Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Těch kódů je více, já používám charlieporter10, ale jsou i další.
Využil jsem v kombinaci s akcí na nože Kizer;
vzal jsem dva + třetí jako dárek, tak mě jeden nůž vyšel na pohodových 1.246 Kč...

Upraveno uživatelem ...
Odesláno

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

SRM Cub 261M-GB2

Pokud je třeba zvolit nůž pro taktický noční přepad strategických zásob trvanlivých uzených hmotných rezerv, pak profesionál bez zaváhání sáhne
po SRM 261M-GB2 (140Cr, G-10), s čepelí o půlnoci třetího umrlcova úplňku v chladné hrudi vampírově kalené, že vybuzena trojím zaříkáváním ó san-mai
posléze dosahuje kvalit bardy opěvované S35VN. Tento zavírák nespoléhá se na moderní ložiska kuličková, ale přísahá na staromilci preferované bronzové
podložky, se kterými se sice nůž hůře otvírá, ale na diskuzních fórech OG nožoznalců o to více respektu získává. Místo kolíčků na palec pak je čepel
opatřená výrazným otvorem, jehož ztížené ovládání je zkraje třeba kompenzovat pomocí prostředníčku. Při zatažené pojistce (ambi-lock/cross-bar lock)
stačí použít švih zápěstí. Nezapuštěný klip je oboustranný. Celkové provedení bez výhrad.

Zatím SRM nabízí s touto povedenou laminovanou ocelí pět modelů v několika variantách, tak snad se časem dočkáme dalších.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

SRM Medal 255L
                                                                                                       SRM Cub 261M-GB2

Bať bať, o takové jídelní zbroji legendy od nepaměti mezi lidem kolují...

Ptali se Čurily Plenkoviče, jestli se zná s Iljou Muromcem.
"No, znám nebo neznám... to je těžká věc. Potkali jsme se, to ano. Kráčím širou, ruskou stepí, slunko zapadá,
a najednou proti mě stojí Ilja Muromec na svém koni Šedivákovi, s mečem, a vesele mě zdraví: "Buď zdráv, Čurilo"!
"Buď zdráv, Iljo Muromče"! "Svlékni se, Čurilo, do naha"! Inu, nechtělo se mi, ale on na koni s mečem, já na zemi bez meče,
tak jsem se svlékl. Ilju to náramně pobavilo, smál se, až se za břicho popadal. "Vydělej se, Čurilo, na zem"! Inu, nechtělo se mi,
ale on na koni s mečem, já na zemi bez meče, tak jsem se tam vydělal. Ilja se smál, že nemohl popadnout dech.
"A teď to po sobě, Čurilo, sněz"! Inu, nechtělo se mi, ale on na koni s mečem, já na zemi bez meče, tak jsem to po sobě snědl.
Ilja se smál jako šílený, meč mu vypadl z bohatýrských rukou a Ilja se skácel na zem. Popadl jsem meč,
vyskočil do sedla statného koně a teď jsem zase já byl na koni s mečem a on na zemi bez meče...
Takže znám či neznám Ilju Muromce? Inu, jednou jsme spolu povečeřeli..."

Odesláno

Pánové,

obracím se na vás s prosbou. Líbí se mi ty uzlíky na poutku nože. Měl jsem jeden kožený s titanovým korálkem. Bohužel, kůže již vzala za své. Chtěl bych si udělat nový, zkoušel jsem prohledávat youtube, ale nějaký smysluplný návod jsem nenašel. Nemá někdo povědomí, jak se to váže?

Děkuji moc.

• Díky 1
Odesláno

Já v praxi moc rozdílů mezi těmi ocelemi nepozoruji, takže pokud nejde vyloženě o nějaký echt výstavní kousek, ale o nůž na práci, tak tam je mi to jedno.

Všechny současné ocele jsou na vysoké úrovni a krásně se s těmi noži pracuje.

Z továrních nožů nedám odpustit na Peltonen M95 z uhlíkovky za polovic 😃

A stejnou práci jistě odvede i Terävä Jääkäripuukko 😉

To jenom Mikov se nějak zasekl v čase 😆

Odesláno

Inak ked sme u toho Mikova, suhlsim ze sa zasekli v case. Uplne by stacilo spravit UTON AZ z N690, mozno s malinko vyssim vybrusom nez teraz a survivalisti a bushcrafteri by na to stali frontu. Jo a este teda pilka by musela pilkovat a pilnik pilnikovat, co sa im nie vzdy podari.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...