Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Victorinox Winter magic 2023 jsem si pořídil také, ale to není všechno….

IMG_0824.thumb.jpeg.7d6f92a441544cc06eade9ac1c5b3a0e.jpeg

….. to červený vedle je Compact, ke kterému jsem se při objednávce konečně po mnoha letech dokopal.

Pořád jsem si vnitřně obhajoval, že ho vůbec nepotřebuju, když mám Climbera, Spartana, Cadeta, Pioneera a další kousky.

Musím ale připustit, že je to vážně dobrej a funkcemam nabitej nožík, jedinej 2-layer Victorinox s nůžkama. Díky tomu je tenkej jako základní model Spartan, ale umí podobné věci jako Climber.

Na městské edc ideální, až na jeho trochu vyšší cenu. Nosím ho 2 týdny a vůbec o něm nevím. Mám ho zavěšenej v pravý kapse kalhot na černým pocket clipu. Je to sice z nouze cnost, co dům dal - klip od sluchátek, než mi dorazí originál ocelovej, ale on vlastně svou funkci plní výborně a na džínách je zvenku skoro neviditelnej.

Compact doporučuji

IMG_0848.thumb.jpeg.e6e790316fc371a0ef32a2e27e03bf8d.jpeg

IMG_0849.thumb.jpeg.b5eb916b9bf4ef7f21ca039167d87c8c.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na "džínách" nepotřebuješ klip, na Victorinox (nebo jiný malý kapesní nožík, např Leatherman Juice) je určená ta malá kapsa nahoře. I proto mají dnešní Victorinoxy v drtivé většině hladký povrch - "Easy in, easy out" :smoke:

Jinak "dražší" Compact má kromě odtučňovací kůry i pár dalších vychytávek, na které určitě časem přijdeš sám :speak_cool:

Odkaz ke komentáři

@AndyAaronPokud bys (bez mičurinovského křížení s orgány jiných modelů, viz historie příslušného vlákna na knife.cz) oželel nůžky, mrkni na WaiterBantam nebo Bantam Alox - i když ten poslední už je spíš do peněženky než do kapsičky extra obtažených gatí. A zároveň je to asi ta nejmenší "ještě použitelná velikost" čepelky, aby s ní šel rozumným způsobem upižlat salám/klobás/rohlík B)

image.png.472e5606ac98b31005df4b1d6520ce2e.png

Akorát při používání bacha na ten kombo-otvíráko-šroubováček - je to jenom 1,5mm plíšek na 2mm mosazném nýtku, ne skládací páčidlo.

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Radek124 napsal:

Na "džínách" nepotřebuješ klip, na Victorinox (nebo jiný malý kapesní nožík, např Leatherman Juice) je určená ta malá kapsa nahoře. I proto mají dnešní Victorinoxy v drtivé většině hladký povrch - "Easy in, easy out" :smoke:

Jinak "dražší" Compact má kromě odtučňovací kůry i pár dalších vychytávek, na které určitě časem přijdeš sám :speak_cool:

Jdu obhajovat klip 😀

že není potřeba a je možné použít malou kapsičku vím, protože klipu nemaje, jsem jí dlouho používal.

Z kapsičky nůž kouká, občas vyskakuje a také mě tam trochu tlačil.

Na klipu o něm nikdo z venku ani já zevnitř prakticky nevím, netlačí mě a je také hned dostupný. A také je ochránéný proti vyskočení a případné ztrátě.

Pro mě samá pozitiva, ale nikomu to nevnucuji.

Jinak Cadet je super 84mm nožík a ještě k tomu skoro šperk muže, Waiter je také dobrý malý společník. Bantam Alox je proti Cadetovi teňoučkej a už se mi špatně drží. Nože střídám podle nálady jako hodinky 😀

Victorinox 84mm s nůžkama se nevyrábí, ale vyráběl se - Voyageur a to by byla topka. Na knife foru ho umí machři vyrobit z Cadeta a Climbera.

