Karlos Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 A co autem, jezdíš ? Tak doufám, že si umíš třeba vyměnit převodovku.... to je zas logika..Jezdím a umím. Co tam máš dál? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Broušení nože je jednoduchá údržba přímo související s používáním a obsluhou. Nabrousit nůž je jako nabít mobil, nafouknout kola u auta, vyměnit baterie v ovladači TV, nasypat prášek do pračky a podobně.I samotné používání nože vyžaduje určitou zručnost a šikovnost. To si pak myslím, že ten kdo si nůž nenabrousí, ho asi ani nepoužívá, má ho jen na parádu.Ale na druhou stranu musím uznat, že dnešní doba posouvá lidi do pozice prostý uživatel, který si sám ani neuprdne a na všechno si musí objednat specializovanou firmu. Kapitalismus samostatné lidi nepotřebuje.Jojo, hodne casto slysim tyhle namachrovany kecy od nekoho, kdo neco radobyumi a mysli si, ze je stredobod sveta. Gratuluju. Umis brousit nuz a ostatni jsou povl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 A co děláš s nožema doma v kuchyni? Taky je někam posíláš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 (upraveno) A co děláš s nožema doma v kuchyni? Taky je někam posíláš?Brousim je brouskem a pretahuju ocilkou. Ty zvladam. Ale zaviraky si necham obcas prebrousit. A zachazet s nima umim. I kdyz par jich mam jen na parádu Upraveno 26. dubna 2014 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 (upraveno) A vida, takže i ty jsi z těch, co něco rádobyumí. Edit: Tobě přijdou lidi, co se snaží něco umět, jako namachrovaní, mně zas přijdou lidi, co se nesnaží něco umět, jako střeva. Jsme tedy oba úplně stejní. Upraveno 26. dubna 2014 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Vcera jsem sel mestem a uvidel jsem v jedne prodejne brusice nozu. Tak jsem si ho nechal profesionalne nabrousit. Cena 18,- penez ceskych. Za dobry pocit to stoji. Tchyne je krejcova a jednou za rok ji vozim nuzky k brusici. U te prilezitosti vzdy vezmu i nejvic pouzivane kuchynske noze. Pokud si tady nekdo hraje na odbornika na vsechno, je to jen svedectvi o jeho nabubrelosti a velikastvi. Ja necham urcite odborne veci na odbornicich. Zustava mi tak vice casu na to, co mne bavi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 hele neni jedinej, tady je další expert:http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/334515-proc-je-kim-cong-un-neustale-obklopen-lidmi-kteri-delaji-zapisky-do-notysku.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 A vida, takže i ty jsi z těch, co něco rádobyumí. Edit: Tobě přijdou lidi, co se snaží něco umět, jako namachrovaní, mně zas přijdou lidi, co se nesnaží něco umět, jako střeva. Jsme tedy oba úplně stejní. Omyl. Ja nemachruju, ze jsem vseumel a nepovysuju se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Ale odsuzuješ úplně stejně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Moja manualna zrucnost sa limitne blizi k nule, ale kukol som si na youtube ako sa pouziva ta lansky sada a nevypada to prilis narocne. Rozmyslam nad kupou, snad to zvladnem, cim nechcem machrovat. Doteraz som tupy noz v kuchyni vzdy zahodil a kupil novy, za tie prachy som uz mohol mat nejaku kvalitnu sadu. Tak hadam sa oplati ta sada a skusit brusit. To ako to predvadzaju na youtube musim zvladnut aj ja. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Moja manualna zrucnost sa limitne blizi k nule, ale kukol som si na youtube ako sa pouziva ta lansky sada a nevypada to prilis narocne. Rozmyslam nad kupou, snad to zvladnem, cim nechcem machrovat. Doteraz som tupy noz v kuchyni vzdy zahodil a kupil novy, za tie prachy som uz mohol mat nejaku kvalitnu sadu. Tak hadam sa oplati ta sada a skusit brusit. To ako to predvadzaju na youtube musim zvladnut aj ja. Já koupil ty nože Wusthof of Poka, intenzivně je používám už rok a stačí je jen občas přelíznout na ocílce a jsou pořád jako žiletky. To byl fakt dobrej kauf. