Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 2. 9. 2026 v 12:53, Pozorovatel napsal:

Ne, ne, já si na chatě čistím hlavu tím, že vyřezávám lžičky 😎

K tomu ale ještě používám tyhle udělátka (Narex + Ajax) 😉

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Došlo i na výchovné recitování Dědovy mísy potomstvu? 😄

Tak jsem se konečně pustil do první/zahřívací/testovací varianty stojánku pro osm nožů ze zbytku březové spárovky.
Sanrenmu nožík s jednostranným výbrusem je na tvorbu drážek celkem šikovný;
ostatně nic jiného než nůž mi nezbývá - mám tu jen příliš úzká zubařská dláta, a ani nemám jak desku upnout ke stolu.

Rukořežbě zdar! 👉 🔪 👍

Odesláno

Tak jsem si to už vyzkoušel všechno 😁

Nechám ho už být, protože takovou torturu u mě ještě nezažil žádný nůž 😅

Odesláno

Protiotlakový tuning "čínského dláta" ze vzduchovací hadičky - neestetické, ale efektivní. 😄

Hrubý tvar stojánku by byl, následovat bude výběr nějakého rozvleklého seriálu k otravnému vyhlazování ploch...

A zkusím se zeptat i tady.

• Like 1
Odesláno
před 12 hodinami, Pozorovatel napsal:

To je snad nějaká vyšší moc nebo co 😁😅

Teď jsme se tady o tom zmiňovali a bum, Matějka si pořídil Silky + srovnání s Husqvarnou 😉

Když už tedy víme, že nejnovější pilka řeže líp než starší a ta nejstarší už neřeže moc dobře a Milan se zklamal v Markovi, který nemá rád Putina a lidem nadává do dezolátů, tak bych dodal ještě něco k tý Silky:

Silky má na rozdíl od obou zmíněných jinou konstrukci zubů, řeže jen tahem k sobě, díky tomu je list tenčí (nehrozí tolik prohýbání) alespoň u těch co mám já (pouze 3, i ten pocket boy). Když na ni tlačíte, neřeže - to platí u pilky obecně, tady je to ale mnohem výraznější.

U větších rozlišují i jestli bude převážně na suché či čerstvé dřevo, jsou rovné i zahnuté, pevné i zavírací a k většině lze dokoupit náhradní pilový list.

Pokud kouknete na videa, kde borci těma největšíma (katana boy - list 0,6-přes 1m) kácí stromy a porcují kmeny budete mrkat na drát, to je mazec……

Odesláno

Řekl bych, že to netlačit na pilu platí obecně pro všechny tyto pilky.

Vždy jsem i s tou Husqvarnou řezal tak, že jsem mírně tlačil jenom při tahu k sobě.

Při pohybu od sebe se musí pilka sklouznout volně, aby se právě nezlomila 😉

Odesláno

Hrome, bac mě do palice!
Již nechci nožů více!!
Já v odříkání nejsem vzor!!!
A Knifestock? Zrádný mozkomor...

Jen jsem si tu musel před spaním ulevit. 😂

Odesláno
před 1 hodinou, gunman napsal:

Doufám, že nedostanu BAN, aneb když řekneš, ať ti dovezou něco echt americkýho 🙂

To kupovali někde v Praze na burze, ne? 🙂

• Díky 1
  • Haha 2
Odesláno

Jak na ty vaše sbírkové korunovační klenoty koukám, je mi jasné,
že jsem svou "čínskou" kolekci pojal až příliš konvenčně, ba přímo nudně... 😂

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...