B.F.G. Odesláno 26. května 2013 Nahlásit Odesláno 26. května 2013 Aha, to nezni spatne. Jeste jednu otazku, sim. Je to spravna volba pro tlustocha, ktery ma pod tukem spoustu svalu a bojovne srdce? Nejak me na starem Treku bolej zada a rad bych pohodli, lehky kolo, co trochu v lese odsejpa. Dal jsem si limit 50 a rozhoduju se mezi karbonovym pevnym nebo nejake xc celopero. Zásada je pro tebe nekupovat pevný kolo. Bolavý záda a pevný kolo, to je nerovnice. Zvlášť pro obtloustlý geronty. Tam je to skoro rovnice smrti. Takový závodnější ale nekompromisní výbava http://www.mojekolo.cz/mongoose-canaan-team-2010víc dědkovský s glancem ale horší výbavou http://www.mojekolo.cz/cannondale-rize-120-2-white-2011 PS: Karbon není všechno.
Gustaf Odesláno 26. května 2013 Nahlásit Odesláno 26. května 2013 btw dnes šampionát v Novém meste...už se tesim...sice jen u telky, ale díky počasí by to mohl bejt dobrej závod. Tak držím naším bajkerum a bajkerkam palce.
Gustaf Odesláno 26. května 2013 Nahlásit Odesláno 26. května 2013 Tak dnes už konečně krásných 70 podzimních s výbornou partou" Ještě, že s námi byl expert na krávy, kterej nám okamžitě řekl jak se chovat, když jsme se na pár metrů ocitly vedle tady toho macka Jezdíme tudy docela často, ale doposud jen kravky, kde ten se tady vzal, no a docela mě tedy lepilo, nic příjemnýho to nebylo" Jo a Special se nám po 300km porouchal, něco prasklo v zadním desetikolečku a začlo to tam dost dřít, v pondělí servis, dneska to dělají snad z bláta ty kola Kámoš byl pěkně naštvanej"ale hezky ustájený to tam máte...na tý terásce
pavel67 Odesláno 26. května 2013 Nahlásit Odesláno 26. května 2013 Za jednu výpomoc v příbuzenstvu jsem dostal dárek - startovné v Karlovické 50 ve Velkých Karlovicích.Teda řeknu vám že s najetými cca700km je to je docela nerozum. Ale na druhou stranu jsem si letos už poprvé zajel i do kopce, a musím se vám přiznat, že mi to kolo někdy při tlačení i dost zavazelo .Shrnutí - nádhera 52km, 1600m převýšení,bahno, mlecí a chroustací zvuky z kola, v cíli kaselica a pivo - však to znáte.Zajímavý poznatek: Po závodech (nejsem ale nijak častý účastník) je mi vždycky blbě od žaludku. Včera před závodem jsem si zapomněl nabrat jonťák, jel jsem jen na vodu a ejhle ? pohoda.
funf5 Odesláno 27. května 2013 Nahlásit Odesláno 27. května 2013 pavel67 gratulace k vykonu a k tomu na slusnem veteranu... Author Basic na tehle trati
wave ceptor Odesláno 27. května 2013 Nahlásit Odesláno 27. května 2013 Pěkný výkon, taky gratuluju. Jsem rád, že se opět potvrdilo, že v kole to není.
