Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Ofiko informace BEK PRG :

zdroj:http://www.prg.aero/cs/odbaveni-cestujicich/odbaveni-cestujicich/zasady-a-pravidla-bezpecnostniho-odbaveni/predmety-zakazane-prepravovat-v-kabinovych-zavazadlech/

Předměty zakázané přepravovat v kabinových zavazadlech Špičaté zbraně a zbraně s ostrým okrajem a ostré předměty 

Špičaté nebo ostré předměty schopné způsobit zranění včetně:

-         seker a sekerek

-         šípů a šipek

-         obuvi s hroty (maček)

-         harpun a bodných zbraní

-         sekyrek na led a cepínů

-         bruslí na led

-         nožů vyhazovacích, vystřelovacích a nožů se zajistitelnou polohou s čepelí jakékoli délky

-         nožů včetně obřadních nožů s délkou čepele nad 6 cm vyrobených z kovu nebo jiného materiálu dostatečně pevného pro použití jako potenciální zbraň

-         sekáčků na maso

-         mačet

-         holicích břitev a čepelí (kromě bezpečnostních mechanických holicích strojků nebo holicích sad na jedno použití se zakrytou čepelí)

-         šavlí, mečů a dýk

-         skalpelů

-         nůžek s délkou ostří větší než 6 cm

-         lyžařských a turistických holí

-         vrhacích hvězdic

-         řemeslnických nástrojů a nářadí, které mohou být potenciálně použity jako špičatá nebo ostrá zbraň (např. vrtáků a vrtacích hrotů, řezáků s ulamovací čepelí, univerzálních nožů, veškerých pil, šroubováků, páčidel, kladiv, kombinovaných kleští, utahovacích a nastavitelných klíčů, pájecích (letovacích) lamp).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžeš, ale bez pojistky anebo bez onehand. Třeba Vnox můžeš mít všude, snad někde i v letadle.

No je to na nic kdyz clovek nemuze mit u sebe zaviraci nuz jak jede nekde na dovolenou do hor do jineho stau proc je potom mame kdyz je nemuzeme nosit sebou na ozdobu doma jsou na jic :-)

Odkaz ke komentáři

No je to na nic kdyz clovek nemuze mit u sebe zaviraci nuz jak jede nekde na dovolenou do hor do jineho stau proc je potom mame kdyz je nemuzeme nosit sebou na ozdobu doma jsou na jic :-)

Nesmíš je mít na palubě, v podpalubním zavazadle je mít můžeš. Potom je to dle legislativy země, kde se budeš pohybovat.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Můžeš, ale bez pojistky anebo bez onehand. Třeba Vnox můžeš mít všude, snad někde i v letadle.

Nebo snad jednaj o tom, ze by je povolili

A co tenhle Victorinox Rescue Tool? Vozím ho normálně v autě, je to vlastně onehand včetně pojistky. Takže když vyjedu za hranice do Německa, nedejbože do Švýcarska, mám se bát?

A4ED0C5C-FC1B-E111-A059-001A64A1C5EA_1_y

Odkaz ke komentáři

Takže až pojedu přes hranice, mám ho z auta vyndat? A Rakousko a Slovensko taky?

Nejsem jistej, jestli je to 100%, ale pokud prokážeš v DEU potřebu nůž úžívat...., myslím jako táborník, řemeslník, pro případnou záchranu, atd. tak je to cajk.

Určitě je to závislé do velké míry taky na orgánech, kteří to budou posuzovat.

Zkus profiltrovat to vlákno z knife.cz.

Případně vznést dotaz.

Upraveno uživatelem horal
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Díky za odkaz. Victorinox Rescue Tool má čepel 8,3, takže Německo v pohodě a Rakousko taky. Akorát před hranicema se Švýcarskem ho musím zahodit. :D

A to už jsem tam s ním jednou byl. By mě zajímalo, co by se mnou provedli.

Odkaz ke komentáři

Díky za odkaz. Victorinox Rescue Tool má čepel 8,3, takže Německo v pohodě a Rakousko taky. Akorát před hranicema se Švýcarskem ho musím zahodit. :D

A to už jsem tam s ním jednou byl. By mě zajímalo, co by se mnou provedli.

Švycarak nesmi do švycarska tak to je paradox ne ? neteř mi ho tam koupila a přivezla přes hranice cepel ma přes 8cm tak to asi mela stesti :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...