Lion Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2015 zkus tohle http://knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=29446 Falkniven F1 i s kydex pouzdrem, nic lepšího za ty prachy neseženeš Ja vim recenzi je hafo, dobra ocel, velikost, ale me se desne nelibi. Zbezne sem projel inzerci a co se mi zamlouva je F1 vs. ESSE 4. Hledam taky neco kolem dvou tisic. Musi to umet venku skoro vse... maso, konzervy, drevo a abych to nemel od pasu po kolena. Jeste me napadlo oslovit Geinna. Diky vsrem za postrehy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2015 Díky docela čumím, jak přísně to tam je regulované a trestané... "The maximum penalty for an adult carrying a knife is 4 years in prison and a fine of ?5,000." To by člověka pomalu ani nenapadlo řešit s tím, jaká volnost v tomto směru je u nás.. Pozor - jedná se o všechny nože - i kuchyňské. Je to úsměvné, ale před lety jednoho mého studentíka zabásli přímo na trhu, když si malým kuchyňským nožem cosi loupal. Trvalo nám celý den, než jsme ho dostali ven - a to jsme měli obrovské štěstí. Jsou to magoři. Do UK jezdím zásadně bez nože. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rifik Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2015 Takže správně bych při přesunu z letiště na byt ani neměl mít v batohu/kufru obyčejný, ne nijak velký, kuchyňský nůž? No to už je trochu ujetý ) nicméně minimálně ten kuchyňák potřebuju, takže to asi risknu. Přijde mi nesmyslný tohle vůbec řešit.. jako chápu, že to zavedli proto, aby snížili kriminalitu s nožema v ruce, ale podle mě to akorát omezuje normální lidi a nějaký gauner si na čórku ten nůž stejně vezme... zákon nezákon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2015 Malý zavírák bez pojistky by měl projít. S pevným nožem na veřejnosti můžeš narazit. V batohu podle mě OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rifik Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2015 Ok díky za osvětlení.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kupko Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2015 Malý zavírák bez pojistky by měl projít. S pevným nožem na veřejnosti můžeš narazit. V batohu podle mě OK.Tak tomu nerozumim tak pevny nuz v batohu muzes mit ale zaviraci v batohu ne ? tak to je opravdu poradna buzerace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ABCDE Odesláno 24. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2015 A to samé mají i s pepřákem, teleskopem atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhu4d Odesláno 24. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2015 Ja bysom to riesil takto. V batozine kludne kuchynak a zatvarak. So sebou/na sebe radsej nic a ked uz daco musis mat tak nejaky mensi victorinox Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rifik Odesláno 24. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2015 Jo, tak to mám v plánu :-) myslím, že to snad nebude problém.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2015 Díky docela čumím, jak přísně to tam je regulované a trestané... "The maximum penalty for an adult carrying a knife is 4 years in prison and a fine of ?5,000." To by člověka pomalu ani nenapadlo řešit s tím, jaká volnost v tomto směru je u nás..Přidám se s varováním ohledně Deutschlandu - s bráchou jsme čundrovali těsně za hranicema (vrtěli jsme se kolem rašeliniště u Rajce). Zčistajasna na nás vybafli dva gentlemani v uniformě. Co na tom, občanky jsme měli, ale jeden z hajláků začal trojčit, že mám nebezpečnou zbraň - svůj zavíráček, kterým jsem si krájel jabko. Ukázal jsem mu, že je to zavírák a na nic nepatřičného jej snad nepoužívám, nicméně mi byl uzmut a - bez legrace - přeměřován papírovým pravítkem. Jasněže byla čepel delší než povolených 85mm, měla celých krutopřísných 88mm. Navíc Spyderco, ergo jednoručka. Takže šup na stanici za nedovolený ozbrojování a pokuta 500 ojro. Kudla mi přišla o měsíc později poštou domů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2015 Já to říkám pořád, že je to národ úchyláků..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roland Sands Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2015 Potřeboval bych prakticky nuz na stanování, grilování a pastiku. Zaujal me Kershaw Piston, bohužel se ještě v ocelich (Sandvik 14C28N) moc nevyznám. Co na nej říkáte? Všem diky za postřehy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2015 Je v pohode, docela dobry zpracovani a dobra cena. A ocel taky sušná! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kupko Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2015 Přidám se s varováním ohledně Deutschlandu - s bráchou jsme čundrovali těsně za hranicema (vrtěli jsme se kolem rašeliniště u Rajce). Zčistajasna na nás vybafli dva gentlemani v uniformě. Co na tom, občanky jsme měli, ale jeden z hajláků začal trojčit, že mám nebezpečnou zbraň - svůj zavíráček, kterým jsem si krájel jabko. Ukázal jsem mu, že je to zavírák a na nic nepatřičného jej snad nepoužívám, nicméně mi byl uzmut a - bez legrace - přeměřován papírovým pravítkem. Jasněže byla čepel delší než povolených 85mm, měla celých krutopřísných 88mm. Navíc Spyderco, ergo jednoručka. Takže šup na stanici za nedovolený ozbrojování a pokuta 500 ojro. Kudla mi přišla o měsíc později poštou domů.no to si delas srandu to jako pojedes na čundr nemuzes si ani vzit svuj zavirak kde ten svet speje pozo vsichni co mame u sebe jsme teroristi a vrazi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2015 To pokud vím nevzniklo kvůli teroristům, ale kvůli tradiční zábavě istanbulské omladiny zapichovat křivák do zadnic fandů konkurenčního fotbalového klubu... Jenže takhle naplno se to v dnešním sluníčkovém němčourově říct "prostě nesmí" (spousta těch kebabů má občanství a jakýkoliv volič se dnes počítá), takže se to utahování šroubů na nože postupně zahrnulo do "Waffengesetz". Ten některé kategorie nožů zakazuje totálně (motýlky, gravitační a tlačné) a jiné omezuje parametry stanovenými nejspíš tak, aby tím prošla tehdejší produkce firmy Victorinox. Kdo přes Německo přesto potřebujete něco podobného převážet, je potřeba to při policejní kontrole mít v zamčeném zavazadle (zavazadlový prostor auta ani zamčená přihrádka u spolujezdce nestačí) - a nebo nemít auto a vizáž přitahující švestky. Prokazatelné použití pro pracovní a nebo kulturní/folklórní účely se toleruje.Nůž se (do okamžiku zneužití) za zbraň nepovažuje jen u nás, na Slovensku a v Rakousku, zbytek Evropy je na tom možná ještě hůř než Německo - přičemž extrémem nožofobního fašismu je britanistán, kde policista sám rozhoduje co zbraň je a co ne - i kdyby to byl jen střep a nebo zatraceně podezřelý hřebík... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ABCDE Odesláno 26. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2015 To je hnus fialovej :-) To jsem zvědavý, co by říkali na Civilian od Spyderca Takže když to shrnu jmenovitě: Německo, Velká Británie a....? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 26. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2015 To pokud vím nevzniklo kvůli teroristům, ale kvůli tradiční zábavě istanbulské omladiny zapichovat křivák do zadnic fandů konkurenčního fotbalového klubu... Jenže takhle naplno se to v dnešním sluníčkovém němčourově říct "prostě nesmí" (spousta těch kebabů má občanství a jakýkoliv volič se dnes počítá), takže se to utahování šroubů na nože postupně zahrnulo do "Waffengesetz". Ten některé kategorie nožů zakazuje totálně (motýlky, gravitační a tlačné) a jiné omezuje parametry stanovenými nejspíš tak, aby tím prošla tehdejší produkce firmy Victorinox. Kdo přes Německo přesto potřebujete něco podobného převážet, je potřeba to při policejní kontrole mít v zamčeném zavazadle (zavazadlový prostor auta ani zamčená přihrádka u spolujezdce nestačí) - a nebo nemít auto a vizáž přitahující švestky. Prokazatelné použití pro pracovní a nebo kulturní/folklórní účely se toleruje.Nůž se (do okamžiku zneužití) za zbraň nepovažuje jen u nás, na Slovensku a v Rakousku, zbytek Evropy je na tom možná ještě hůř než Německo - přičemž extrémem nožofobního fašismu je britanistán, kde policista sám rozhoduje co zbraň je a co ne - i kdyby to byl jen střep a nebo zatraceně podezřelý hřebík...Finsko je, pokud vím, ještě pořád OK (chtěl bych vidět jak Laponcům berou kudly) a myslím, že Kuba taky. Většina jižní a střední Ameriky by taky měla být normální. Zbytek světa mě překvapuje - Japonsko asi nejvíc (zákaz delších než 5cm čepelí). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 26. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2015 To je hnus fialovej :-) To jsem zvědavý, co by říkali na Civilian od Spyderca Takže když to shrnu jmenovitě: Německo, Velká Británie a....?Spyderco = jednoruční otevírání = nebezpečná zbraň. I když bys měl malej Matriarch. Vždycky by asi prošel Victorinox, Wenger už asi ne kvůli délce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ABCDE Odesláno 26. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2015 Netušíte někdo, jak je na tom Rakousko? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty73 Odesláno 26. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2015 (upraveno) Rakousko je v tom velmi uvolněné. Sice mají dvě kategorie nožů - civilní a zbraň - ale žádné omezení. V Německu a Itálii zálaží na konstrukci nože - pevná čepel, jednoruční s jištěním, vyhazovací - v Rakousku nikoli. Takže v pohodě.Jinak já nosím většinou Letherman, ale občas vezmu Mcusta, SOG, Cold Steel nebo jeden na zakázku. Všechno zavíráky v rozumné velikosti. Sent from iPhone Upraveno 26. června 2015 uživatelem Marty73 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se