cali Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 no tak som sa pred nedavnom (cerstvo naockovany tymto forom) len tak nezavazne podival na aukro a zistil, ze sa tam da vidiet celkom slusna zbierka najroznejsich Primov,... co ma v ramci toho ze do hodiniek nie som zas az taky fanda (zatial) nechavalo v celku chladnym,.. az do chvile kym som tam uvidel model, ktory uspesne zdobi lavicu mojho otca od kedy som na svete a mozno aj o cosi dlhsie. tak som neodolal a vysledok vidite na obrazku. (aspon dufam) hodinky su v celku zachovale idu ale asi dva krat rychlejsie nez by bolo ziaduce a nedaju sa natiahnut do plna (zakazdym v nich nieco chrupne) pocitam ze nic s cim by si hodinar neporadil (neviem som laik) co ma ale zaujima zo vsetkeho najviac je odhad na kolko by asi vysiel nejaky ten "tunning" u Primu? pripadne u niekoho ineho kto by to zvladol aby som vo finale ziskal stylove prekvapko pre tatika moja predstava: -odstranit vyssie uvedenu vadu/y -celkova generalka -nejake lepsie sklo (nie plast) -pozlatit? (ak je to mozne) -vymenit rucicky, najlepsie za nejake "radioaktivne" ale s podobnym vzhladom -som pristupny dalsim navrhom moj odhad je ze vyssie uvedene (bez toho zlata) by sa do nejakych 2-4k mohlo vojst... to zlato si netrufam odhadnut s nim by som sa samozrejme nechal ukecat na viac ale banky nevykradam,... povedzme ze 8k je suma ktora by ma prinutila celu vec pri najmensom odlozit prosim nazory. vdaka
JJ Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 cali napsal: moja predstava: -odstranit vyssie uvedenu vadu/y -celkova generalka -nejake lepsie sklo (nie plast) -pozlatit? (ak je to mozne) -vymenit rucicky, najlepsie za nejake "radioaktivne" ale s podobnym vzhladom To vypadá vcelku nenáročně, tedy s výjimkou toho skla. Různé typy skla mívají výrazně jiná uchycení v pouzdře a dost pochybuju o tom, že do pouzdra vyrobené pro plastové sklo půjde jen tak vsadit minerál nebo safír. Já bych tyhle drobnosti ale asi neřešil v Eltonu. Nic z toho není takové povahy, aby to nezvládl dobrý hodinář kdekoli a vyžadovalo to specificky péči Eltonu. Drahé by to asi nebylo ani tam, ale současné dodací lhůty renovací jsou takové ehm, na hranici snesitelnosti.
Frantik Odesláno 20. března 2007 Nahlásit Odesláno 20. března 2007 Ja naposled dostal informaci z Eltonu, ze nove pozlaceni (Diplomat) vyjde na 9 000,-!!!!!!!!! A na kompletni renovaci budes cekat pul roku!!! Pro me to bylo bohuzel neakceptovatelne - rekl bych az smesne :-)
acmik Odesláno 20. března 2007 Nahlásit Odesláno 20. března 2007 Frantik napsal: Ja naposled dostal informaci z Eltonu, ze nove pozlaceni (Diplomat) vyjde na 9 000,-!!!!!!!!! A na kompletni renovaci budes cekat pul roku!!! Pro me to bylo bohuzel neakceptovatelne - rekl bych az smesne :-) Pul roku na renovaci je hodne. Ale zase jak dlouho si pak budes ty hodinky uzivat, ze jo...
cali Odesláno 20. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 20. března 2007 dakujem vsetkym za postrehy.... pol roka by ma az tak nemrzelo neponahlam sa..... ale 9 je na operaciu tohto druhu na mna privela,... mozno keby sa renovovali tie otcove povodne tak by to malo aky taky zmysel (ale to by potom uz zase nebolo prekvapko).... toto je v podstate nahodny iny rovnaky kus, takze za 9k zlato plus povedzme 3k ten zvysok,... uz sme na 12tich a za to myslim vyjdu slusne nove mechaniky neporovnatelne lepsich vlastnosti....mozno aj nemecke (opravte ma ak sa pletiem) navyse ... len taka uvaha... neviem co je na zlateni drahsie ci praca alebo material ale na tychto bude materialu aspon dva krat tolko co na diplomatoch podla mojho odhadu.... na uvod teda uvidim co by s nimi dokazal spravit pan ktory sa uspokojivo postaral o moju prvu "renovaciu" a ak by som si nevybral tak budem riesit dalej. zatial vsetkym dakujem.
zpejcel Odesláno 20. března 2007 Nahlásit Odesláno 20. března 2007 Ja osobne jsem se sluzbami ELTONu MAXIMALNE spokojen ... za nabidnutou cenu odvedli maximum - renovoval jsem dedeckovy PRIM a vysledek byl vynikajici : http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=5834 Co se tyka zlaceni, myslim, ze ELTON rozhodne nebude jedina firma v CR, ktera by byla schopna ... - nekde jsem tady na foru cetl, ze nekdo dela chromovani + zlaceni ... (chrom myslim do 1.000 Kc, zlaceni do 2.000 Kc)
JJ Odesláno 20. března 2007 Nahlásit Odesláno 20. března 2007 cali napsal: navyse ... len taka uvaha... neviem co je na zlateni drahsie ci praca alebo material ale na tychto bude materialu aspon dva krat tolko co na diplomatoch podla mojho odhadu.... Klidně do toho Eltonu zavolej. Materiál na zlacení zase tolik nestojí, i když zadarmo také není. Moje soukromá hypotésa je ta, že zlacení Diplomatů je náročné zejména na práci kvůli složitému tvaru pouzdra a množství detailů. Je docela dobře možné, že pozlacení Tvých hodinek by bylo levnější. Mimochodem, jedna známá, co se živí návrhy a výrobou šperků mi vysvětlovala, že běžné klenotnické pozlacování je na hodinky velmi nevhodné, protože má výrazně nižší odolnost v porovnání s tím, co se na hodinky používá ve výrobě.
