Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

já teď koupil na knife.cz toto, všechno ocelový je pěkně pískovaný (?) a je to celkem robustní nůž, pro mě asi na hraně - větší už bych nenosil

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník SukHoi
Kluci, já zatím žádný nemám :( Zítra to proberu na sraze s Travellerem a pak něco vyberu. Líbí se mi nejvíce tenhle

to je peněz jak za krávu :D

EDIT: ještě dotaz na znalce, když se poloautomat nepoužívá tak je lepší ho skladovat otevřený nebo zavřený nebo je to fuk ?

Odkaz ke komentáři

SukHoi - poloautomat jako něco, kde je nějaký natažený pérečko? Nebo se to napne äž při prvním pootevření čepele?

Pokud by tam něco furt pružilo, pak bych to já skladoval otevřený.

I když jedinej nůž, kterej se doporučuje skladovat otevřenej je jednopérovej (tedy ten starší) mikov auto.

edit: já umírám z tohodle BURKE - akorát je "trochu" dražší...

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Návštěvník SukHoi
SukHoi - poloautomat jako něco, kde je nějaký natažený pérečko? Nebo se to napne äž při prvním pootevření čepele?

a jak to mám asi vědět ? :) - http://www.noze-nuz.com/buck/BU295DP.php - - žádný listový péro nevidím, možná je tam motorek nebo co

za 10t rači pojedu na dovolenou do bejrůtu

Odkaz ke komentáři

Kluci, já zatím žádný nemám :( Zítra to proberu na sraze s Travellerem a pak něco vyberu. Líbí se mi nejvíce tenhle

No nechci tě odradit už na začátku, ale já bych do něj nešel. Přijde mi takový moc hranatý, nýtovaná konstrukce. S podobnou pojistkou je třeba Benchmade 710 a to už je klasika - v US se dá pořídit i kolem 100 USD.

Odkaz ke komentáři

a jak to mám asi vědět ? :) - http://www.noze-nuz.com/buck/BU295DP.php - - žádný listový péro nevidím, možná je tam motorek nebo co

Pokud to má podobně jako Kershaw, je pod střenkami pérko ve tvaru L a jedna jeho část je ukotvena v čepeli. Při zavřeném noži je péro napružené, ale tlačí směrem ke středu otáčení, nebo trošku před něj. Tím nůž drží zavřený. Jakmile se o kousek čepel pootevře, směr síly se přesune za střed otáčení (pivot) a čepel to vyhodí. Podle mě při té době, co člověk takový nůž vlastní (určitě to nebude několik generací, že :)) tak je úplně fuk, zda je skladován otevřený či zavřený. Ale v kapse bych ho nosil raději zavřený ikdyby se mělo perko unavit :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník SukHoi
Pokud to má podobně jako Kershaw, je pod střenkami pérko ve tvaru L a jedna jeho část je ukotvena v čepeli. Při zavřeném noži je péro napružené, ale tlačí směrem ke středu otáčení, nebo trošku před něj. Tím nůž drží zavřený. Jakmile se o kousek čepel pootevře, směr síly se přesune za střed otáčení (pivot) a čepel to vyhodí. Podle mě při té době, co člověk takový nůž vlastní (určitě to nebude několik generací, že :)) tak je úplně fuk, zda je skladován otevřený či zavřený. Ale v kapse bych ho nosil raději zavřený ikdyby se mělo perko unavit :thumbsup_anim:

máš pravdu, byla to debilní otázka obzvlášť u nože v této cenové kategorii - i tak thx za osvětu

Odkaz ke komentáři

Něměl by zde někdo tip na nějaký dobrý nůž s takovím tím hačkem nebo co to je :withstupid: Kolega v práci má padesátku a je to myslivec tak ho chceme obdarovat. Nedávno na posedu ztratil nůž (on sebou tahá hrozně velkou placatku, se divim že se neztratil celej) a řikal že měl stejně nějakej špatnej, že si musí pořídit nějakej fajnovej, nůž by měl na jedno nabroušení vydržet stáhnutí pěti prasat ;) A já se v nožích vůbec nevyznám a vlastně ani v hodinkách :baby: ale jo to tady fajn :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

za 10t rači pojedu na dovolenou do bejrůtu

Prisla servirka vedle do hospody a pingl ji povida.Jdes pozde..........Sorry,ja byla nakupovat hadry v Bejrutu..........A kdy jsi tam jela?Pta se pingl.........Dneska rano................A nemluvili tam lidi nemecky?........Jasne, jak jinak?Povida ta pani.......................Nasranej pingl krouti hlavou a rve Ty kravo,tys nebyla v Bejrutu,ale v Bayreuthu.......ta blbka cumi a rika.A neni to fuk?.............................................................tohle stvoreni omlouva,ze dost pila a to hlavne v praci.Na vanoce ji rika chlap na baru...Kratky Startky.....vona cumi,jak h...o z mechu a povida.Vam Taky

Odkaz ke komentáři

Něměl by zde někdo tip na nějaký dobrý nůž s takovím tím hačkem nebo co to je :withstupid: Kolega v práci má padesátku a je to myslivec tak ho chceme obdarovat. Nedávno na posedu ztratil nůž (on sebou tahá hrozně velkou placatku, se divim že se neztratil celej) a řikal že měl stejně nějakej špatnej, že si musí pořídit nějakej fajnovej, nůž by měl na jedno nabroušení vydržet stáhnutí pěti prasat ;) A já se v nožích vůbec nevyznám a vlastně ani v hodinkách :baby: ale jo to tady fajn :smile_anim:

Asi bych se podíval po nějakém Browningu

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...