Gustaf Odesláno 27. května 2013 Nahlásit Odesláno 27. května 2013 super výkon...taky gratulace. Já se s kámošema chystám na Krále Českého lesa...tak tam asi padnu za vlast :-)
Qwuiddo Odesláno 27. května 2013 Nahlásit Odesláno 27. května 2013 co tohle http://www.giantstore.eu/giantstore/eshop/53-1-Crossova-kola/0/5/145-Giant-Roam-XR-W-2012-darek-v-hodnote-449 velice spolehlivej obchod s výbornýma cenama a navíc dostaneš dárek :-) a doplňky můžeš zakoupit taky tam.... Diky za typ na kolo!Řeknu vám, je to velice náročný vybírat mátince kolo. Za tu dobu co hledám a vybírám co ji koupit, jsem si už objednal nový tretry a uvažuju o dresu . Nicméně k věci - ještě jednou děkuju za typ na to kolo Giant moc se mi líbí. Dále jsem se díval na značky Kellys a Scott. Kellys se mi velmi líbí - hlavně cenou, Scott také, ale ten se mi zdá trošku předražený. Můžu se tedy zeptat jaké máte zkušenosti se značkou Kellys a jak si stojí např. v porovnání se značkou Giant? Děkuju
kloubik Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 Je to notoricky zname a tak nevim jestli to neni noseni drivi do lesa, ale nedavno se to ke me zase dostalo a ten text proste vzdycky pobavi Jak jsem jel Krale Sumavy
hejdik Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 Nicméně k věci - ještě jednou děkuju za typ na to kolo Giant moc se mi líbí. Dále jsem se díval na značky Kellys a Scott. Kellys se mi velmi líbí - hlavně cenou, Scott také, ale ten se mi zdá trošku předražený. Můžu se tedy zeptat jaké máte zkušenosti se značkou Kellys a jak si stojí např. v porovnání se značkou Giant?Hele většinou je to především o ceně.Spoustu značek dělá jak levná ,tak dražší kola.U těch dražších značek bývá obvyklé,že si dělají nějaký svůj vývoj a pak si většinou podle toho nechají ty rámy dělat na východě,kde je levnější pracovní síla,ale kvalita zůstavá pořád dobrá.To je i myslím případ Giantu.Co se Kellysu týká,tak ti si asi žádný vývoj nedělají (aspoň o tom nevím) a koupí unifikované rámy od východního prodejce...Giant je v porovnání s Kellysem trochu někde jinde a proto je i dražší.
Gustaf Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 Diky za typ na kolo!Řeknu vám, je to velice náročný vybírat mátince kolo. Za tu dobu co hledám a vybírám co ji koupit, jsem si už objednal nový tretry a uvažuju o dresu . Nicméně k věci - ještě jednou děkuju za typ na to kolo Giant moc se mi líbí. Dále jsem se díval na značky Kellys a Scott. Kellys se mi velmi líbí - hlavně cenou, Scott také, ale ten se mi zdá trošku předražený. Můžu se tedy zeptat jaké máte zkušenosti se značkou Kellys a jak si stojí např. v porovnání se značkou Giant? Děkujudůvody proč Gianta uz padly...:-) nicméně jsem rád, ze jsem mohl aspoň trochu pomocí.
hejdik Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 (upraveno) Souhlas s Hejdíkem!Neznamená to však, že by ta ostatní kola byla špatná. Zajímavá cena je i u Maxbike (kdybys tam něco objevil, pošli SZ, jsem tam dobře zaháknutý).Jak jsem psal ale výše, kolo je něco jako boty. Né každému vše sedne. Tudíž někdy může sednout lépe drahé, jindy kolo od méně renomovaného výrobce.Giant, Canyon, RB, GT a Trek většinou sedne každému, protože dělají rozumné geometrie rámů, které nejsou v žádném z parametrů extra dlouhé nebo extra krátké. Jo ona ta problematika je trošku obsáhlejší ,dost těžko se to definuje v pár větách a je to na trošku obsáhlejší diskusi.Nicméně se dá jistým způsobem říct,že zase nějakou velikou vědu v tom není potřeba hledat.Osobně pokud bych kupoval kolo ,řekněme nějaké HT do 20 tisíc,tak bych šáhnul raději po dobré levnější značce,jako je Kellys,Maxbike,Merida,MRX ,či něco takového.Cena takového kola není "zatěžkána" cenou značky a stím spojenou potřebou umořit penízwe za vývoj a hlavně MARKETINGTakové kolo bude prakticky lépe osazeno,než od nějaké slovutnější značky. A co si budem povídat kvalita těch HT rámů nebude nijak zásadně rozdílná.Zde už pak záleží především na geometrii a vhodné velikosti rámu.Naopak pokud bych si chtěl koupit fulla,tak raději sáhnu po lepší značce,jako např. SCOTT,Giant,či Ghost,protože tyto značky mají tyto systémy propracované vlastním vývojem a tudíž budou lepší,než u levnějších značek,které to mají maximálně nějak obšlehnuté.Sám jsem měl před svým nynějším full Giantem ,HT Maxbike a spokojenost. Upraveno 28. května 2013 uživatelem hejdik
