Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Spíš vylezu z domu bez hodinek, než bez nože v kapse. CRKT mám třetí rok, přebrousil jsem tvar, protože jsem při nákupu podlehl bludu tanto ostří a následně zjistil, že je k ničemu. SOG 21Agent je lahůdka do lesa, kam skoro nechodím a okolo chalupy, kterou nemám :-) , ale tenhle nůž byl naprosto nezbytnej!

To CRKT vypadá už použitelně :speak_cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máte někdo zkušenost s noži z obsidiánu?

Tado, tys nedával ve škole pozor? Tak se zastav v Brně v Anthroposu na mamuta a najdeš tam i pazourkové a obsidiánové zbrně.

Obsidián je ostřejší než ocel, používá se třeba v chirurgii. Řez obsidiánovým skalpelem vypadá při extremním zvětšení pod mikroskopem lépe, okraje řezu jsou u chirurgické ocele zubaté, u obsidiánového nástroje nikoliv. Ale je křehčí než ocel. Takže pokud máš gramlavý ruce, tak si ho nekupuj. Vypadne ti a je malér :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Tož to vím, to jsem si všechno zjistil, dokonce už mám najitého i výrobce nožů z USA, kde se dají koupit, výběr je široký, spíš mě jen zajímala nějaká praktická zkušenost.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Obsidián by měl být snad ostřejší než pazourek právě.

No, až něco vyberu tak dám vědět, třeba by se udělala nějaká větší objednávka, aby to bylo za jedno poštovné... :)

Odkaz ke komentáři

Obsidián by měl být snad ostřejší než pazourek právě.

No, až něco vyberu tak dám vědět, třeba by se udělala nějaká větší objednávka, aby to bylo za jedno poštovné... :)

Obsidiánové "čepele" se používají na operace mozku.

(abych to upřesnil jde spíše o čepelky zasazené do ocelového lůžka a jestli je to běžné se dá možná také pochybovat, ale prostě se s tím nápadem pracuje)

Odkaz ke komentáři

momentálně umírám na knifu z tohodle. Můžete mi to fofrem někdo rozmluvit?

post-1551-049338200 1308079883.jpg

Asi tu budeu jediný, kdo by si tento nůž nekoupil, ikdybych na něj měl peníze. Možná bych ho ani nevzal, kdyby mi ho někdo chtěl dát jen tak, protože: paštiku si s ním nenamažeš, a když, tak s obtížema, třísky na podlal taky nenahobluješ, natož nějaký domácí řezání koberců nebo obdobně hnusnýho materiálu. A aby se mi doma válel a já měl strach že ho vezmou do ruky děti, a ikdyž se už ve svých letech (3 a 1,5) dokážou chovat tak, že si nožem neublíží a mají z nich respekt, a stejně se zmrzačili při nechtěném zavadění o pojistku... tak to ani náhodou. Zkrátka a dobře, tohle je "nástroj" akorát tak bodnout do chlapa a pak si to jít odsedět a určitě bez tohodle krasavce...O)) Toť můj skromný názor dlouholetého uživatele a dnes i sem tam výrobce nožů s rozhodně vyšší užitnou hodnotou.

Odkaz ke komentáři

Asi tu budeu jediný, kdo by si tento nůž nekoupil, ikdybych na něj měl peníze. Možná bych ho ani nevzal, kdyby mi ho někdo chtěl dát jen tak, protože: paštiku si s ním nenamažeš, a když, tak s obtížema, třísky na podlal taky nenahobluješ, natož nějaký domácí řezání koberců nebo obdobně hnusnýho materiálu. A aby se mi doma válel a já měl strach že ho vezmou do ruky děti, a ikdyž se už ve svých letech (3 a 1,5) dokážou chovat tak, že si nožem neublíží a mají z nich respekt, a stejně se zmrzačili při nechtěném zavadění o pojistku... tak to ani náhodou. Zkrátka a dobře, tohle je "nástroj" akorát tak bodnout do chlapa a pak si to jít odsedět a určitě bez tohodle krasavce...O)) Toť můj skromný názor dlouholetého uživatele a dnes i sem tam výrobce nožů s rozhodně vyšší užitnou hodnotou.

že je asi na pendrek, to jsem potřeboval slyšet. Když on se mi tak líbí. Ale díky.
Odkaz ke komentáři

že je asi na pendrek, to jsem potřeboval slyšet. Když on se mi tak líbí. Ale díky.

No, neodrazuji tě od koupi, ale za ty prachy můžeš mít spoustu jiných nožů, co se i jako nože budou chovat a sloužit a co tě přežijou... tenhle to rozhodně nebude, pokud ti tedy není 80 a více let.... Ikdyž je ze super materiálů, relativně brzy vzhledem ke své konstrukci se začve viklat a zkus s ním někde něco trochu zapáčit a nazdárek kašpárek.... A jako zbraň? Lepší službu ti udělá teleskop a nějaký ten kurz nebo aspoň kámoš, co ti vysvětlí, jak s ním aspoň v základu zacházet...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...