Toams Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 ...hlavní výhodu SPD kromě lepší stability jezdce na kole vidím v tom, že člověk tahá i při pohybu nahoru...tak pospravnosti by si mal tahat kruhovym pohybom, a nie do stvorca (dole a hore), ale vpodstate suhlas oproti pinovym pedalom o dost lepsie vyuzitie a prenos sily Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
323GT Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 Již to tu bylo naznačeno... Bez použití SPD se těžko při jízdě aplikuje tzv. kulaté šlapání. To je asi hlavní důvod, proč bych SPD doporučil. Jeho zvládnutí sice při přechodu z klasických pedálů chvíli trvá, ale pokud se to člověk naučí do té míry, že na jeho správné provádění nemusí při jízdě myslet, dostane ta jízda úplně jiný rozměr. Při kulatém šlapání se zapojí i jiné svalové skupiny, které se s běžnými pedály nedají využít. Jsou to především zadní stehenní svaly, hýžďové svaly... Daleko více se zapojí lýtkové svaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 (upraveno) Urcite SPD. Roky jsem jezdil na sjezdovych, ale hrozne me stvalo, ze pokazde kdyz jsem musel nest kolo, tak jsem si srouby zasekl do lytka.Jak si zvyknes na SPD, k obycejnym se nevratis. Jen na zacatku te to mozna bude stat par smesnych padu v rychlosti 0km/h, kdy proste pri vysedani zapomenes, ze mas botu uchycenou.Tu vodu v tom lokti furt ještě mám. Upraveno 8. dubna 2014 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 (upraveno) ja pouzivam SHIMANO DX M647 Upraveno 8. dubna 2014 uživatelem jovani Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 Tu vodu v tom lokti furt ještě mám.vono si to třeba sedne časem,teď to chce vozit chránič na něm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 No dyť bez chrániče ani ránu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 no nevím ty pásky tě musí hodně škrtit nepodcenil bych to a doplnil něčím takovým Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hammi Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 Vcera zahajeni sezony, 50km na rozehrati... Achjo, tohle mi pres zimu chybelo. ImageUploadedByTapatalk1396178547.129293.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk To je na Barboře ne?? Taky tam často vyjíždím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 Již to tu bylo naznačeno... Bez použití SPD se těžko při jízdě aplikuje tzv. kulaté šlapání. To je asi hlavní důvod, proč bych SPD doporučil. Jeho zvládnutí sice při přechodu z klasických pedálů chvíli trvá, ale pokud se to člověk naučí do té míry, že na jeho správné provádění nemusí při jízdě myslet, dostane ta jízda úplně jiný rozměr. Při kulatém šlapání se zapojí i jiné svalové skupiny, které se s běžnými pedály nedají využít. Jsou to především zadní stehenní svaly, hýžďové svaly... Daleko více se zapojí lýtkové svaly. nevím jestli není nějaká nová studie, ale ještě když jsem jezdil na silničce, tak kruhové šlapání znamenalo, kotník vykonává kruhový pohyb a pokud možno se úhel v kotníku nemění. Je tím i lehce eliminovaná práce lýtkového svalu, protože ten pořád drží ve zhruba stejné pozici. Menší práce lýtek znamená menší výdej energie.Na trénink kruhového šlapání se používají hlavně válce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 a nebo zkus šlehače od Crankbrothers...systém stejnej (jen jinej typ kufrů) a hlavně se v nich nedrží bordel jako v SPDčkách. Každopádně do nějakýho takovýho systému jdi...vše důležité již bylo napsáno výše Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
323GT Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 (upraveno) nevím jestli není nějaká nová studie, ale ještě když jsem jezdil na silničce, tak kruhové šlapání znamenalo, kotník vykonává kruhový pohyb a pokud možno se úhel v kotníku nemění. Je tím i lehce eliminovaná práce lýtkového svalu, protože ten pořád drží ve zhruba stejné pozici. Menší práce lýtek znamená menší výdej energie.Na trénink kruhového šlapání se používají hlavně válce. Noha by v hlezenním kloubu měla konat vždy uvolněný pohyb. Tento pohyb se zmenšuje s rostoucí frekvencí šlapání. Důležitá fáze je v okolí dolní úvrati, kdy by noha měla konat pohyb někdy popisovaný jako "setření h.vna z podrážky". Ten se bez SPD nebo podobného systému dost těžko aplikuje.Ale kdo chce, tak se toho dá poměrně dost načíst a pokusit se uvést do to praxe...Už jen názorný obrázek zapojení jednotlivých partií běhen jedné otáčky kliky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 8. dubna 2014 uživatelem 323GT Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 mno SPD asi budou odolnější...ale já už mám na CB nalítáno docela dost a pořád v pohodě....tak uvidím. Čas ukáže pravdu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 8. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2014 Něco takového? http://www.bike-discount.de/en/buy/pedals-egg-beater-1-silver-38507/wg_id-8867 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 jj, přesně tyhle mám já Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 A dobrý? Netlačej do nohy? Líbí se mi celkem a jsou za dobrou cenu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 Kluci ještě se dneska pojedu podívat do Hradce na Specialized.Co říkáte na tenhle kousek,ať mě tam neopíjej rohlíkem:-)http://www.velo-centrum.cz/kolo-specialized-crave-comp-29-wht-char-blu-vel-17/d-11193 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 A dobrý? Netlačej do nohy? Líbí se mi celkem a jsou za dobrou cenujá jsem maximalne spokojenej. přes podrazku je vůbec necítím. Jen když v obyc botách na nákup Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 já jsem maximalne spokojenej. přes podrazku je vůbec necítím. Jen když v obyc botách na nákup jj v tomto jsou spd lepší že se dá jet líp na nich i v obyč botách,i když je to jen nouzovka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 máte někdo zkušenost jaký je rozdíl mezi metal a polymer brzdovejma destičkama:?předpokládám asi jiná životnost a jinej brzdovej feel tam bude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2014 jj v tomto jsou spd lepší že se dá jet líp na nich i v obyč botách,i když je to jen nouzovka ale i na slehacich se dá jezdit v zabkach vyzkoušeno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky