Conn Odesláno 10. září 2013 Nahlásit Odesláno 10. září 2013 Co se tyka karet, tak jsem si z nejakeho me neznameho duvodu oblibil Kingston Nikdy jsem s nimi nemel zadny problem i co se tyka flash disku, SD i CF karet.
Ivan Lelák Odesláno 10. září 2013 Nahlásit Odesláno 10. září 2013 Doporučuji značkovou, což Kingston pochopitelně je, max. velikost na kterou je tablet stavěný a "rychlou" Class 10.
odjinud Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 Tak tablet je doma, čumím na to jako puk... :-) Měl by někdo nějaký návod, jak s tím dělat? Už jsem teda provedl za asistence kolegy nějaký základní úvodní nastavení a spustil net, ale i tak se cítím jako nahý v trní. Co se týče těch karet, tablet umís MicroSD a MicroSDHC. Jaký je v tom rozdíl?Značková Kingstone class 10 stojí cca o 30% víc než no name PQI s class 4. Využije tablet tu rychlost?
Tomas_2002 Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 To HC navíc znamená jen "High Capacity". Tablet tu rychlost určitě využije, především při zápisu. Při dnešních cenách bych už vůbec neuvažoval a nacpal tam nějakou 32gb SDHC class 10. A rozhodně značkovou - není nic horšího, než když přestane ta SD karta fungovat.
odjinud Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 Aha... Objednal jsem A-DATA, 32GB, class10.
Tomas_2002 Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 Tu mám v telefonu ( SGS 3) taky. A předtím jsem ji měl v tabletu ( ASUS TF-101). Budeš spokojený.
tenge Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Zdravím, tak nějak zvažuju výměnu svého ipadu 2 32G white za něco s androidem..doporučili byste něco obdobného? Asi ho sem potom dám rovnou na prodej..Prioritou pro mě je, aby vydržel, byl svižný a však to znáte..Rodičové šli, koupili první samsung co našli (N5110), ale zkušenosti ještě nemají..já se svým ipadem bohaté, ale rozčilují mě některé věci týkající se ultra drahého příslušenství a zrovna teď mě nesmírně irituje nemožnost smáznout celou galerii. Co byste doporučili?Potřebujivýdržsvižnostdisplej min. 8" a vícebude sloužit jako víceméně náhrada ipad2 a zároveň NB (ten jsem přestal používat s výjimkou vypalování cd a stahování filmů..tak snad půjdou přes ulož.to stáhnout nějaké ty filmy na androidu..ale třeba mě vyvedete z omylu - v ipadu to nejdedíky
Tomas_2002 Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Na Androidu to jde. Měl jsem Asus Transformer s Androidem a bylo to na dvě věci. Koupil jsem ultrabook a jsem spokojenej.
Radek124 Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Tenge, tu výmluvu na mazání alb z iPadu doufám nemyslels vážně... co třeba tohle?Jestli jsi zvyklý na výdrž a svižnost z jabka, pak při downgradu na Android na obojí včas zapomeň...Ke stahování videí IMHO není vhodné žádné počítadlo ani tablet, ale NAS - a z něj už snad není problém dle potřeby cokoliv buď streamovat (OPlayeR?), nebo kopírovat jako soubory dle libosti...
Ivan Lelák Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Tohle píšu z Asus Transformer Pad Infinity TF700T, někdo výš to kritizoval, já jsem spokojen. 10", FullHD, odnímatelný dock s klávesnicí a další batekou, takže s výdrží není problém. Kovový povrch je elegantní, vnitřní pamět 64GB + 2 sloty na SD i MicroSD po 32 GB, takže dohromady 128GB. 4jádro je svižné, HDMI atd. atd. Chybí 3G, ale na to mám ještě Nexus 7 32GB 3G.
quest987 Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 bude sloužit jako víceméně náhrada ipad2 a zároveň NB (ten jsem přestal používat s výjimkou vypalování cd a stahování filmů..tak snad půjdou přes ulož.to stáhnout nějaké ty filmy na androidu..ale třeba mě vyvedete z omylu - v ipadu to nejdedíky tady máš návod: http://jablickar.cz/jak-stahovat-soubory-z-internetu-do-iphonu-nebo-ipadu/
tenge Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Myslel jsem to vážně, ale hlavně s ohledem na to, že bez použití NB či jiného pc či mac je nesmažu..a nemám nervy na mazání 3tis. fotek ručně kus po kuse.Nicméně jsem na tuhle svižnost zvyklý vlastně více než rok..:-(Ten transformer nevypadá špatně..Já vím,že na jabku spousta věcí jde..ale ta spousta věcí jde přes JB a nebo složitýma cestama. Na NB si s tím vyhrát můžu, ale na tomhle se mi ani nechce, tady bych rád stáhnul, pustil z úložiště atd..Tenge, tu výmluvu na mazání alb z iPadu doufám nemyslels vážně... co třeba tohle?Jestli jsi zvyklý na výdrž a svižnost z jabka, pak při downgradu na Android na obojí včas zapomeň...Ke stahování videí IMHO není vhodné žádné počítadlo ani tablet, ale NAS - a z něj už snad není problém dle potřeby cokoliv buď streamovat (OPlayeR?), nebo kopírovat jako soubory dle libosti... Jakou máš u toho asusu výdrž když nejedeš na klávesnici?
