martini Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 Jo a Podzimní nože 2011 budou v Brně 3. prosince. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 martini: rozumný výběr, ještě mrkni na KaBar Dozier a u Spyderca bych mrkl na Tenacious.Mrkl bych i na levnější verze Buck Vantage (select), mě ta jejich ocel 420HC přišla dobrá.CRKT M16 v Zytelu a AUS6 se vejde taky do tisícky, ale už to není tak vhodný plochý paštikáč. Osobně bych volil mezi Ratkou, Dozierem a Tenaciousem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 V kategorii nožů do tisícovky fandím tomuhle kabaru. S tím SW mám dva subjektivní problémy. Zaprvé nemám moc rád hliníkovou rukojeť, působí to na mě děsně lacině, lehce, křehce a studeně. Zadruhé mě tahle značka dobré nože prostě neevokuje. Působí to na mě jako obrandovaný výrobek z Asie "abysme měli širší portfolio". Na druhou stranu za ty peníze to bude rozumný nůž rozumných kvalit. Poměr cena (na úrovni tržnice) /výkon (značka jistou kvalitu garantuje) je tady velmi příznivý. Co jsem měl v ruce na tchajvanu vyráběný nože, tak byly velmi slušný, lepší než čína. Když ta plastová rukojeť na mě působí ještě laciněji. Já nevím, není to ani dva měsíce, co jsem si objednal tohle http://www.noze-nuz.com/gerber/G7170.php a už zase uvažuju objednat další. A to žádný nůž vlastně nepotřebuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martini Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 (upraveno) bandicoot: Ano, Tenacious jsem mel v ruce. Je to v podstate kratsi verze Resilience, což není na škodu. Spíše má Tenacious trochu lepší ergonomii při otevírání i zavírání. Na kulatý otvor u Spyderca jsem si zvykl, přijde mi "přirozenější" než kolíček. Dozier Bobcat pusobi na videu už trochu masivne, ale do ruky musi padnout perfektne. LG Dosier mi nepadl do ruky, ten jsi asi myslel. Bucky neznam a s 420HC nemam zkusenost. CRKT M16/M21 to pred lety prohraly s Endurou. M21 si nekdy pro radost koupim, vidim ho spis na lesni outdoor než na e.d.c. Upraveno 7. listopadu 2011 uživatelem martini Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speedster Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 bandicoot: Ano, Tenacious jsem mel v ruce. Je to v podstate kratsi verze Resilience, což není na škodu. Spíše má Tenacious trochu lepší ergonomii při otevírání i zavírání. Na kulatý otvor u Spyderca jsem si zvykl, přijde mi "přirozenější" než kolíček. pokud už jsi měl enduru tak ti "díra" bude chybět, ja už jsem si na kolíček po enduře a tenaciousu nikdy nezvykl a kolíčky musely z domu. A co znova Enduru? Barevné verze mají nový plochý výbrus a je to pecka, mam to na Delice a jako to se nedá s klasickou čenou delicou srovnat. Úplně jiný nůž. Jinak buck vantage jsem sice nikdy neměl ani nedržel, ale na netu ho celkem chválí. A má dobrou ocel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zrno Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 Z kabaru mám cca pů roku malýho doziera 4062 a za ty peníze maximální spokojenost. http://www.noze-nuz.com/ka-bar/KA4062.php Vybíral jsem lacinej EDC, s relativně kvalitní ocelí za dobrou cenu a dle ohlasů, recenzí na knife.cz padla jasná volba na něj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 To Spyderco je pro me hrozny zklamani. Vzdycky jsem ho chtel a tolik se mi libi hodne jejich modelu, ale obycejnej plast, vůle v cepu a celkove laciny pocit za ty prachy, to nezkousnu. Je to skoda, podle me je Spyderco ikona mezi nozi, napriklad model Endura. Mel jsem ho 2x, ale vzdycky musel z domu, kvuli tomu, ze za 2 litry si proste predstavuju lepsi nuz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
224477 Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 (upraveno) chlapi, podla mna mate vysoke naroky len. 2 litre za noz nie je vela, v dnesnej dobe. Kolko stoja v kaviarni 2 kavy s mliekom a 2 mineralky? Kolko stoji obed v lepsej restike pre 2 ludi? Endura je cosi ako Glock medzi nozmi, to nie je o luxuse, prestiznom spracovani.. Ked chces noz ktory mozes prezerat lupou, alebo premeriavat sublerou, kup si CRK Sebenzu, ale ta nestoji uz 2 litre. 'endura je seiko', mozno tak by som ti videl? take obycajne seiko, nie GS.. PS. Franto, to neni osobne , ale nechapem naco si niekto kupi 'plastovy' noz ked plast posobi lacno? Ved to vidim pred nakupom, ze to je plast, nie? Upraveno 7. listopadu 2011 uživatelem 224477 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 chlapi, podla mna mate vysoke naroky len. 2 litre za noz nie je vela, v dnesnej dobe. Kolko stoja v kaviarni 2 kavy s mliekom a 2 mineralky? Kolko stoji obed v lepsej restike pre 2 ludi? Endura je cosi ako Glock medzi nozmi, to nie je o luxuse, prestiznom spracovani.. Ked chces noz ktory mozes prezerat lupou, alebo premeriavat sublerou, kup si CRK Sebenzu, ale ta nestoji uz 2 litre. 'endura je seiko', mozno tak by som ti videl? take obycajne seiko, nie GS.. PS. Franto, to neni osobne , ale nechapem naco si niekto kupi 'plastovy' noz ked plast posobi lacno? Ved to vidim pred nakupom, ze to je plast, nie? Jasne ze to neni osobni, v pohode. Nechci Sebenzu, naco nuz za 8 litrů?! Nechci nuz pozerat lupou, chci ale, aby se negiglal a aby v nem nevzrzal plast. A to jsou veci, ktere jsem nikdy na prvni pohled nevidel, protoze to okouzleni znackou a designem bylo obrovsky. Az po case mi to zacalo vadit. Ale nic proti Spydercu, je to jen muj nazor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 FRN není plast. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
224477 Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 hej, ja sa tiez stretavam s laickymi nazormi na FRN noze, ze 'ten nie, ten je taky 200korunovy plastovy, posobi lacno' = endura a potom celokovove modely od SPD, kt. maju dalekoviac nevyhod, vahu, klzkost, relativne horsi uchop, v zime studia, tak tie su vysokokvalitne, celoocelove, to musi 'vydrzat jak pionier' z pelisok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 hej, ja sa tiez stretavam s laickymi nazormi na FRN noze, ze 'ten nie, ten je taky 200korunovy plastovy, posobi lacno' = endura a potom celokovove modely od SPD, kt. maju dalekoviac nevyhod, vahu, klzkost, relativne horsi uchop, v zime studia, tak tie su vysokokvalitne, celoocelove, to musi 'vydrzat jak pionier' z pelisok No můj názor je samozřejmě laicky. Ale je můj :-) Ten se tvému profi nemůže rovnat. Přesto PRO ME je problém Spyderek ten plast, vule v cepu, atd. A to mi vadi. Na titanovym Bokeru z Činy není zdaleka tolik vad. Jestli studi, klouze, to jsem si nevšiml, jsem laik :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaS Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 Pozor, JYD II ve ve srovnání s Endurou hodně masivní.Jinak, já mám JYD I a přechod z díry na flipper bez problému. Dnes si spíš musím zvykat na díru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martini Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 (upraveno) Zde rychle blejsknute srovnani (shora): Rat I - Junkyard II - Resilience.Res. přece jen dost dlouhý, Tenacious lepší volba. Pomalu mi z toho vypadává ta Ratka, i když za cca 860Kč je to zadarmo. Na to "oko/díru" u Spyderka jsem si zvykl okamžitě a kolíčky jsou míň pohodlny, např. u M21 vyloženě dře do palce. Souhlasím, že jsem u Spyderka čekal pevnější provedení, ale nepoužíval jsem ho na páčení ani příliš drsné řezání. Zato VG10 na něm držela a ostrý byl až hanba. Výbrus vhodný na řezání kdečeho, pouze "střílel mrkev" a další tvrdou zeleninu. Junkyard mě nadchl, na flipper by se dalo za den dva zvyknout a připadal mi pevnější než Endura a chod měl hladký. A asi bych neměl pocit, že jdu dolů s kvalitou ocele.Ale co brousky mám, tak bych je používal častěji. Ještě se na ně půjdu podívat do brněnských obchodů a pak asi rozhodnu na Podzimních nožích. Upraveno 7. listopadu 2011 uživatelem martini Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 No můj názor je samozřejmě laicky. Ale je můj :-) Ten se tvému profi nemůže rovnat. Přesto PRO ME je problém Spyderek ten plast, vule v cepu, atd. A to mi vadi. Na titanovym Bokeru z Činy není zdaleka tolik vad. Jestli studi, klouze, to jsem si nevšiml, jsem laik :-) Já taky nejsem velký fanda Spyderco, ale občas se mi od nich něco líbí. Zkoušel jsi něco z vyšší řady? Na eBay se dají koupit za skoro půlku než stojí v ČR a pak jsme někde jinde. Např. kvalitou mi