papun Posted February 26 Report Share Posted February 26 Tím by se vyvrhovalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukoowsky Posted February 26 Report Share Posted February 26 před 25 minutami, Radek124 napsal: Mám Civilian i černý Matriarch s Emersoním zubem - a i když je Civilian impozantní, stejně na "večerní venčení" sahám výhradně po menším a ošklivějším kolegovi. Na občasné ufiknutí zavazející větvičky je vynikající, stejně jako na párání balíků v obchodě - akorát "standardní střenky" (tvarově určené pro úplně jinak tvarovanou čepelku) jsou hnusné, jednou se budu muset rozhoupat a v rámci "hardtuningu" vymyslet něco s podobným zakřivením zadní části jako je na Civilianu, který je díky tomu v poměru k délce mnohem kompaktnější. to je právě přesně ono...Civiliana je krásný mít..ale na jakoukoliv práci úplně není, pokud tedy pomineme amatérskou chirurgickou praxi dle taktovky Hannibala Lectera. Matriarch je o něco použitelnější, ale mrzely mě ty nehezké sériové střenky z Endury...proto jsem poprosil Mydlinku, aby mi udělal střenky více ve stylu Civiliana - takhle čistý se mi líbí nejvíc. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frantik Posted February 26 Report Share Posted February 26 Pecka Link to comment Share on other sites More sharing options...
walter10 Posted February 28 Report Share Posted February 28 Potřeboval jsem nové prkénko na krájení zeleniny, nakonec padla volba na směs buku, dubu a ořechu. A nevypadá marně. Přemýšlel jsem i nad prkénky Hasegawa apod., ale... Když já mám to dřevo tak rád... Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawrik Posted March 6 Report Share Posted March 6 @walter10 Čo presne je zač ten tsushime japonec? Práve sa obzerám po nejakom fajnom santoku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
walter10 Posted March 6 Report Share Posted March 6 (edited) @wawrik Čoveče, je to nůž čínské výroby v japonském stylu; respektive v japonském stylu se "západní" rukojetí (XinZuo Yun B9H 8,3"). Mě stál v přepočtu cca 800 Kč (akce, plus rozpočítáno na více položek): https://www.xinzuo.cz/kucharsky-nuz-xinzuo-yun-serie-b9h-210mm/ P. S. Ocel 10Cr15CoMoV lze chápat jako čínskou alternativu k (osvědčené) japonské VG10; dle dostupných reakcí jde o ocel opravdu dobrou. Sám za sebe můžu říci pouze tolik, že jsem příjemně překvapený. Mám z této oceli více nožů, jeden používám cca měsíc a půl docela intenzivně i na kořenovou zeleninu (XinZuo Lan B37S 7"), a pominu-li nějaké výtky k ergonomii, jde o skvělý nástroj. Edited March 6 by walter10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
walter10 Posted March 6 Report Share Posted March 6 před 2 hodinami, walter10 napsal: @wawrik Čoveče, je to nůž čínské výroby v japonském stylu; respektive v japonském stylu se "západní" rukojetí (XinZuo Yun B9H 8,3")... Alespoň pár postřehů: Líbí se mi tvar čepele, použitá ocel, její zpracování, slušný výbrus (de facto konvex s malinkatou fazetou). Ku škodě ale pokulhává vyhotovení rukojeti; použili hezké dřevo (palisandr), bohužel jedna střenka nedoléhá k oceli; hádám (spekulace), že po vyhotovení nože dřevo zapracovalo, s čím možná počítali, a škvíry dodatečně vyplnili jakýmsi béžovým tmelem či lepidlem. Při zběžném pohledu si toho možná nevšimnete, ale při bližší prohlídce vám cuknou koutky. Z druhé strany, našel bych v šuplíku tovární nůž podobného zpracování čepeli i vlastností ze Země vycházejícího slunce (Kanetsugu, Seki Japan), a oblast bolstru má nedostatky obdobného rázu (nedobré napasování i broušení). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozorovatel Posted March 12 Report Share Posted March 12 Sharp Edged Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_cerny Posted March 12 Report Share Posted March 12 Dnes kombo Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gunman Posted March 12 Report Share Posted March 12 Přišla neohlášená, celkem ostrá kontrola z IBP a po dvou dnech odešla bez postihu, tak jsem si koupil za odměnu taky něco zbytečnýho a ostrýho Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