azeppelin Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Odesláno 21. října 2013 nexus 7 víc než spokojenost. před časem jsem se tady ptal na nějaké parametry a skončil jsem u nexusu. člen Apple sekty nejsem a poměr cena výkon vyhrál asus. používám na NET, maily, portfolio, videa, hudbu, YouTube, ebanking, čtečku knih, hry, čtečku dokumentů, skicák, poznámník, blogy, kalendář, Skype... atd. vše od prvního spuštění bez jediné vady, bez rootu. k tomu podpora google. sedmičkový display je ideál a praktičtější než desítka.
tenge Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Odesláno 21. října 2013 a co výdrž na baterku při tomhle tvém zatížení? já ho budu míít v podstatě na to samé..lze připojit USB přes nějakou redukci?
azeppelin Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Odesláno 21. října 2013 USB napájení ze sítě nebo z připojeného PC. stejným kabelem přenos. Lze koupit redukci mezi miniusb a USB na flashku. To jsem nepotřeboval. Budu to brát az s novým foťákem jako náhled z digitálu pro čtečku karet. Když mám tablet pasivně se zapnutým email klientem a WiFi, tak je výdrž neskutečná. Nejvíce berou hry typu NFS, ale stejně jsem z toho dostal nevím kolik hodin hraní v kuse. Detailně jsem výdrž neměřil. Jednou jsem to nechal po pracovní schůzce omylem zaplé přímo se zobrazeným náhledem grafické vizualizace, předtím neustálé sliderování a přibližování a vykreslování grafiky, k tomu to pak leželo zaplé cca dvě hodiny na stole mezi papíry. Stejně jsem s tím ještě docestoval domů a nebylo to mrtvé. Jabko si myslím že má papírově výdrž delší. Ale neporovnával jsem to.Řešil jsem myslím jen dvě drobnosti. Jedna je problém Windowsu, kdy az po tvrdé instalaci balíku se po USB spojení zobrazilo zařízení s přístupným souborovým stromem. Mám XP z důvodu možnosti větších uživatelských zásahů, takže novější win myslím že pohoda, Linux automaticky. Druhá věc, mírně kruhovité zobrazení přechodu barvy ve vyšším rozlišení. ato jen u grafiky kdy mám celý podklad kruhově středové stínování. To jsem vyřešil v PS 2% šumu. Normální fotky v pohodě.
Ivan Lelák Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Odesláno 21. října 2013 Tenge - s Transformerem jedu z 90% na provoz s klávesnicí a když ji náhodou sundám, resp. spíš sundám tablet z klávesnice, není to na dlouho, baterku jsem neměřil. Otázka 7 a 10" displejů - nemyslím že se dá říct že jeden je lepší než druhý, na něco je lepší jeden a na něco druhý, proto mám oba, kromě Transformeru i Nexus 7. Transformer 10" zůstává doma, vyjímkou je např. víkend či dovolená autem tam, kde je wi-fi. 10" displej, navíc FullHD, je přehledný, práce je příjemná a na film se na koukat i ve dvou. Když si můžu vybrat, sáhnu raději po 10%. Nexuse 7 nosím denně sebou, mám ho hlavně na pracovní věci, firemní poštu, tabulky a statistiky, kalendář, úkoly atd., mám i smartphone 5", ale to je na práci opravdu jen nouzovka. Vejde se i do větší kapsy u bundy, rozhodně ale do pánské "kabelky", je lehký, na film, internet se dá taky koukat ale s větším 10% se komofort srovnat nedá. Nexus 7 mám s 3G a datovou SIMkou, takže se připojím kdekoliv a i díky skladnosti ho sebou beru kamkoliv včetně akcí na motorce, kde je s místem a wi-fi problém.
Conrad Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Odesláno 21. října 2013 Není to sice tablet ,ale mám dotaz.U Samsungu Gakaxy S4 je možné ukládat aplikace na micro SD kartu?
tenge Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Odesláno 21. října 2013 tak jsem dospěl do fáze kdy jsem vybral tyhle kousky...poraďte mi který..: http://tablety.heureka.cz/asus-memopad-me301t-1b018a/specifikace/ http://tablety.heureka.cz/samsung-galaxy-tab-gt-p5110tsaxez/ Případně co navrhnete..chtěl bych se držet do 10 tis. Prioritou výdrž, dobré rozlišení, velikost ekvivalent ipadu 2..pokud byste někdo měl nějaký dobrý a chtěl ho prodat, sem s ním.
Ivan Lelák Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 Z těch dvou za mne Asus - asi lepší displej, 4-jádro Tegra (mám ten procesor ve dvou tabletech a OK), HDMI, zadní foťák, novější verze Android...
obrbobr Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 Řeším něci podobného, ale ve velikosti kolem 8", zatím to vidím na LG G PAD 8.3, dle mých kritérií jediný ucházející tablet.Otázkou je, kdy bude na trhu a za kolik. Můj odhad je do Vánoc a za 9.990,-Kč.Nebo Galaxy Note 8.0 v hnědé barvě, ale parametrově je na tom LG lépe a cenou asi bude také. Jinak z těch dvou co jsi vybral asi taky ten Asus, ale ta značka ve mě obecně s kvalitou provedení nevyvolává nadšení.Na androidforu http://androidforum.cz/asus-memo-pad-me301t-16gb-t38352.html s tímto tabletem hodně lidí řeší problémy. Doporučuji pročíst.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se