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Ale odsuzuješ úplně stejně.Podivej se na chronologii diskuze a koukni, kdo do ni prisel a zacal machrovat.Ale nic, je pekne, nechal jsem reznika zabit kravu a naporcovat a sladka v Plzni uvazir pivo, protoze sam to neumim a jdu grilovat a chlastat. Snad tu svoji neschopnost nejak prepiju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 (upraveno) Já koupil ty nože Wusthof of Poka, intenzivně je používám už rok a stačí je jen občas přelíznout na ocílce a jsou pořád jako žiletky. To byl fakt dobrej kauf.Ktoru sadu si nakoniec kupil? Daj pls link Upraveno 26. dubna 2014 uživatelem ivan_989 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jungle Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 tak je rozdíl si doma nůž nabrousit, když se mi zdá, že už není dost ostrej, nebo ho jednou za rok donést k profesionálovi, ikdyž už po půl roce vim, že je tupej. udržovat ostrost kvalitně udělanýho nože je jednoduchý a člověk po pár pokusech na starym kuchyňáku nemá co pokazit a stačí k tomu keramická tyčka za 50 korun.S tupým nožem, poškozenou fazetou , zubem, tak to už je o něco těžší, ale například s DMT sadou to člověk zvládne na jedničku i napoprvé. mám doma spyderco sharpmaker, sadu DMT s lanksky klemou, japonské vodní kameny, spoustu různých keramických cihliček, tyček, trojhránků, arkansaský kameny, kůži s brusnou pastou, smirkový papíry, diamantový brousky od fallknivenu ale i z lidlu atd ale na můj benchmade rukus, se kterym sem zkoušel prasečinu a zničil fazetu, bude potřeba udělat nová, tak ho pošlu nějakýmu šikovnýmu nožíři Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Ktoru sadu si nakoniec kupil? Daj pls link Mám přesně takovouto sadu. Akorát já mám Grand Prix 2 a toto je řada Classic. Jinak složení nožů stejné, jen malinko jiný design. http://www.noze-pok.cz/blok_s_nozi_wusthof-classic_%287ks%29_9835~z110.html Nemůžu si je vynachválit. Také jsem dostal doporučení zde a opravdu paráda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kilosunky Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 ...ale na můj benchmade rukus, se kterym sem zkoušel prasečinu a zničil fazetu, bude potřeba udělat nová, tak ho pošlu nějakýmu šikovnýmu nožíři Ved ked mas DMT s klemou, tak naco to posielat?? S tym urobis lepsiu fazetku ako nejaky brusic z volnej ruky.. (aspon teda podla mna) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kilosunky Odesláno 27. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2014 Novy "mini survival" - DEK Dark Izard Fron.. N690 (58-59 HRC), G10, kydex.. Takymaly podvratacky dvojprstak.. Pletenec je moja praca - lepsie sa drzi.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lazy Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Jo, to je možné, ale já už pár let nakupuji na nože-nůž. Domluva vždy v pohodě, řešení jediného problému s poškozenou dodávkou (poštou poškozenou) bylo nadstandardní, jsem prostě spokojen a tak jinde nehledám.Já jsem objednal tu sadu Deluxe Diamond z Armed.cz Je tam skoro o 500,- kč levnější než na nože-nuž.cz a ještě doprava zdarma... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Nožík je to pěkný, já ale furt nedokážu pochopit co na 440C někdo vidí... Klidně nějaký chrom molybden z číny, ale 440 fakt ne (na zavíráku, kuchyňáky z ní mám) - subjektivní názor.Karlos měl pravdu v tom, že člověk by měl umět udržovat svůj nůž. Je samozřejmě rozdíl mezi nabroušením aby nůž holil a opravou velkého chipu v ostří.A když už tady proběhlo to pitomé přirovnávání nožů k autům či pračkám - nabroušení je výměna kola, né výměna převodovky Ale samozřejmě jsou lidé, kteří vymění převodovku, stejně tak jsou fachmani v broušení. Ivan_989: Časem se mi vychodila ta klema, jednou se vylomil kámen z držáku (epoxid a ok), nedrží to na nožích s výbrusem až do hřbetu, je vhodné si na vinglech udělat drážku a všechny je naohýbat stejně, aby jsi měl fakt stejné úhly.Jinak to bylo pohodové broušení, teď jsem to už asi rok nepoužil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 29. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2014 Tak už mám všechno nabroušený jak se patří. Nevýhodu pozoruji na pravé paži, která je nyní vyholena až k rameni, ale nějak se to prostě zkoušet musí :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se