bandicoot Odesláno 7. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2009 Traveller: musím naštudovat ten odkaz od tebe... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 7. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2009 Pak doporučuji mrknout na nějakou výstavu a nože si osahat. Poměrně slušnou sbírku (prodejní) má Roman - vlastník domény http://www.spyderco-noze.cz/. S ním se dá o Spydercu hovořit do nekonečna. Díky za tip. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 7. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2009 Není zač. Řady nožofilů se musí rozšiřovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 7. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2009 kukri je impozantní věc ale já souhlasím s názorem nožíře Blacka z knife.cz že to je na prd. Vpodstatě je to sekera a hodí se to na stejné věci jako sekera. Na jemnější práci to není, proč asi taky má tradiční kukri v pouzdře malý nožík svačináček že... Jasně, kukri, je na nic, páč to někdo řekl. Proto ho v Nepálu a části Indie, používájí v nezměněné podobě už stovky let a ještě dlouho budou. . Jinak karda ( jak jsi psal,malý svačináček), se opravdu používá na jemné práce, jako je např. stahování drobné zvěře, v příslušenství, je ještě ostřič- chakmak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 7. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2009 ja by som nepovedal ze je kukri na nic..... skor ze je civilizovanemu nasincovi na nic na EDC k obleku to urcite nie je a ked pojdem na cundr tak si vezmem radsej tu sekeru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 8. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2009 V některých případech je to věc kultury, v našem kraji věc zvyku. Proti gustu žádný... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HROCH Odesláno 8. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2009 Na nožích CS není nic špatného, jen jsou prostě s ohledem na použité materiály a zpracování drahé. No a právě ta recenze mi přišla úplně přesná - přece člověk si nekupuje nůž, aby machroval před babama, ne? Více info o CS na jiných (specializovaných forech). edit: link ana nějaké info o CS (v AJ) muzes mi prosim rict kolik tech noziku vlastnis??? divam se a jsou to skoro same pekne kousky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 8. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2009 muzes mi prosim rict kolik tech noziku vlastnis??? divam se a jsou to skoro same pekne kousky. Bohužel nevím. Spousta z nich už dělá radost někomu jinému. Jinak moje oblíbené kombinace: kanclík: příroda: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 8. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2009 Jasně, kukri, je na nic, páč to někdo řekl. Proto ho v Nepálu a části Indie, používájí v nezměněné podobě už stovky let a ještě dlouho budou. . Jinak karda ( jak jsi psal,malý svačináček), se opravdu používá na jemné práce, jako je např. stahování drobné zvěře, v příslušenství, je ještě ostřič- chakmak. já bych řek že kukri se stalo dnes módou podobně jako před nějakýma dvaceti rokama "rambo" nože. Kolují o něm legendy, drsňácké historky o tom jak Gurkové sekají končetiny a půlí lebky. Ale pořád to je pracovní sekáček na dříví a snad i na porcování flákoty. V Nepálu to používají stovky let, no evropská sekyra se taky nejmíň tisíc let moc nezměnila. Když půjdu do lesa tak si můžu vzít kukri s malým nožíkem v multipacku abych se měl čím nažrat. Nebo si taky můžu vzít nějaký normální nůž a k němu něco na to dříví. Třeba sekerku, mačetu nebo něco na ten způsob. Fungovat to bude asi líp akorát nebudu za drsňáka což mi až tak nevadí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 8. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2009 Jeden postřeh.... Minulý měsíc jsem potřeboval typ na kuchařský nůž jako dárek k narozeninám. Otevřel jsem fórum knife.cz a měl jsem dostatek informací. Sháněl jsem reference na batoh a skončil jsem na outdoorforum.cz s vizí co ano a co ne. Objevil jsem staré Primky a zeptal se na Chronomagu. Chodím sem doteď. Spousta lidí má podobné zájmy. Nečekejte žádné moudro. Jen pousmání z toho, jak na outdoor fóru řeší outdoorové hodinky a outdorový nůž (termíny jako nerezová a uhlíková ocel a dál třeba, která je lepší na bushcraft - nůž na cestu lesem k ohni). Nebo na hodinářském fóru probíhá diskuze k survival noži v úrovni rozdílné ceny o 2k pokud jsou v jeho názvu písmena jako VG-10 či D2 . Oceňuji ochotu a shovívavost Vás všech, kteří trpíte naše (všechny) dotazy a tímto Vám všem na náhodně zmíněných fórech, děkuji za trpělivost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 8. