Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

No já mám rád nože tohodle typu jako je sheffield. Nezavazí a jsou vždy při ruce. Asi před pěti lety jsem dostal Victorinox, ale do kapsy se nehodí. Má milion funkcí a je obrovský a těžký. S ním bych fakt někde postavil srub :D Do kapsy by se mi hodil právě sheffield. A podle fotek se mi zdá, že se nemusím bát, když mi spadne na zem a málokdo ho zřejmě má. Taková nevšední hračka.

Nez ty se rozhoupes, to je hruza. ;) Objednal jsem si ho zrovna pres US ebay, az donde, dam vedet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO
Ten brousek nevlastnim, ale na knife ho probirali a myslim, ze Petr Dohnal ho chvalil (asi brouseni rozumi :) )

Zkusim najit.

já už ho vlastním a ze zubatého victorinoxu, který jsem zlikvidoval na tomhle je zase normální nožík - ale možná, že tomu jenom nerozumím a nebo sem moc tlačil na pilu :D

Odkaz ke komentáři

já už ho vlastním a ze zubatého victorinoxu, který jsem zlikvidoval na tomhle je zase normální nožík - ale možná, že tomu jenom nerozumím a nebo sem moc tlačil na pilu :D

co je to za brousek? hledal jsem odkaz ve vaší původní diskusi z konce července ale nenašel jsem to... jde mi o to že mám Soldier Knife a už i tady na foru jsem řešil jak ho brousit a nějak jsem nedošel odpovědi :worried_anim:

Odkaz ke komentáři

Nějak jsem minulý týden zapomněl dát sem fotky Sheffieldu. Na první je pro porovnání s soldier Wengerem (oproti červenejm má pevnější a trochu delší čepel, ideální velikost do kapsy) a s čínským fejkem za 2 stovky. Na spodním obrázku je pro porovnání současná komerční verze s proslaveným armádním z období po ww2.

post-7112-1250495290.jpg

post-7112-1250495297.jpg

Odkaz ke komentáři

Musím si postěžovat, jak se člověk plete v hodnocení a jak rychle přijde dodavatel o dobré hodnocení:

Od pana Šulce noze-nuz.com jsem už něco koupil, včetně Spyderco Adventury. U ní po cca 2 měsících sporadického nošení jako EDC vyletěla při ořezávání prutu čepel a nůž se rozpadl. Poslal jsem mail s dotazem, na výzvu odeslal nůž k prodejci a přibalil i část čepu, která mně vlétla do rukávu, zbytek někde zmizel. A pak jsem se nestačil divit! Zásadně jsem zanedbal údržbu a proto cituji:

"Dobrý den, prisel nam na reklamaci nuz Spyderco Adventura, ale chybi druha cast cepu. Nevypada to, ze by se cep zlomil, ale pouze, ze se povolil a rozsrouboval. Ztraceni casti cepu neni bohuzel duvod k reklamaci. Pokud si nuz neutahnete a on se Vam rozsroubuje, tak to neni problem ani nas a ani vyrobce. To jiste uznate. Nuz potrebuje jistou minimalni udrzbu. Vadi mi kdyz podobne problemy lidi oznacuji za reklamaci. Chce to trosku zodpovednosti za sve ciny. My bohuzel take nemame nahradni sroubky a vyrobce je nenabizi, takze je problem to nejak vyresit. Zkusim sroubek nejak sehnat, ale mam sto chuti Vam to vse nauctovat. Nemuzeme a nechceme platit za chyby druhych. Podobny problem s nozem Spyderco jsme nikdy neresili. Pokud nejaky sroubek nekdy nekdo ztratil, tak z klipu a dobre vedel ci je to chyba."

Požádal jsem o vrácení nože a oznámil ctěné firmě, ža já mám pro změnu sto chutí u nich již nikdy nekoupit ani rezavý hřebík. A budu se to snažit dodržet.

Odkaz ke komentáři

kejklik: pokud se ti rozšrouboval čep, tak to je opravdu tvoje starost - tento nůž není nýtovaný - odpověď davida šulce, že šroub shání je velmi vstřícná velkorysá nebo se snad tvůj cykloservis hlásí k vadě typu povoleného šroubu v náboji? Pokud jsem tvůj vzkaz nepochopil a chyba je ještě někde jinde, tak promiň.

Odkaz ke komentáři

V přiloženém návodu nebo v informaci od prodejce je někde obsaženo, že mělo dojít k dotažení nějaké části nože? Rozhodně bych nebyl tak jednoznačný a jako bandicoot netvrdil, že je to tvoje starost.

Pokud jsi o dotažení nebyl poučen, v žádném případě bych se prodejcem nenechal takto odbít. Samozřejmě i "hloupý" šroubek je součástí výrobku, tím spíše, když jeho absencí nůž ztrácí funkci. A pak to tedy problém prodejce opravdu je.

Upraveno uživatelem JII.
Odkaz ke komentáři

Už jste někdy viděli u nože příbalový leták s návodem k údržbě? U amerického Kershawa je na krabičce vytištěné povídání, že někde podle místního práva může být nůž považován za zbraň a podle toho je třeba se chovat a pokud ne, tak za to firma nenese odpovědnost. Kromě toho, šroub s pouzdrem a matkou jsou samosvorné a chod závitu je velice krátký, takže povolení není ani moc vidět. A hlavně: nůž byl 2 měsíce starý, jiné staré taky 5 let běhají bez vad a bez dotahování šroubků.

To Bandicoot: kdy jsi naposledy dotahoval šrouby na přední nápravě svého vozidla?

Odkaz ke komentáři

JII: jo to sou ty americký kecy "nebylo to v návodu, nemoh jsem to vědět". Prej absencí šroubku nůž ztrácí funkci... A kdo ten šroubek ztratil? Prodejce? Výrobce? Tak se kur*a vyšrouboval, to šroubky dělají (pokud nejsou uchycený momentovým lepidlem).

Kejklik: o nápravu auta se stará servis, na nožích šrouby čepu kontroluju pravidelně. Neobracej to hned do aut. Na kole jezdíš aniž by sis kontroloval dotažení kola? Já jsem teda na techniku lama, ale i na motorce občas kouknu, jestli nemám povolený kolo, v autě olej atd...

Na krabičce od Spyderca je napsáno, že nahrazují nůž v případě "defect in the manufacture or materials". Jinak ne.

Prodejce do toho vůbec netahej, nedělej z toho drama, je to tvoje chyba a možná že výrobce samnotný by ti vyšel vstříc a šroubek poslal. Napiš do spyderca. Mnozí to dělají for free (zkušenost).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...