Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Děkuji za názory, také spíše, po přečteném, inklinuji k iPadu, ale po včerejší návštěvě se situace trochu posunula. V rámci rodiny by byl dostupný starý iPad 9,7" (vlastně první model, co se u nás prodával), stav velmi zachovalý, jen na zádech pár škrábanečků. Nebavili jsme se zatím o ceně, vůbec nevím, v jaké cenové relaci se tyto staré typy nabízejí. Trochu jsme si ho osahali, grafika je nádherná, je sice na tahání s sebou trochu větší, ale zase je na něm vše dobře vidět. Tak nevím, pokud se nabídka stane reálnou, zda vzít či nevzít a za kolik. Co si o tom myslíte?

Ipad jednicku jiz nebrat. Svým výkonem je jiz za zenitem. Malo operacni pameti se projevi pri prohlizeni webu, kdyz bude v prohlizeci otevreno vice zalozek a v nich nejaky slozitejsi obsah napr. vice  fotografii tak prohlizec spadne, sviznost nekterych aplikaci taky neni uplne nejlepsi.. Jiz zadny update OS, protoze Apple jej vyradil z podpory. Nektere aplikace na nej jiz nejdou nainstalovat , protoze neni mezi poodporovanými. Takze asi tak.

Reseni je v podstate jedno budto usetrit a koupit Ipad mini a nebo normalni velkej Ipad 4 generace. Pokud Ipad bude slouzit jen na web a knizky a video Ipad mini staci. Pokud bude chtit nekdo z uzivatelu hrat i nejake hry tak bych sel do Ipad 4 . Ten vykon je nekde jinde

• Odpovědi 154
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO
Odesláno

Ipad jednicku jiz nebrat. Svým výkonem je jiz za zenitem. Malo operacni pameti se projevi pri prohlizeni webu, kdyz bude v prohlizeci otevreno vice zalozek a v nich nejaky slozitejsi obsah napr. vice  fotografii tak prohlizec spadne, sviznost nekterych aplikaci taky neni uplne nejlepsi.. Jiz zadny update OS, protoze Apple jej vyradil z podpory. Nektere aplikace na nej jiz nejdou nainstalovat , protoze neni mezi poodporovanými. Takze asi tak.

Reseni je v podstate jedno budto usetrit a koupit Ipad mini a nebo normalni velkej Ipad 4 generace. Pokud Ipad bude slouzit jen na web a knizky a video Ipad mini staci. Pokud bude chtit nekdo z uzivatelu hrat i nejake hry tak bych sel do Ipad 4 . Ten vykon je nekde jinde

Mozna je potreba si uvedomit, ze je tablet primarne urceny pro zenu a pro veci ktere Pavca popsal = na to bude 1 iPad bohate stacit (predpokladam ze nebude parit nejnovejsi zavodni hry ani na tom nebude tvorit prezentace)

Pavco mam jednickovy IPad, syn ma posledni verzi iPadu, takze mam srovnani a pokud mas moznost koupit 1 za slusny peniz, tak bych se toho snad krome baterie, ktera muze byt vyseptala nebal, na web, fotky, muziku a prohlizeni zenskych webovych stranek to je naprosto dostacujici zalezitost = jestli chces tak ti tu 1 pujcim at si to muzes osahat

Odesláno

Taky bych do jedničky nešel. Mám ho už od doby kdy byl uveden a za ta léta sice funguje pořád v pohodě, ale už to je starý železo. Hodně věcí ti to už nedovolí nahrát kvůli pomalejšímu hardwaru. Když už tak dvojka, ale cenově mi to nepříjde zas takovej rozdíl oproti trojce na to, že ti vydrží třeba dalších pět let.

Odesláno

Vůbec nad tím nedumej a vem ten iPad!

Dlouho jsem byl velký zastánce androida s názorem - proč platit velký prachy za apple, když to skoro nic neumí. Pořídil jsem svýho času (ostatně i současnýho) top tablet Asus Transformer Infinity - papírově výkonu na rozdávání, na displej radost se podívat. No ale hodně rychle mě začal štvát - třeba surfování s tím bylo jak za trest, prohlížeč  měl k plynulosti dost daleko, odkazy do nové záložky jednou otevřel, jednou ne. Prvotní eufórii a domněnku, že notebook už nikdy nezapnu, vystřídalo rozčarování a návrat k notebooku s tím, že tablet je blbost a už nikdy  víc.