B.F.G. Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 Souhlas s Hejdíkem!Neznamená to však, že by ta ostatní kola byla špatná. Zajímavá cena je i u Maxbike (kdybys tam něco objevil, pošli SZ, jsem tam dobře zaháknutý).Jak jsem psal ale výše, kolo je něco jako boty. Né každému vše sedne. Tudíž někdy může sednout lépe drahé, jindy kolo od méně renomovaného výrobce.Giant, Canyon, RB, GT a Trek většinou sedne každému, protože dělají rozumné geometrie rámů, které nejsou v žádném z parametrů extra dlouhé nebo extra krátké. Opravdu je to složitější, nebagatelizoval bych to až takhle. Kellys má jistě i dobrá kola, ale paušálně bych Kellyse do 20k raději, než třeba GT nebo Giant nekoupil proto, že má lepší přehazku. Giant má vývoj asi placený daleko více než třeba Kellys, Ovšem taky je to pak někde poznat (stejně tak jako Specialized, Cannondale a další opravdu velcí hráči).
GSIA79 Odesláno 29. května 2013 Nahlásit Odesláno 29. května 2013 Nejlepší geometrii rámů dělá Garry Fischer, ale tady se o něm nikdo moc nezmiňuje. Souhlas s Hejdíkem!Neznamená to však, že by ta ostatní kola byla špatná. Zajímavá cena je i u Maxbike (kdybys tam něco objevil, pošli SZ, jsem tam dobře zaháknutý. I u Kellyse umím pohnout s cenou).Jak jsem psal ale výše, kolo je něco jako boty. Né každému vše sedne. Tudíž někdy může sednout lépe drahé, jindy kolo od méně renomovaného výrobce.Giant, Canyon, RB, GT a Trek většinou sedne každému, protože dělají rozumné geometrie rámů, které nejsou v žádném z parametrů extra dlouhé nebo extra krátké.
GSIA79 Odesláno 29. května 2013 Nahlásit Odesláno 29. května 2013 mám kolo, ještě se značením GF. Tak dík za info. Nějaký zkušenosti s HFS rámem Merida??
B.F.G. Odesláno 29. května 2013 Nahlásit Odesláno 29. května 2013 Já bych z toho zase žádnou velkou vědu nedělal. I ty druhotné značky zavedou vše, co pionýři, jen s drobným zpožděním. U nižší třídy alu rámu je celkem fuk, kdo jej vyrobí ve vztahu k tetě-tchýni, která si koupí kolo na pár km za rok.Kdo myslí kolo vážně a chce jezdit hodně, sáhne většinou po karbonu a tam už jsou rozdíly mnohem větší, stejně tak u oceli, dřeva a titanu. U hlíny i Kellys, Superior, 4ever a další mají v nabídce slušný a lehký rám na ježdění po cyklostezkách a do sámošky. Raději bych se zaměřil v této kategorii na dobrý posez, kvalitní sedlo, vidlici a osazení než na detaily rámu typu double butted-triple butted (2x nebo 3x zeslabované vnitřní stěny trubek rámu)...Stejná cena Spešla, Caňase x Maxbike apod...je v osazení kola do 20k sakra vidět. Takže v této relaci bych volil druhodivizní výrobce před prvodivizními a shitem z marketů. Je to jen můj názor...nic víc.Nikdo z toho vědu nedělá. Tady nikdy nebyla řeč o kolu pro tetu na nákupy. Ta bude navíc asi kupovat kolo za 5 tisíc, ne za dvacet. Zkus najet na Kellysu ( v ceně kolem 20k) 20-30 tisíc km a pak mi řekni... A srovnej opravdu v reálu (ne podle voka a nebo na internetu) geometrii Kellysu a premiových značek (nebo třeba Stevense, Focuse, Haibike...). Nikdo o zeslabování rámu nic nepíše. Ale asi těžko vysvětlovat teoretikům PS: GF měl jeden vynikající nápad, který opravdu přinesl jedno z nejoptimálnějších řešení geometrie kola, dlouhý rám a krátký představec společně s odlišným závlekem vidlice (v počátcích). Dodnes to funguje a to velmi dobře. Tak konec vědy a techniky.
