do 12. Některé velikosti dvakrát. Žádné limitky. Jen první 8čka co jsem si před cca 20 lety koupil je v olivě. Mám je na běžné používání. Jsou to skvělé nože.

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...