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2009 já bych řek že kukri se stalo dnes módou podobně jako před nějakýma dvaceti rokama "rambo" nože. Kolují o něm legendy, drsňácké historky o tom jak Gurkové sekají končetiny a půlí lebky. Ale pořád to je pracovní sekáček na dříví a snad i na porcování flákoty. V Nepálu to používají stovky let, no evropská sekyra se taky nejmíň tisíc let moc nezměnila. Když půjdu do lesa tak si můžu vzít kukri s malým nožíkem v multipacku abych se měl čím nažrat. Nebo si taky můžu vzít nějaký normální nůž a k němu něco na to dříví. Třeba sekerku, mačetu nebo něco na ten způsob. Fungovat to bude asi líp akorát nebudu za drsňáka což mi až tak nevadí. Máš recht, ať každý používá co mu vyhovuje. Když je třeba, tak volím sekeru, nebo velký nůž, s kterým je možné sekat, nebo skládací pilku. V 95% činností, vystačím s kapesním švýcarákem od Victorinoxu. Sekera, je nám samozřejmě kulturně blízká, člověk jí má v ruce od dětství, takže její použití je, pro nás naprosto přirozené. To samé je, pro Nepálce kukri, jsou s ním prostě srostlí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlamor Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2009 Minulý týždeň som navštívil v Prievidzi nožiara p.Látku s tým, že chcem kúpiť od neho ako darček pastiersky (alebo bačovský) nôž pre kamaráta na zrekonštruovanú chalupu v Štiavnických vrchoch. Po veľmi zaujímavej debate o výrobe rukovätí s cínovými vzormi, keď mi ukázal nielen výber svojich výrobkov, ale aj svoju zbierku historických nožov , som odchádzal s dvomi nožmi - neodolal som a kúpil jeden aj pre seba... Ťažké bolo potom rozhodovanie, ktorý pôjde "z domu"... Nakoniec išiel ten s rohovinou uprostred rukoväte... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2009 Pěkné nožíky. Jeden podobný používám v kuchyni na tu "horší" práci již několik let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 22. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2009 novy prirustek - Spyderco C122GP Tenacious G-10 Handle, Plain... zatim se jevi super! Kibi-přeju ať dobře slouží-já jej používám a nosím denně přes rok a zatím plná spokojenost-a doufám že mu brzo pořídím toho kamaráda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 22. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2009 Dostal jsem od dcery k vánocům nůž Victorinox Rescue Tool. Nosím ho rád a všude, dá se počítat do kategorie Survival ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 22. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2009 Dostal jsem od dcery k vánocům nůž Victorinox Rescue Tool. Nosím ho rád a všude, dá se počítat do kategorie Survival ? Survival jsou takový ty podivnosti co s nima jdou štípat pařezy a lovit medvědi. Většinou vypadají drsňácky, váží aspoň dvě kila, někdy umí spoustu věcí ale máloco pořádně a pokud nejseš žoldák v Hondurasu tak ti celkem k ničemu většinou nebudou. samozřejmě trošku přeháním, když někdo táboří dva týdny v únoru na Šumavě tak ho asi občas užije. Tohle je rescue, záchranář pro katastrofy všedního dne. Autonehody, úrazy, prostě potíže který můžou potkat člověka cestou do práce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 22. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2009 (upraveno) Dostal jsem od dcery k vánocům nůž Victorinox Rescue Tool. Nosím ho rád a všude, dá se počítat do kategorie Survival ? Samozřejmě dá, tenhle nůž je klidně možné použít v situaci, kdy jde o přežití (survival). Ostatně i jakýkoliv jiný, když budeme brát survival, jako nepředpokládanou rizikovou situaci, v níž jde o život a použití nože zvýší možnosti, jak tuto situaci zdárně vyřešit- přežít. Něco, jiného bude tzv. bushcraft, o kterém spíše psal Pepa, nebo nácvik survivalu, tam je možnost vybavit se dle potřeby, třeba mačetou. P.S.: V survivalu, nebudeš řešit, který nůž je lepší, ale jestli vůbec, nějaký u sebe máš. Snow, koukni, co se s tvojim nožem dá dělat, za vylomeniny: http://www.youtube.com/watch?v=zApUSw0xsRY Upraveno 22. května 2009 uživatelem BUBÁK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2009 (upraveno) On je sám název tématu zavádějící, naprostá většina zde prezentovaného je z kategorie EDC (every day carry). Klasický survival se tu téměř nevyskytuje a asi ho ani nikdo moc nepoužívá. Více třeba zde: http://www.knife.cz/Fórum/tabid/53/Default.aspx http://www.noze-nuz.com/recenze/edc/edc.php Upraveno 23. května 2009 uživatelem kejklik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2009 když je řeč o tom přežití s nožem, vzpomínáte na tohle? MacGyver Většinou teda strašný blbosti ale pobaví to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2009 novy prirustek - Spyderco C122GP Tenacious G-10 Handle, Plain... Jeste par majitelu a muzeme ho prohlasit za oficialni nuz fora Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se