Pak mi to ale nedalo a vyměnil jsem android za jablko a okamžitě jsem pochopil, co na tom všichni chválí. Prostě to funguje tak, jak člověk čeká. Už taky koukám po Mini :)

Odesláno

Mozna je potreba si uvedomit, ze je tablet primarne urceny pro zenu a pro veci ktere Pavca popsal = na to bude 1 iPad bohate stacit (predpokladam ze nebude parit nejnovejsi zavodni hry ani na tom nebude tvorit prezentace)

Pavco mam jednickovy IPad, syn ma posledni verzi iPadu, takze mam srovnani a pokud mas moznost koupit 1 za slusny peniz, tak bych se toho snad krome baterie, ktera muze byt vyseptala nebal, na web, fotky, muziku a prohlizeni zenskych webovych stranek to je naprosto dostacujici zalezitost = jestli chces tak ti tu 1 pujcim at si to muzes osahat

Jak píše YPO pro věci na které to bude paní používat by bohatě dostačoval. Jestli je tam ok baterie a rozumná cena, není důvod proč by neměl ještě dlouho sloužit.

Odesláno

Já jsem teď tablet prodal ( Asus Transformer TF-101). Na čtení knih je daleko lepší čtečka s e-ink displejem. Lépe se na ní čte, nebolí z ní oči a stojí pár korun, takže když ji utopíš na dovolené v moři, tak to tak nebolí. Na filmy je tablet malej, na internet neohrabanej a psát na tom e-mail ? No v žádným případě. A to Transformer i klávesnici. Objednal jsem si ultrabook, tablet jsem prodal a už bych ho asi nikomu nedoporučil. Je to zařízení plný kompromisů. Umí mnoho věcí, ale žádnou pořádně. To už mi opravdu přijde nějaký tenký (kolem 15mm) a lehký ( do 1,5 kg) ultrabook jako lepší řešení.

Odesláno

Mam taky jednicku Ipada, kazdej den ji taham. takze to co sem psal jsou realne zkusenosti.  

Odesláno

Pokial este nerobila s ios tak ju z ipadu slahne. Marne to bude skusat pripojit k pc, bude chciet normalne nakopirovat fotky a nepojde to a furt ju bude brzdit nejaky itunes a cosikdesi synchronizovat atd. Ale ked je skusena apple positive tak ok.

Odesláno (upraveno)

YPO, moc děkuji za nabídku půjčení, ale ono se to mezitím vyřešilo tak, že se ozval příbuzný, že nám ho sem nezávazně odpoledne hodí, ať si s ním hrajeme. Jak vidno, tak asi svoji nabídku na přenechání myslí vážněji, uvidíme, kdyby to tak bylo, kolik by za něj chtěl, je to 32GB, viděl jsem, že v inzerci se prodávají 16GB kolem 3.500,- Kč, tak tento by byl zjevně o trochu dražší.

Ještě jednou díky za ochotu.

Upraveno uživatelem pavča
Odesláno

Tak tablet máme do středy doma, vedli jsme o výběru delší debatu (příbuzný není tak úplně neznalý) a jsem zase na začátku. Po vyslechnutí "komplikací" se spoluprácí zařízení  Windows se zařízením Apple, jsem trochu ztratil humor. Nechce se mi dávat si do počítače obrovský a ne zcela spolupracující program iTunes, aby tablet vůbec nějak komunikoval s počítačem, mít počítač s IOS, tak se není o čem bavit.

Takhle se mi jeví jako asi méně problémové mít tablet s Androidem, verze 4.1 Jelly Bean je prý dobrá, no a pak stojí za úvahu tablet Google Nexus 7 32GB. Hodnocení, díval jsem se, jsou na něj dosti příznivá, cena cca o 6.000,- Kč nižší než u rovnocenného iPadu. 

Upřednostňuji dobrou spolupráci tabletu s počítačem s Windows 7, uvítal bych zejména spolupráci s Wordem a Excelem. Nebudeme na tabletu hrát "extrémní" hry (snad jen nějaké sudoku, šachy), takže žádné monstrozní nároky. Tím pádem by Nexus asi vyhověl. Přiznám se, že jsem z toho trochu zmatený a nevím co.

Odesláno

... Google Nexus 7 32GB. Hodnocení, díval jsem se, jsou na něj dosti příznivá, cena cca o 6.000,- Kč nižší než u rovnocenného iPadu. ...