Originál Voyageur - foto z netu

IMG_0852.jpeg.0af52a271c255b3948d542ce67698022.jpeg

Můj Compact v kapsičce

IMG_0851.thumb.jpeg.5c1694bf36b5a920679490a6eab1e9ec.jpeg

Compact na klipu v hlavní kapse

IMG_0850.thumb.jpeg.bcaece906ca6ff976a6f08952dd38523.jpeg

Odkaz ke komentáři

Když Vám trčí, máte blbou značku gatí - a řešit centimetr nožíku proti viditelně zavěšenému dálkáči od plecháče? K devadesátkovému image podnikatele na pásku chybí už jenom vytahaná koženková šprcka s mobilem Nokia:smoke:

Sám teda v malé kapsičce nosívám klasický 83mm LM Juice (CS4 nebo XE6) - ale to už je něco jako přechod z plastikovejch swatchek na mechaniku :speak_cool:

Každopádně Victorinoxu dlouhodobý pobyt v kapse do které se hází klíče, drobné nebo šnuptychl rozhodně nesvědčí (bordel, doškrábaný cellidor, eklhaft na želízkách), proto patří jinam. A očka na vlastních kombootvíráčkovcýh skládačkách (odpovídat mi sem odkazem na knife je fakt dobrej vtip) mám vesměs odstřižená - ten duralovej plíšek prd vydrží a akorát tlačí do pracky.

Odkaz ke komentáři

@Radek124

chlape, vyložil sis to nějak moc osobně. Tak blbej zase nejsem, abych tě neznal z Knife fora. To ohledně Voyageura bylo pro Andyho jako inspirace.

S ostatním souhlasím. Můj nožík má celou kapsu pro sebe teda společně s těma zmíněnejma kapesníkama (papírovejma  ne posmrkanejma), klíče, mince apod. se střenek nesmí dotknout! 👍

Na ty malý Leathermany se podívám, to by se mi mohlo líbit. Kterýho doporučuješ nejvíc?

Odkaz ke komentáři

Máte recht, jsem se nějak moc rozohnil :speak_cool:

Přiznám se bez mučení že Levisky, Redwingy, Zippo ani jiné součásti hipsterské uniformy nenosím - ale fakt už jsem narazil na různá provedení té kapsičky (mezi účely které jí byly připisovány svého času patřila dokonce i krabka šprcek - ale na kapesní hodinky si na Chronomagu zase nikdo nevzpomněl!) některé hlubší a jiné dokonce "naležato", do kterých zaplul i 111mm Sog Paratool i s vyklápěcím očkem. Takže předem fakt nevylučujte že se 91mm Compact do žádných nevleze :smoke:

image.jpeg.7a8505cdbcc62bc86131ccd49fdc14e0.jpeg

Odkaz ke komentáři

Čestné pionýrské že tohle jsem si z prstu nevycucal - schválně se zeptej strejdy googla. Dokonce by to snad měl být zlepšovák přímo od Tvého oblíbeného Leviho Strausse B)

Jinak kapesní hodinky už byly v 19. století poměrně běžné - a tipuju že v teplejších krajích asi ne každý nosil oblek/vestu s příslušnými kapsami (tak jako si to představujeme u dobových "gentlemanů" v Evropě), zatímco příslušná kapsa na gatích (poblíž míst na která si chlap tak nějak podvědomě dává pozor) mi na kapsáče smysl celkem dává.

Odkaz ke komentáři

Nerikam, ze ne. Jen me to prekvapilo a sedet naproti Vladimiru Cechovi v Milionari, tak bych za “C) kapesni hodinky” asi nezvolil. Zvlast kdyz si vezmu velikost nekterych a kompaktnost te kapsy. Ale clovek se furt neco uci…

Odkaz ke komentáři

V 20. 11. 2023 v 6:34, Radek124 napsal:

Ta malá kapsa je na zapalovač.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem nevydržel a zakoupil gravitační nůž. Malý už něco pamatuje, je mu taky 45 let, ale po vyčištění a částečném srovnání čepele funguje jako nový. Velký je uloženka že skladu bundeswehru a taky uloženka zůstane i u mně.
DSC_4723.JPG.d2c6e9ba01b84b5673fd103379822db1.JPG
DSC_4725.JPG.5ca6a905e8a38bf0f5df591d1fed8006.JPG
DSC_4724.JPG.f89f56813e0e8eade317a8e8a7e21be0.JPG

Kde se dá ten malý pořídit?
Už několikrát jsem jej chtěl pořídit,ale vždy jsem narazil jen na ten velký

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři

před 32 minutami, Juraj11 napsal:

Kde se dá ten malý pořídit?
Už několikrát jsem jej chtěl pořídit,ale vždy jsem narazil jen na ten velkýemoji20.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

https://www.zbrane-kspol.cz/gravitacni-nuz-fallschirmjaeger-messer-ll-80/

Já jsem ho našel jetej na netu levněji, ale moc se nevyskytuje.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...