323GT Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 máte někdo zkušenost jaký je rozdíl mezi metal a polymer brzdovejma destičkama:?předpokládám asi jiná životnost a jinej brzdovej feel tam bude Sintrované (metal) destičky jsou více odolné vůči vysokým teplotám a lépe odvádí teplo. Proto mají menší tendenci k vadnutí při intenzivním brzdění. Déle vydrží, ale více opotřebovávají kotouč. Nejsou vhodné pro levné kotouče, může docházet k vytrhávání materiálu kotouče.Organické (polymer) vydrží kratší dobu (zvláště v mokru), ale zase tolik "nežerou" kotouče. Jsou méně odolné vyšším teplotám, mají sklon k vadnutí při intenzivním a častém brzdění.Co se týká účinnosti brzdění, tak za normálních podmínek to není potřeba řešit. Ta bude zhruba stejná. Je potřeba si tedy říci, co chceš jezdit. Já jezdím XC a používám organické destičky.
spineshank Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 (upraveno) no taky jezdím XC nejvíc,brzdy mám XT 2012 model a už pomalu budu měnit destičky,vydrželi vcelku dost řekl bych 3500km určo,objevil jsem tyto polymerové,tak jsem je objednal http://www.kupkolo.cz/brzdove-desticky-shimano-br-m985-polymer-chlazeni_z90327/ tak jsem zvědavej jaká bude účinnost a životnost Upraveno 9. dubna 2014 uživatelem spineshank
323GT Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 Já jsem se po několika experimentech s něčím jiným rád vrátil k originál organice od Shimana a jsem spokojený.
spineshank Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 tak to co jsem vybral je taky originál organické Shimano navíc s tím chlazením,tak uvidím jak a jestli bude poznat rozdíl
323GT Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 Já vím, proto jsem to psal. Jinak o nějakém větším významu toho chlazení mám, už od začátku co s tím přišli, trochu pochybnosti. Ale to je nepodstatné...
nAscA Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 Moje nove botky. Jsem zvedavy jak mi dlouho bude trvat si zvyknout na to zapinani. Taky jsou docela uzke, coz se projevuje na tom strednim zipu, ten dopnu tak do pulky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
jovani Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 ja som kupil cierne uz sa tesim, ked budu doma
spineshank Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 Já vím, proto jsem to psal. Jinak o nějakém větším významu toho chlazení mám, už od začátku co s tím přišli, trochu pochybnosti. Ale to je nepodstatné...tak já si myslím že to chlazení pro mě asi velký význam mít nebude,ale ta cena je vcelku podobná jako bez chlazení,tak jsem to na zkoušku vzal
B.F.G. Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 Chlazení poznáš při větší zátěži, ale je to v řádech max desítek procent (a to možná přeháním). Sintr obvykle mnohem víc vydrží, o kotouče bych se nebál, ale obvykle taky o poznání míň brzdí. Shimano má dobrý desky, moc bych neviděl důvod je měnit. Jen při velkém zatížení jdou obvykle brzo do kopru. Stejně tak jako Avid. Dneksy kdy jsou desky v pohodě za kilo bych to asi moc neřešil a postupně to klidně zkoušel na vlastní kůži...
spineshank Odesláno 9. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2014 jj taky si myslím že to chlazení asi moc nepoznám,při tom co obvykle jezdím....dojedu ty co mám a pak zkusím...asi mě čeká i výměna kazety,ta je taky na cestě
spineshank Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2014 tak to gratulace,teď už jen aby se nám počasí umoudřilo ať ho můžeš pořádně provětrat
Gustaf Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2014 mno, tak gratulace...přeju hodně šťastných kiláků...
teg Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2014 (upraveno) Cau, potreboval bych poradit. Pritelkyne si usmyslela, ze zacne jezdit na kole a ja ji slibil, ze se poptam jake kolo koupit. Bylo by to asi 85% silnice, 15% polnacka. Ostrej teren nepredpokladam. Najezd netusim, ale spis to bude takove rekreacni jezdeni. Rozpocet 10 - 15 tisic. Ja tomu vůbec nerozumim, naposledy jsem jezdil na starym favoritoj a ten by podle myho stacil i natohle, nicmene to doma neproslo :-). Jde mi o to jestli treking, odpruzenou vidli, nove, nebo stare (repasovane) a tak. Pripadne primo vhodnou znacku, ci primo odkaz na konkretni typ. Pritelkyne meri tak 175 a vazi zhruba (odhadnu radsi min kdyby to cetla :-)) 60kg. Predem diky za rady. Upraveno 10. dubna 2014 uživatelem teg
spineshank Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2014 Tak 29 Specialized je domaaž budeš mít chvilku sundej ten plast za kazetou
libor2002 Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2014 (upraveno) Tak 29 Specialized je domaPeknej CREVE COMPik až budeš mít chvilku sundej ten plast za kazetou Zeptam se blbe, ale jakej plast tam je? Tam by nemel byt, jestli si dobre pamatuju. Upraveno 10. dubna 2014 uživatelem libor2002
teg Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2014 Bohuzel, vychodni cechy. Kde se koukat na jeta kola? Odkaz na dobre stranky by se hodil. Jak hodne padaji ceny u kol? Diky za odpoved.
libor2002 Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2014 (upraveno) Jj, jsem si rikal, ze to bude tenhle plast. Jen me to zaskocilo, ze by to specializedaci dali na tento model kola. Ale to musi potvrdit Panedge. Jak je to kolo nove, tak to spis mate, jak ma tu kazetu jeste pekne lesklou a nezasvinenou. Ale tyhle plasty se uz na kola nedavej, ne? Mozna na kola z obchodaku. Si jeste pamatuju hlinikovej na Favoritu... to byla masirka :-D Upraveno 10. dubna 2014 uživatelem libor2002
nAscA Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2014 (upraveno) teg - zkus cyklobazar, bazos apod.Tak dnes jsem odvazel sveho belouse c.1 na vlak a uz je u kamarada. Bude mi chybet Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 10. dubna 2014 uživatelem nAscA
Doporučené příspěvky