odjinud Posted Tuesday at 07:35 PM Report Share Posted Tuesday at 07:35 PM Panove, cim mazete zavírák? Myslim ten čep? Musel jsem ted zapujcit nuz pritelkyni na vyriznuti trsu bledulí, ktere ji zaujaly v parku, a vratila ho zasrany od hliny vcetne vnitrnosti. Takze jsem ho dlouho umyval pod vodou, az se zacal vaklat a skripat pri zavirani. No, zadna skoda,je tu kudla z Lidlu za kilo, co mam v aute kvuli houbam... nicmene bych zaviraci mechanismus asi maznul - ovsem cim? Mam ten nuz na houby, takze spis nejaky jedly kuchyňský olej? Jinak mam wd40, brunox, silikon, olej na retezy, mineralni motorovy olej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozorovatel Posted Tuesday at 08:19 PM Report Share Posted Tuesday at 08:19 PM (edited) Já na všechno používám už x let WD40. A co je hodně zasrané, tak to tím doslova proliju. Pak to otřu a za pár dní to samo vyprchá. Pokud tam něco zbyde, tak to v ústech není příliš příjemné, ale co člověka nezabije Edited Tuesday at 08:19 PM by Pozorovatel Link to comment Share on other sites More sharing options...
mydlinkaTM Posted Tuesday at 09:08 PM Report Share Posted Tuesday at 09:08 PM (edited) Jestli je to na šroubky tak určitě rozebrat vyčistit a znova namazat. Jestli je to nytovaný tak propláchnout pořádně vodou, potom klidně tím WDčkem, ale to za prvy vysycha a za druhý ma to strašně málo mazací složky. Jeho dobrá vlastnost je, že vytěsňuje vodu. Abych byl upřímný, tak bych z toho arzenálu co máš k dispozici nepoužil nic. Raději si kup olejničku od Vinoxu nebo Bokeru a ten tam kápni. Edited Tuesday at 09:08 PM by mydlinkaTM Link to comment Share on other sites More sharing options...
juk Posted Wednesday at 06:31 AM Report Share Posted Wednesday at 06:31 AM Nejdřív rozebrat co jde, důkladně očistit, vysušit, kapka maziva a složit. Pro mazání jen suché mazivo. Nic mastného. Na to se lepí prach, vlákna a další bordel a funguje to pak jak šmirgl. https://interflon.com/cz/produkty/interflon-fin-super-dry-lube Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ronin13 Posted Wednesday at 04:57 PM Report Share Posted Wednesday at 04:57 PM Pro zajímavost moje Chris Reeve rodinka: Inkosi - velký, Sebenza malá a velká Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozorovatel Posted Wednesday at 05:54 PM Report Share Posted Wednesday at 05:54 PM Jsem zase po čase neodolal Kansept Pelican EDC Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Link to comment Share on other sites More sharing options...
odjinud Posted Wednesday at 06:56 PM Report Share Posted Wednesday at 06:56 PM Diky, vezmu to wd40. To je vlastně pravda, že na olej by se lepil prach. Rozebrat nejde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jehlan Posted Friday at 05:47 PM Report Share Posted Friday at 05:47 PM Mcusta MC-114BD Forge Shadow - Kapesní nože | KNIFESTOCK - Je doma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozorovatel Posted 21 hours ago Report Share Posted 21 hours ago Nakonec stejně nejraději nosím staré dobré CRKT M21-04 protože těch nových je mi líto Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prochy68 Posted 20 hours ago Report Share Posted 20 hours ago Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts