Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

máte někdo zkušenost jaký je rozdíl mezi metal a polymer brzdovejma destičkama:?

předpokládám asi jiná životnost a jinej brzdovej feel tam bude

Sintrované (metal) destičky jsou více odolné vůči vysokým teplotám a lépe odvádí teplo. Proto mají menší tendenci k vadnutí při intenzivním brzdění. Déle vydrží, ale více opotřebovávají kotouč. Nejsou vhodné pro levné kotouče, může docházet k vytrhávání materiálu kotouče.

Organické (polymer) vydrží kratší dobu (zvláště v mokru), ale zase tolik "nežerou" kotouče. Jsou méně odolné vyšším teplotám, mají sklon k vadnutí při intenzivním a častém brzdění.

Co se týká účinnosti brzdění, tak za normálních podmínek to není potřeba řešit. Ta bude zhruba stejná. Je potřeba si tedy říci, co chceš jezdit. Já jezdím XC a používám organické destičky.

Odesláno (upraveno)

no taky jezdím XC nejvíc,brzdy mám XT 2012 model a už pomalu budu měnit destičky,vydrželi vcelku dost řekl bych 3500km určo,objevil jsem tyto polymerové,tak jsem je objednal http://www.kupkolo.cz/brzdove-desticky-shimano-br-m985-polymer-chlazeni_z90327/ tak jsem zvědavej jaká bude účinnost a životnost

Upraveno uživatelem spineshank
Odesláno

Já vím, proto jsem to psal. :)

Jinak o nějakém větším významu toho chlazení mám, už od začátku co s tím přišli, trochu pochybnosti. Ale to je nepodstatné...

Odesláno

Já vím, proto jsem to psal. :)

Jinak o nějakém větším významu toho chlazení mám, už od začátku co s tím přišli, trochu pochybnosti. Ale to je nepodstatné...

tak já si myslím že to chlazení pro mě asi velký význam mít nebude,ale ta cena je vcelku podobná jako bez chlazení,tak jsem to na zkoušku vzal

Odesláno

Chlazení poznáš při větší zátěži, ale je to v řádech max desítek procent (a to možná přeháním). Sintr obvykle mnohem víc vydrží, o kotouče bych se nebál, ale obvykle taky o poznání míň brzdí. Shimano má dobrý desky, moc bych neviděl důvod je měnit. Jen při velkém zatížení jdou obvykle brzo do kopru. Stejně tak jako Avid. Dneksy kdy jsou desky v pohodě za kilo bych to asi moc neřešil a postupně to klidně zkoušel na vlastní kůži...

Odesláno

jj taky si myslím že to chlazení asi moc nepoznám,při tom co obvykle jezdím....dojedu ty co mám a pak zkusím...asi mě čeká i výměna kazety,ta je taky na cestě :cheers:

Odesláno (upraveno)

Cau, potreboval bych poradit. Pritelkyne si usmyslela, ze zacne jezdit na kole a ja ji slibil, ze se poptam jake kolo koupit. Bylo by to asi 85% silnice, 15% polnacka. Ostrej teren nepredpokladam. Najezd netusim, ale spis to bude takove rekreacni jezdeni. Rozpocet 10 - 15 tisic. Ja tomu vůbec nerozumim, naposledy jsem jezdil na starym favoritoj a ten by podle myho stacil i natohle, nicmene to doma neproslo :-). Jde mi o to jestli treking, odpruzenou vidli, nove, nebo stare (repasovane) a tak. Pripadne primo vhodnou znacku, ci primo odkaz na konkretni typ. Pritelkyne meri tak 175 a vazi zhruba (odhadnu radsi min kdyby to cetla :-)) 60kg. Predem diky za rady.

Upraveno uživatelem teg
Odesláno (upraveno)

Tak 29 Specialized je doma

Peknej CREVE COMPik  :smile_anim:

až budeš mít chvilku sundej ten plast za kazetou :cheers:

Zeptam se blbe, ale jakej plast tam je?  :unsure:  Tam by nemel byt, jestli si dobre pamatuju.

Upraveno uživatelem libor2002
Odesláno

Bohuzel, vychodni cechy. Kde se koukat na jeta kola? Odkaz na dobre stranky by se hodil. Jak hodne padaji ceny u kol? Diky za odpoved.

Odesláno (upraveno)

Jj, jsem si rikal, ze to bude tenhle plast. Jen me to zaskocilo, ze by to specializedaci dali na tento model kola. Ale to musi potvrdit Panedge. Jak je to kolo nove, tak to spis mate, jak ma tu kazetu jeste pekne lesklou a nezasvinenou. 

Ale tyhle plasty se uz na kola nedavej, ne? Mozna na kola z obchodaku. Si jeste pamatuju hlinikovej na Favoritu... to byla masirka :-D

Upraveno uživatelem libor2002
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...