Tomasek Odesláno 20. března 2007 Nahlásit Odesláno 20. března 2007 zpejcel napsal: Ja osobne jsem se sluzbami ELTONu MAXIMALNE spokojen ... za nabidnutou cenu odvedli maximum - renovoval jsem dedeckovy PRIM a vysledek byl vynikajici : http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=5834 Co se tyka zlaceni, myslim, ze ELTON rozhodne nebude jedina firma v CR, ktera by byla schopna ... - nekde jsem tady na foru cetl, ze nekdo dela chromovani + zlaceni ... (chrom myslim do 1.000 Kc, zlaceni do 2.000 Kc) Pochromování není problém, to dělá každá slušnější galvanovna, i když pod chrom ještě patří vrstva niklu. Problém je příprava pouzdra tak, aby výsledek nebyl tristní; mosaz musí být bez škrábanců, vrypů a vyleštěná do zrcadla, a to už je trošku náročnější...
Frantik Odesláno 20. března 2007 Nahlásit Odesláno 20. března 2007 To cali: Rozhodne jsem te nechtel odradit. PRIM uz tady nekolikrat rikal, ze kazda renovace je jina. Posli jim hodinky a oni ti udelaji presnou kalkulaci. Zavolej tamte pani (myslim, ze se jmenuje Slavikova) a treba te prekvapi.
Luk Odesláno 20. března 2007 Nahlásit Odesláno 20. března 2007 Myslím, že by se někde mezi členy fóra našlo NOS pouzdro za přijatelnou cenu, dej si inzerát. Možná taky Elton může mít něco ve svých zásobách. Rozhodně tam renovaci poptej.
VS Odesláno 20. března 2007 Nahlásit Odesláno 20. března 2007 cali napsal: no tak som sa pred nedavnom (cerstvo naockovany tymto forom) len tak nezavazne podival na aukro a zistil, ze sa tam da vidiet celkom slusna zbierka najroznejsich Primov,... co ma v ramci toho ze do hodiniek nie som zas az taky fanda (zatial) nechavalo v celku chladnym,.. az do chvile kym som tam uvidel model, ktory uspesne zdobi lavicu mojho otca od kedy som na svete a mozno aj o cosi dlhsie. tak som neodolal a vysledok vidite na obrazku. (aspon dufam) hodinky su v celku zachovale idu ale asi dva krat rychlejsie nez by bolo ziaduce a nedaju sa natiahnut do plna (zakazdym v nich nieco chrupne) pocitam ze nic s cim by si hodinar neporadil (neviem som laik) co ma ale zaujima zo vsetkeho najviac je odhad na kolko by asi vysiel nejaky ten "tunning" u Primu? pripadne u niekoho ineho kto by to zvladol aby som vo finale ziskal stylove prekvapko pre tatika moja predstava: -odstranit vyssie uvedenu vadu/y -celkova generalka -nejake lepsie sklo (nie plast) -pozlatit? (ak je to mozne) -vymenit rucicky, najlepsie za nejake "radioaktivne" ale s podobnym vzhladom -som pristupny dalsim navrhom moj odhad je ze vyssie uvedene (bez toho zlata) by sa do nejakych 2-4k mohlo vojst... to zlato si netrufam odhadnut s nim by som sa samozrejme nechal ukecat na viac ale banky nevykradam,... povedzme ze 8k je suma ktora by ma prinutila celu vec pri najmensom odlozit prosim nazory. vdaka Proboha neblbni, NOS pouzdro seženeš v Parexu nebo u Popshopa, strojek opraví nebo vymění každý hodinář a pokud netrváš na tom safírovém skle, vejdeš se do 1000-1500 a máš nové hodinky. Pokud to nejsou hodinky, ke kterým máš nějaký vztah, tak je jedno, jak vzniknou.
cali Odesláno 20. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 20. března 2007 ok vdaka ... s tym inzeratom mi to uz tiez napadlo a na tom pozlateni ako takom by som rozhodne netrval NOS puzdro by urobilo ovela viac muziky za ovela menej penazi ...tu sa ponuka riesenie ze ked uz by sme mali NOS puzdro tak uz nam chyba iba nos cifernik a stroj a mame NOS hodinky ) este jedna otazocka... ak by sa podarilo NOS puzdro (moj cifernik je celkom pouzitelny a rucky by sa asi tiez niekde splasili) siel by do puzdra tohto typu vsadit nejaky uplne novy seriovy stroj napriklad ETA? (myslim co do rozmeru) ... kedze prim uz asi seriove stroje nerobi a nejaky zakazkovy by som asi len tak nezaplatil. Proste chcem len co najfunkcnejsie a co najkrajsie hodinky ktore by zvonku vyzerali navlas ako tie ocove na vnutornostiach mi nezalezi. vdaka
Luk Odesláno 20. března 2007 Nahlásit Odesláno 20. března 2007 Pokud chceš jen funkční hodinky tak tam nechej Prim kalibr.
cali Odesláno 18. dubna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 18. dubna 2007 tak su doma, parada... ma to len jednu chybu ze sme na to neprisli o dva tyzdne skor, boh vie, kedy sa zas dostanem domov ale inak super,... popshop je macher.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se