Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

Děkuji za velmi podrobný návod, ale upřímně, tohle nedám :oneeyed02: Myslel jsem , že je to jednodušší, nafouknu dle váhy a jedu" Zítra jedu ke klukům do dílny, co jezdí závodně, tak to snad nějak vytunní :) Zdá se mi, že když předek jde na doraz dolů, kolo se hýbe k levé straně vidle, je to možný, nemám to už nějáký rozbitý? :D Musím to projet, už se těším"

Ty voe Ty nevíš,že nejlepší pumpička je kompresor k pivnímu chlazení.Všechno ostatní je kamufláž.

http://www.cyklodiskuze.cz/horska_kola/horske-kolo-do-50-000

Odesláno

ak nemas gumeny kruzok na vidle ako pise kloubik(nevidno celu pravu nohu),tak si daj na jednu nohu plastovu stahovaciu pasku,ked budes mat pumpicku zober si ju na vyjazd a pocas vyjazdu sa s tym mozes pohrat a uvidis ako sa bike sprava a co ti vyhovuje...

Odesláno

Taky tak Gustaf, 60km těžký pohody :) Na silnici ten můj černokněžník nic moc ti řeknu, prostě musíš šlapat, nuda no, ale ovšem v lese při sjezdu se mění v ďábla, ten odpruženej zadek jest super, pěkně jsem si první zajížďku užil :clap: Zítra jdu hned od rána zase a zrovna to někde spojím s koupačkou"

post-364-065784500 1340997164.jpg

Odesláno (upraveno)

jo, vypadá parádně a věřím, že v terénu je to ďábel. Mno, fulla jsem zatím nezkoušel..opravdu raději dávám přednost HT XC, ale kdo ví....třeba se taky nakazím. Tak to zítra máme stejnej plán. Dopoledne dám kolo a chci to taky spojit s koupačkou, tak už se těším...Posted ImagePosted ImagePosted Image

a ještě jedna z blízka Posted Image

post-13404-005504300 1340999193.jpg

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

u trebele to.neznam...ale kolem kosaku je skvele..planujes si vyjizdky podle map nebo mas soft??

mno mam stažený v mobilu mapy od seznamu. Ukazuje to krásně všechny turistický trasy a cyklostezky, takže super. Předběžně trasu naplánuju, a pak jí libovolně měním..dle chuti a sil Posted Image

Odesláno

Také jsem dnes trošku protáhl svého "dědečka", bylo to příjemných cca. 70km a zítra se chystám někam k vodě...

Foceno malou Nokií, kvalita nic moc...

post-3544-061403700 1341001225.jpg

Ty jo, hustá mašina :eek: Ještě v dnešní době pecka, z jakého to je roku a v tý době to bylo asi drahý co? Hydraulický magury? A s čeho je rám prosím tě?

Odesláno (upraveno)

Jj, je to carbon-monocoque a kupoval jsem ho v Německu před cca. 8 lety. Dohledal jsem, že model je z roku 1994. Je to sice děláno v Číně, ale speciálně pro německou firmu M1 Sporttechnik. Rozhodně jich už tenkrát moc nejezdilo a i dnes budí tato "stará škola" pozornost, proto ho mám rád Posted Image

Bohužel už v tu dobu bylo po nějaké custom úpravě a tak chyběla celocarbon řidítka s integrovaným představcem a brzdy jsou instalované trochu "na hulváta", plánuji ale upgrade na disc brake, přední vidle a hnacího aparátu, nějak mi nestačí převodové poměry.

Link:

RedHot - Bike

Edit: doplnění roku

Upraveno uživatelem Quasar007
Odesláno

U mne je to těžké, vždy jsem měl kolo, které nějak vybočovalo, měl jsem rád Japonce.

Panasonic MC COMP, Shimano DX (1991)

post-3544-027188900 1341045568.jpg

Koga Miyata TiRunner (1993)

post-3544-057215800 1341047150.jpg

Kestrel 500 EMS, Campa SuperRecord (2002)

post-3544-064521000 1341048104.jpg

Pak 2x Klein (Attitude, Mantra Pro), nějaký karbonový Checker Pig, Gary Fisher, nějaký ten Giant, Trek 9900 OCLV a Y-22, Cannondale Raven Super V 900 s Lefty...

Fotky jsou ilustrační, bohužel jsem v té době nefotil. Vždy se ale jednalo o originál stav, jen na Koga byly brzdy, páky a náby od nějaké "garážové" firmičky, co dělala vše na CNC.

Odesláno

Tak jsem se zde nechal opět zblbnout ;-) a zatím jsem rád, dnes jsem koupil SPD pedály a botky, ujel cvičně 15 km a zatím dobrý :-D

(je to tady ještě větší peklo než jsem si myslel při koupi druhých hodinek = čas jsem sledoval v mobilu, žádnej nůž sem nepotřeboval a speciální boty a pedály měli jen závodníci)

Odesláno

Zdar bikeři, mám tady staré obehrané téma, ale určitě se od vás dozvím něco užitečného.

Plánuji obměnit vozový park (silnička Cannondale Synapse karbon, hardtail Merida FLX1000 karbon) páč jsem se nechal namlsat ódami na fully

Na takové to moje courání kolem komína (nejhorší terén co potkám je polní nebo lesní cestička) naprosto stačí šrot z hypermarketu, ale znáte to...

Tož k věci

- rozpočet max do 50 kKč, raději do 40

- čistě opticky jsem došel k názoru, že chci něco s tlumičem "vodorovně" pod horní rámovou trubkou (typicky Specialized Epic, Merida Ninety Six, Scott Spark, GT Sensor...) - ostatní konstrukce nelíbí nelíbí, ano ano fungují a třeba i lépe, ale to je fuk

- rám bych raději karbon než alu, jenže v této cenové kategorii to nehrozí (?) - proto bych po zralé úvaze šel i do bazarového bajku

- nejsem si jistý tématem 26 nebo 29 - a tady na vesnici nemáme tolik cyklokrámů kde by se to dalo vyzkoušet/porovnat. Opět čistě optický dojem: 29 kola k rámu pro postavu 182 cm vypadají divně nebo ne? Kolik měří Kulhavý? Na jeho dreambiku to nevypadá blbě, nevím proč... Kamarád má HT Gary Fischer 29er a je to paráda, jenže to je rám XXXXXXL nebo co

Dotazy

- můžete prosím z výše uvedených čtyř modelů něco výslovně doporučit nebo výslovně shodit ze skály? Hlášku "Merida je, byla a bude shit" už znám, takže věcně pls

- můžete dát tip na podobně řešená kola jiných značek?

Děkuji za inspiraci.

Odesláno

V carbonu nic nového rozhodně nehrozí za pade. Teda nic od Spešlu a podobně... 29" je "naprd" a Kulhavý měří skoro dva metry. Ještě jsem nejel na full 29" který by byl pro mě dostatečně tuhý (myšleno jako celek). Pro dvoumetrové borce je 29 rozhodně docela dobré řešení.

Pokud máš čas, chuť a náladu, tak sleduj prodeje na netu a cyklobazar.cz, kde se dost často mihne zajímavé kolo. Inzerátů bych se vůbec nebál, ale chce to na koupi přizvat někoho, kdo kolům opravdu rozumí a ošahá to. Ono se velmi často nějaké takové kolo vyplatí.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...