Paramilitary přišel ok za ty peníze (tuším 110 dolarů před 2 rokama). Do dneška se mi líbí designem. Ta jedovatá špička neměla chybu (i když asi tolik nevydrží jako drop point čepel), naprosto bez vůle a hlavně compression lock...kdybych si mohl vybrat, chtěl bych to na každém noži. G-10 taky perfektní do ruky, k tomu ocelový vložky po celé délce. Jen na můj vkus už měla rukojet dost tenký profil, takže při řezání do dřeva za pár minut dost bolela dlaň. Chtěl jsem zkusit Bark River, tak jsem ho prodal, ale jednou ho možná zas pořídím :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2011 Chlapi, ještě je tu varianta taková - nechte si své Spyderco customizovat ( já vím, to už není do 1000 Kč - ale budete mít bomba nůž ). KLIK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speedster Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2011 Ale vzhldem ke kvalitě to není ani drahý, Roman to má krásně vychytané. Já jsem ted dost načnutý na ten dragonfy s carbonem (ač jsem normálně na dřevo) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lexa Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2011 Též patřím mezi velke fandy nozu spiderco,vlastnil jsem military,ale pro svou velikost a kazdodeni noseni v kapse u kalhot mi velikost prisla tak na hrane,tak jsem si poridil model Paramilitary 2,nemuzu si vynachvalit,velikost akorat,prijatelna cena,bez vuli,bezva pojistka,akorat trosku dele trvalo si na ni zvyknout,za sebe muzu jen doporucit,i kdyz tento nuz diky "tenke" spicce neni urcite pro kazdeho,rozhodne to neni delnik na paceni a tvrdsi prace,od toho jsou jine znacky a modely,napriklad ZT,spoustu lidi zde srovnava noze ktere jsou naprosto nesrovnatelne,kazdy ma tak nejak prehled co od noze ocekava,k cemu je primarne urcen,od toho by se vyber mel odvijet,spyderco osobne řadim tak nejak jako "šperk" pro chlapy,za rozumny penize,prece jen nuz nad 10k jako EDC kde hrozi ztrata,poskozeni není uplne to prave,IMHO jako EDC by se mel pouzivat nuz v takove hodnote,u ktereho nebudu uplne zdrcen pri poskozeni pri "praci" ke ktere je primarne urcen v pripade ze ho potrebuji,nebo nad pripadnou ztratou,osobne mam z nozi trosku zkusenosti,a za sebe muzu rici,ze na vaze a velikosti na kazdodeni noseni jako EDC rozhodne zalezi,vlastnil jsem i par malinko vetsich nozu jinych znacek,trochu vetsich,a muzu rici ze je velmi protivne kdyz tlaci v kapse a stahuje kalhoty,tot muj nazor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
224477 Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2011 V sucasnosti u Spyderca maju najvyssiu uroven spracovania modely z Taichung-Taiwan (je to napisane na cepeli). V zmysle prevedenia detailov. Je iste smutne z pohladu americkej firmy vidiet, ze ich 'domovska' dielna v centrale v Colorado je az za taiwanskou. V skrini mam od nich len japonske a americke modely (a dva cinske mikro-privesky). K 'Taiwanu' som sa zatial nedostal, jednak tento konicek uz nestiham drzat s peniazmi ako kedysi a momentalne ani nemaju v ponuke nic, po com by prahlo moje srdce. Trosku saturacia ? Na druhej strane, hoci mam tie noze rad, musim kriticky priznat, ze ano, su sem-tam odchylky vo vyrobe a zial je to aj o tom, na aky kus mate stastie. Vacsinou su to chvalabohu len drobne detaily. Stalo sa mi uz aj ze nozu chybala skrutka, co sa vyriesilo emailom do spyderca a skrutku proste poslali v obalke, bez reci. Ako spyderco su cenovo taka stredna trieda nozov, len zial europske ceny /CZ,SK,DE,AT/ z nich spravili luxusny artikel. Napriklad Spyderco Police 3 predava Boker cez svoje zastupenie za 220+ Eur. V USA sa da kupit za 150 USD, co je od oka 110 Eur, okej, posta, clo, dph, ale tam uz ja na kazdom ake ma moznosti. Cena noza je nafuknuta o 100% kym sem 'pricestuje'. Inac napriklad ten Boker titanovy, co sem daval Franto, mne sa pacil hned ako ho pustili von, a isiel som ho pozriet do obchodu, no tak sa cely kyval na vsetky strany, pruzil strasne v tom bakloku, nechal som ho tam. Pekny noz, ale asi som nemal stastie na kus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2011 Dnes mi přišlo nové "stileto" od Coltu....zajímavá hračka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se