Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
Návštěvník milosklikar

Pokud byste někdo měl zájem koupit ode mne nový nepoužitý LEATHERMAN Skeletool 2008 včetně originál krabičky, tak napište SZ

cena 1000,-Kč

EDIT: množí se dotazy: proč prodávám? Stejně jako u hodinek, koupil jsem , nesednul mi, musí z domu :D

post-786-1211204628.jpg

Upraveno uživatelem milosklikar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahooj.Na běžné nošení mám KA-BAR Dozier 4066-překvapivě libovej nožík-neuvěřitelně lehoučkej,snadno otevíratelnej jednou rukou....Ani už nevím že ho u sebe mám...Nosím bez pouzdra,jen v pravý kapsičce u kalhot zajištěnej sponou...Už jsem s ním tak nějak srostl a cpu ho do kapsy i k oblekovejm kaťatům-akorát nemá otvírák a vývrtku:-) Pivko se otevřít dá,ale jinak jen 1 čepel...No a pokud mám potřebu vzít něco co "trhá" kapsu,tak Kershaw Steven Seagal-původně jsem ho nechtěl právě kvůli oboustrannýmu Seg.podpisu,ale nakonec jsem s ním fakt spokojenej.Jako další plánuju nějakej pořádnej "kynžál" něco ve stylu http://www.noze-nuz.com/ontario/ONSP10.php a ze zavíracích Spyderco Endura...Ale to až potom co si snad konečně koupím nějaký pořádný orloje:-)))))))

P.s. Jak koukám na ty špinavý čepele tak jsem trochu prasátko-omlouvám se ale už je pozdě..... :sleeping_03anim:

Odkaz ke komentáři

kebulak2: vítej, samuraie na ruku a skirmish do kapsy jsou ta správná kombinace :-) jen máloco je víc "heavy"

P.S. ten KaBar chválím, vzhledem k ceně bývá podceňován... neprávem

P.P.S. a jako příteli KaBaristovi bych ti z vlastní zkušenosti doporučil Heavy Bowie http://www.noze-nuz.com/ka-bar/KA1277.php - to je sakra hodně muziky za tu cenu, ten nůž zbožňuju (mám v short verzi)

Odkaz ke komentáři

kebulak2: vítej, samuraie na ruku a skirmish do kapsy jsou ta správná kombinace :-) jen máloco je víc "heavy"

P.S. ten KaBar chválím, vzhledem k ceně bývá podceňován... neprávem

P.P.S. a jako příteli KaBaristovi bych ti z vlastní zkušenosti doporučil Heavy Bowie http://www.noze-nuz.com/ka-bar/KA1277.php - to je sakra hodně muziky za tu cenu, ten nůž zbožňuju (mám v short verzi)

A co že je to to Ontario:-)))) Tak do toho bowieho půjdu-nááááádherná kudla!...Jen vymyslet nějakej bivak aby to člověk řádně využil:-) Navíc...je to KA-BAR což vzhledem k službám jaký mi udělal právě Dozier je O.K.Díky za tip!

P.S. Omluvám se pokud svůj druhej příspěvek píšu po několikátý,ale jsem trošku rozvernější a nějak se mi nedaří....

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

zaujimave na co vsetko amici neprijdu

podla mna je ten noz na nic.... lebo medvedovi to podla mna nic neurobi (asi urobi ale nie tolko aby ma pred smrtou nerozsapal na kusy) o zralokovi nehovoriac a pokial by islo o cloveka tak tam pri takej dlzke staci uplne samotny noz bez plynu a utocnik ma po parade....

dalej ten plyn viac nez ochladzovanie vnutornych organov sposobuje podla mna tryskovy efekt ktory vytlacuje noz z rany (na tom prvom melone je to dobre vidiet)

u mna palec dole

Odkaz ke komentáři

Zajímavý nápad to je, ale podle mě je použití příliš pomalé a komplikované, než aby se to dalo prakticky použít. Další věc je otázka samotné účinnosti.

To ani nemluvím o tom, že by CO2 bombička nemohla být nasazená/napíchnutá příliš dlouho, neboť by i při sebelepším těsnění časem plyn utekl...

Připomíná mi to zázračný vrhací nůž vyvažovaný rtutí. Veskrze na :shit: ... Nůž musí zůstat jednoduchý, v tom je totiž jeho kouzlo.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
Když máte rádi ty jednoduché nože... tak tady jeden je...

Variace na kukri od mistra Bolfa. Celková délka 42 cm, síla čepele 7mm.

K cemu takovy nuz je? Napadlo me jen osekavani kokosovych orechu nebo cukrove trtiny. Ale to je u nas kapku nerealne.

Na orezevani jablicek v praci je zase 7mm cepel prilis silna ;)

Odkaz ke komentáři

afrikab:

však taky běžně nosím Spyderco Calypso Jr. Tomuhle jsem ale nemohl odolat. Až dojde ropa, jídlo a nakonec i náboje, tak se ještě hodí :-) Né, je to jen parádně zpracovaný nůž, který bohužel využiju asi tak jako chronograf na hodinkách (to abysme neodbíhali od tématu ;-)

Edit: no takové odseknutí kapsářovy ruky ještě za tepla i s peněženkou na podlahu tramvaje by taky nebylo od věci :-)

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Byl to všeúčelový nůž... Takový ten nůž na všechno... na práci, sekání větví, jako mačeta, plnil rituální funkce a také se samozřejmě, když byl po ruce a každý chlapák ho měl, se s ním bojovalo... :) a v podstatě bojuje dodnes... naposledy byl oficiálně použit na Falklandských ostrovech britové x argentinci :)

Pokud teda beru, podle tvaru , že byl inspirovaní khukri... :)

Upraveno uživatelem Onion
Odkaz ke komentáři

ale je to pěkné... proč ne? :)

A co by jsi řekl takovéhle variaci? Pochopitelně dílna otce a potomka Dohnalů z Třebíče.

post-227-1217949450.jpg

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

pekne kukri... :) to je damasek...? :)

ja celkem bezne nosim kukri Jungle mini - kdyz mam pocit, ze by se mohlo hodit... :)

čepel - uhlíkový damašek, skovaný nakonec ze třech paketů o 200 vrstvách, celek tedy cca 600 vrstev

rukojeť - tvrdé exotické dřevo Jarrah (Eukaliptus), měděné a nerezové kroužky, vystouplý kroužek z rohu buvola

záštita a hlavice - konstrukční ocel, patinováno

montáž - lepeno, průchozí trn, na konci hlavice roznýtován

pochva - ručně šitá, hovězí useň, zdobené rytinou

rozměry - celková délka 425 mm, čepel 265 mm

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...