hejdik Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 Chlapci,nějak jsem nepochytil význam vaší debaty.Vyprdněte se na to,myslím,že takové "akademické debaty" nikdy nikam nevedly.100 lidí - 100 názorů.Můj pohled na věc je asi takový:Cyklisty bych rozdělil do 5 skupin: 1.Skupina - cyklista nezúčastněnýčlověk který má kolo max. na ježdění do práce,hodpody,či k sousedovi.Pro něj je kolo jenom přibližovadlo z bodu A do B,dál to neřeší a kolo pro něj prakticky nic hlubšího neznamená. 2. Skupina - rekreační cyklistačlověk který jezdí na kole na výlety s rodinkou,sem tam na pivo a pod.Kolo si výbírá dle vzhledu a co nejnižší ceny. 3.Skupina - Sportovní cyklista.člověk co si vyabírá kolo dle funkčnosti.Na vzhled moc nehledí,spíše si užívá sportovní výkon,nebo jízdu jako takovou. 4.Skupina - cyklista "kolofil" a teoretikSpíše než jízda a zážitek z ní ho zajíma jak kolo vypadá,jestli má to nejdražší vybavení,řeší milion technických pitomostí,které v důsledku nemají s jízdou samotnou moc co společného a hádá se na nejrůznějších forech s jemu podobnými o kokotinách. 5. Skupina - profesionální cyklistaSpíše než kolo ho zajímá výkon,adrenalin,závody.živí se dupáním do pedálů.Jezdí na tom,co mu sponzor podstrčí ,maximálně si kolo upraví dle své postavy a hotovo. Bohužel čím dál víc lidí poznávám ze skupiny č. 4.Byl to i důvod,proč jsem ukončil svoje působení na Bike foru,protože jsem měl pocit,že ze skupiny č. 4 tam začalo být více lidí,než je zdrávo.Tak se na ty hádky vykašlete,ať do té sklupiny taky nezklouznete.Já osobně se snažím řadit do skupiny č. 3 s tím,že ještě víc než výkon,si postupem času začínám více užívat jízdu jako takovou a pohodu,kterou u toho zažívám. Vyprdněte se na hádky o technických detailech a jiných kokotinách,vo tom to přece není....
Jarett Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 Chlapci,nějak jsem nepochytil význam vaší debaty.Vyprdněte se na to,myslím,že takové "akademické debaty" nikdy nikam nevedly.100 lidí - 100 názorů.Můj pohled na věc je asi takový:Cyklisty bych rozdělil do 5 skupin: ............ Vypadla ti tam skupina 6. kam se řadím ... sportovní cyklista kolofil ... cyklistice se věnuji profesionálně již vice než dvacet let, živím se jí na různých úrovních, ale technická stránka věci mě zajímá stejně tak. Nikdy mi nebylo jedno co jezdím, jak to vypadá a funguje. Vždy jsem chtěl a neustále chci ten nejlepší materiál, dnes už ani ne tak pro výkony, ale pro pocit z něj .... Stejně tak to mám v hodinkách.
wave ceptor Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 Jo skupina 4........to přesně sedí všechno nejdražší všechno nejlepší, hlavně furt řešit zadní přepákování a karbon......ale to že pak zjistí že za rok najel 30km je naprosto ok. Jak už jsem tu kdesi tuším napsal , vytratila se radost z ježdění, furt se všude všechno řeší a nakonec všechny celopéra vidím jezdit před barákem na asfaltové cyklostezce.
Doporučené příspěvky