Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

při nějakém trochu větším řezání se ti udělá mozol

Uherák je maximální tvrdost zdolávaného materiálu :-). Zkusím ten titanový Kershaw. Zdá se mi za pěknou cenu. Pak se mi moc líbí model Junkyard Dog II Composite, ale ten je už za trojku.

Odesláno

Ach jo, ztratil jsem svuj prvni svycarak :( Mel jsem ho skoro 20 let, dodnes si pamatuju jak jsem si nacetl v Abicku v jednom clanku historii Victorinox a Wenger, pak chodil o vikendech na pilu ke katru skladat narezany fosny a hranoly a konecne usetril 800 Kc abych si koupil model od Wenger, ktery byl tak trochu rarita, protoze vsichni ostatni meli vzdy Victorinox. 

Wenger uz noze nevyrabi, chvili jsem premyslel ze bych sehnal nejaky starsi model Evogrip, ale nakonec otestuju klasiku nejvetsi, takze Victorinox Tourist je na ceste. 

Odesláno

Ja mam nozu dost, ale na svycaraky mam smulu, mel sem 2x climbera, outridera, nejakyho wengera s ergonomickejma strenkama a asi tri ty prcky na klice od vicorinoxu, uz nemam ani jeden, bud sem je nekomu dal nebo ztratil. Budu muset dokoupit do zasoby...

Ale na druhou stranu, mam mikovaka dve cepelky, dva otviraky konzerva/lahev uz od sesti let, dal by ho deda, uz sem byl prej velkej kluk, tak chtel bejt prvni kdo mi da nuz. Znam to z vypraveni, nadsenej sem odesel s nozikem na zahradu, jen co se zabouchly dvere, tak si mamka nachystala dezinfekci a naplast, za chvili sem byl zpatky a odchazel sem s naplasti bez noziku :) uz to bude vic jak 20 let :)

Svycara mam jeste jednoho, mel by bejt z WW2, jestli do toho nekdo vidi a dal by nejaky info, muzu dat fotky

Odesláno

Fotky hoď.

Dal jsem nůž synovci, chvíli fikal jabka na zahradě, v letu do nich píchal reverzním gripem, řekl jsem mu ať si nůž aspoň otočí protože to směřovalo k penetraci stehenní tepny. Chvíli jsem se na něj koukal a pak jsem šel pryč protože to bylo hrozný :-D Samozřejmě se během pěti minut říznul :-D Hned začal bulet....

Já měl první nůž roubovací po dědovi. Byl fakt ostrej, jednou jsem si s ním málem přeřízl šlachu na zápěstí...

Odesláno (upraveno)

2juraj11

je to SAK model 1908

nejspíš civilní verze, rok výroby nevim, ale zkusim kouknout na ty stránky co sem dal Tibb a sám sobě to upřesnit :)

pravděpodobně N°2

1908_civilian_knives.jpg

Upraveno uživatelem jungle
  • po 2 týdnech...
Odesláno

ZT0200 jsem mel dvakrat,chvilku trvalo nez jsem si zvykl na uchop,ale dle meho nejlepsi.ZT0300 ma sirsi rukojet,tak pokud mas vetsi ruku,tak sedne hned.Oproti 2 stovce se mi zda rukojet tenci.Tlacit me nic netlaci,ale jeste jsem nemel moznost snim vice pracovat.V kapse je to pohoda,neprijde mi nijak extreme velky :) sorry pisu z mobilu ;)

Odesláno

Tohle fórum mě jednou zničí. Zjstil jsem, že taky "nutně" potřebuju pořádnou kudlu. Nejdřív jsem uvažoval o pěkném zavíráku, ale nakonec jsem si splnil klukovský sen a koupil menší pevný nůž. Moc si ho užívám. Švédská EKA Nordic A10:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...