Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Tak je to pro tvoje dobro, jako zakaz cigaret v hospodách, levnější drink nez pivo pro socky. Pak bude nasledovat alkohol, coca cola, bucek a někde mezi tim budou noze. Protože to vse v Evropě uz omezovane je :-) Ale jak rikam, pro tvoje dobro.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Část mých nožíků, mezi nimi i méně kvalitní kousky, které jsem dostal od dobrých přátel. Zbytek jsem kupoval sám, Mikov v roce 1980, Spyderco 1990, Rexe Applegata 1995 atd.  Omlouvám se za nekvalitní foto.

post-3283-0-36184800-1439845242_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jasne snad se zase tolik nestalo  nehrot to tak.

Promiň, kterou část mého slušně formulovaného návrhu považuješ za hrocení?

Jinak, jak jsem četl diskusi o něco výše, jak někteří lidé nože střídají, časem je přestávají bavit a kupují nové, protože mají radost z nového nože a někdo zmínil, že nože věnuje černouškům v Africe, jiným se válí v zásuvkách, napadlo mne, co zavést výměnný obchod:-)?

Asi to nebude můj případ, jak jsem napsal, k nožům mám osobní vztah. V podstatě používám všechny, kromě některých, které jsem dostal jako dárek, ty se pochopitelně neprodávají a i jejich čas třeba přijde. Ostatní (na výše uvedené fotce všechny mimo Kalašnikova, motýla a skaraba = dárky), používám k účelu, k jakému jsem je koupil, z tohoto pohledu jsou aspoň do doby, než seženu lepší nůž pro daný účel, nenahraditelné. 

Odkaz ke komentáři

Promiň, kterou část mého slušně formulovaného návrhu považuješ za hrocení?

Jinak, jak jsem četl diskusi o něco výše, jak někteří lidé nože střídají, časem je přestávají bavit a kupují nové, protože mají radost z nového nože a někdo zmínil, že nože věnuje černouškům v Africe, jiným se válí v zásuvkách, napadlo mne, co zavést výměnný obchod:-)?

Asi to nebude můj případ, jak jsem napsal, k nožům mám osobní vztah. V podstatě používám všechny, kromě některých, které jsem dostal jako dárek, ty se pochopitelně neprodávají a i jejich čas třeba přijde. Ostatní (na výše uvedené fotce všechny mimo Kalašnikova, motýla a skaraba = dárky), používám k účelu, k jakému jsem je koupil, z tohoto pohledu jsou aspoň do doby, než seženu lepší nůž pro daný účel, nenahraditelné. 

:-) na porizovani nozu mam stejny nazor kdyz si koupim pouzivam ho i nekolik let :-)

Odkaz ke komentáři

:-) na porizovani nozu mam stejny nazor kdyz si koupim pouzivam ho i nekolik let :-)

Ještě upřesním - taky jsem se vždycky netrefil, ale protože kupuju nože dlouho a než koupím, udělám si větší průzkum, v posledních 10 letech mi nůž vyhovuje napoprvé a nemám důvod ho měnit. Ono jde i o to, že s kudlou, kterou znám, manipuluju i poslepu.

Odkaz ke komentáři

Zdravím, rád bych se zeptal co říkáte na materiál "BöHLER N690" líbí se mi nože od značky Extrem ratio, docela by mne zajímal váš názor na toto, např. http://www.extremaratio.com/prodotti/coltelli-subacquei-e-nautici/nautici/bf2-v.html .

Také bych se rád zeptal, zda existuje nůž z wolframu?

Neco pro precteni :-) 

http://www.noze-nuz.com/nozirske_oceli/N690.php :-)

Odkaz ke komentáři

n690 je takový průměr z "lepších" ocelí, extrema ratio je dobrá značka, tenhle model má dle mého názoru krátkou délku čepele v poměru s ručkou,
je to spíš designovka..

do oceli se používá až 20% wolframu pro zvýšení jejich tepelných a mechanických vlastností, ale více ne 

Odkaz ke komentáři

např. zero tolerance s materiálem maxamet (obsah wolframu 13%) dosahuje tvrdosti 71hrc

zero tolerance dělá také perfektní dlc černění na bázi wolframu, z vlastních zkušeností nejde dolů ani násilím..

a tady jsem našel tohle, samotného mě to zajímalo  :lol2: 
http://www.neptuneknives.com/warren-thomas-shikra-35-fixed-blade.html

mělo by se jednat o ti nůž, z wolframovou čepelí, pokud jsem správně pochpil 

Upraveno uživatelem roland0
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...