Počkej kde stojí iPad mini 32 GB o 6 tisíc víc než Nexus 7 32GB? iPad mini 32GB koupíš za 10, to by ten Nexus musel být za 4

Odesláno

Tak tablet máme do středy doma, vedli jsme o výběru delší debatu (příbuzný není tak úplně neznalý) a jsem zase na začátku. Po vyslechnutí "komplikací" se spoluprácí zařízení  Windows se zařízením Apple, jsem trochu ztratil humor. Nechce se mi dávat si do počítače obrovský a ne zcela spolupracující program iTunes, aby tablet vůbec nějak komunikoval s počítačem, mít počítač s IOS, tak se není o čem bavit.

Takhle se mi jeví jako asi méně problémové mít tablet s Androidem, verze 4.1 Jelly Bean je prý dobrá, no a pak stojí za úvahu tablet Google Nexus 7 32GB. Hodnocení, díval jsem se, jsou na něj dosti příznivá, cena cca o 6.000,- Kč nižší než u rovnocenného iPadu. 

Upřednostňuji dobrou spolupráci tabletu s počítačem s Windows 7, uvítal bych zejména spolupráci s Wordem a Excelem. Nebudeme na tabletu hrát "extrémní" hry (snad jen nějaké sudoku, šachy), takže žádné monstrozní nároky. Tím pádem by Nexus asi vyhověl. Přiznám se, že jsem z toho trochu zmatený a nevím co.

Řekl bych že, iPad Mini je stále lepší volba, spolupráce s Wordem a Excelem bych nazval horší na Androidu než na iOS, na svém Nexus 7 jsem měl problémy s otevřením některých dokumentů které mi na iOS šli otevřít bezproblémově, ono je to asi tak ten Android je pro ty více technicky nadšené stále, není to špatné zařízení, ale asi kvůli tomu že jsem si moc zvykl na iOS ho teď prodávám, takže já doporučují iPad Mini.

Odesláno

Počkej kde stojí iPad mini 32 GB o 6 tisíc víc než Nexus 7 32GB? iPad mini 32GB koupíš za 10, to by ten Nexus musel být za 4

Jo tak je to rozdíl menší, já jsem se díval na Alza, tam stojí necelých 11.000,- Kč. Takže rozdíl asi 3.000,- Kč ?

Odesláno

Já byl nedávno před stejným rozhodováním.Nikdy jsem ale nic od eplu neměl,tak jsem začal pošilhávat po Samsungu.Nakonec jsem zvolil Note 10.1  -spokojenost maximální,na prohlížení fotek,práci s PDF texty  a mobilní net je to fakt paráda.Na čtení knížek mám kindle paperwhite a bez rozpaků tvrdím,že se na čtení knížek jedná o dokonalé zařízení.

Odesláno

mám zkušenosti s ipad 3 a Samsung 10.1 - apple mi sedí. Dovedl bych si představit i Samsung, ale není to ono. pokud by samsung stál půlku co ipad tak bych jej koupil, jinak japko all the way.

Odesláno

Tak musím nejprve poděkovat za rady a doporučení a pak musím podat report, jak to vlastně dopadlo.

Včera jsem koupil iPad Mini pro manželku a dnes jsem koupil iPad2 sobě. Hráli jsme si přes Velikonoce se zapůjčeným tabletem a manželka se do něj úplně zbláznila a protože příbuzný, přes původní náznaky možného prodeje iPad1, nabídku nezopakoval, tak jsme to vyřešili takto. Oba máme verzi 16GB WiFi, což pro naše "nasazení" naprosto vyhovuje.

Takže asi takto a díky.

Odesláno

No tak vidíš, že nakonec to dobře dopadlo.......

No jo, to je typický příklad toho, jak to dopadne, když člověk k něčemu blíže čichne. Před dvěma týdny bych ještě každému říkal, že tablet je pro nás (přece jen důchodcovský věk) zbytečná věc. Pak jsem se, díky cestě vlakem do Zlína pro hodinky, pro tablet nadchnul, zmínil jsem se manželce, tu to zaujalo, řekla příbuznému, ten nám tablet na pár dní půjčil a už se nám to zdá jako užasně potřebná a pěkná věc a už to jede.

Takhle to u mě dopadá často, viz. Chronomag, než jsem sem vlezl, tak se mi zdály hodinky za 3.000,- Kč drahé. A jak jsem dopadl...... 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...