Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 28. 3. 2025 v 19:05, Potkan napsal:

Ja mam Lansky, brousil jsem na tom tak 2x a uz to nevytahnul. Nesedl mi. Ted pouzivam Horl a prijde mi mnohem praktictejsi. Jsem uplna lama a stejne jsem schopny nabrousit nuz tak, abych ho nedojebal.

https://www.horl.com

Rozšířit  

To je takový protahovací brousek naruby:D

Za mě vyhozený prachy.

Myslím, že když je člověk lempl, a má drahý nože, tak by jim měl dát péči profík. Klidně bych je jednou ročně zabalil a poslal třeba mydlinkoví s nějakou bankovkou ať jim dá péči.

Tohle je opravdu hrůza 

Odesláno

Ten Lansky je ověřený a funguje. Když si s tím člověk pohraje, nůž nezničí a pěkně nabrousí. Ale jak jsem psal. Ideální je to dělat ručně jenom na kameni. Není to raketová věda 😉

Případně zkušení brusiči používají různé smirkové papíry a k tomu dřevěný špalík nebo měkkou podložku (z PC myši) když jde o konvex. Tady už to chce ale umět.

Odesláno

Najnovší Glock 78 a obľúbený CRKT -M16 -14E

image.jpg

• Dát hlas 1
Odesláno
  V 28. 3. 2025 v 19:05, Potkan napsal:

Ja mam Lansky, brousil jsem na tom tak 2x a uz to nevytahnul. Nesedl mi. Ted pouzivam Horl a prijde mi mnohem praktictejsi. Jsem uplna lama a stejne jsem schopny nabrousit nuz tak, abych ho nedojebal.

https://www.horl.com

Rozšířit  

Na dlouhé rovné kuchyňáky nebo Santoku zajímavý nápad, ale nedovedu si na tom představit broušení špičky krátkého kapesního nože - třeba toho microtechu o příspěvek výše :skull:

Odesláno (upraveno)
  V 29. 3. 2025 v 14:56, Radek124 napsal:

nedovedu si na tom představit broušení špičky krátkého kapesního nože - třeba toho microtechu o příspěvek výše :skull:

Rozšířit  

Možná by to šlo na tomhle za 150 babek. 4 úhly, tři šutry.

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno (upraveno)

Dneska je nožů tři prdele, tehdy to zdaleka tak nebylo.

Hodně frčely AUS8, kdo měl S30V nebo CPM154 byl za boha.

Měl jsem svatou titanovou trojici. Sebenza, Skirmish, Military. Kukri od Pavla Bolfa, několik Dohnalů… tvl 😭

DSC01773.jpeg

Upraveno uživatelem bandicoot
  • Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...