Gustaf Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 (upraveno) 3 řetězy na ní najetý nebyly určitě....Ale od minulýho roku jsem na ní jezdil řetěz, co byl spojenej rychlospojkoku, páč jsem ho na závodech přerval :-/ Takže se vytáhl určitě rychleji. Prostě moje chyba, že jsem si to neuhlídal....prej byl fakt totál ko Upraveno 22. července 2014 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 rychlospojka s tím přece nemá co do činění. Řětez změřím nový, většinou má 11 článků kolem 132.5mm a jezdím do 132.9-133mm a potom jde pryč. řetěz normálně rozpojím rychlospojkou, tu očistím a použiju na nový řetěz. Kazeta musí vydržet minimálně 5 řetězů.A musím říct, že co mám na biku jednopřevodník, tak se řetěz vytahuje mnohem méně než když jsem měl dvoupřevodník a jezdil více na velké placce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 Řetěz ale vytahuje více placka malá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 Já taky, nebyli zrovna nejlevnější, tak snad" Sainty jsou super, ale já chtěl nějákej úlet, jinak jsem je objednal zde, halda komponentů za dobrej peníz a kluci tam jsou docela pružný. Mrkněte http://www.axit.cz/Pedaly-Klasicke/?sort=price&sort_direction=1 Afri tak na ty platformy jsem zvědavý. Připadají mi takový fórový, ale zdání může klamat. Pak musíš poreferovat zkušenosti. Pro mne je jasná volba sainty, kupoval jsem je před 14 dny synovi a jsou super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 Řetěz ale vytahuje více placka malá... a proto mám jen jednu já bych teda řekl, že řetěz se nevytahuje tahem ale kroucením(křížením), tedy na malou na malých pastorcíxh a na velké na velkých pastorcích. Asi tím, že mám jednu placku a to téměř na středu kazety, tak to křížení není takové a řetěz vydrží déle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 3 řetězy na ní najetý nebyly určitě....Ale od minulýho roku jsem na ní jezdil řetěz, co byl spojenej rychlospojkoku, páč jsem ho na závodech přerval :-/ Takže se vytáhl určitě rychleji. Prostě moje chyba, že jsem si to neuhlídal....prej byl fakt totál kotak je jasný že pokud neuhlídáš řetěz tak to obsejre i kazeta,loni to podcenil kámoš a měnil taky i kazetoujá mám odskoušeno že 10 řetěz vydrží okolo 1000-1400km max dle stylu ježdění 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 (upraveno) já na něm najel 1500km určitě a poslední dobou to fakt střílelo. Prostě moje chyba...měl jsem to tam dát dříve pebe: rychlospojka byla zničená, páč ten týpek, co mi to tam rychle opravoval jí secvaknul nejtovačkou. Jinak já jezdím na 2 x 10. S jednopřevodníkem si vyjíždky do terénu nedokážu moc představit. Jsem zvědavej na ten novej Sunrace... Upraveno 22. července 2014 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 tak pokud si najel 1500+ tak je jasný že chyba byla u tebe no jednoplacku si taky nějak nedovedu představit že bych jezdil,až bude možnost u někoho rád vyzkouším jak se s tím jezdí.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 njn...tak aspoň budu mít novou kazetu...je třeba hledat pozitiva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumsturm Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 (upraveno) Kdysi jsem v nějakém americkém časopisu od Kloubíka četl, že kromě sněhu a písku je to dost na pytel.Tak mi to nedalo a šel jsme se na něj mrknout, ty pneu jsou neskutečně tlustý, mají tuším 4.3''sedl jsem si tedy a vypadal jsem na něm se svými 190cm jak trotl :-D tet už vím že to není kolo pro mne, raději si nechám enduro a mám klid. Koukal jsem ale, že se dá po složení kauce půjčit třeba na den kdyby měl někdo zájem... Btw řetěz, měnim jednou ročně,nebo po najetí okolo +- 1K kilometrů preventivně. Upraveno 22. července 2014 uživatelem rumsturm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 já na něm najel 1500km určitě a poslední dobou to fakt střílelo. Prostě moje chyba...měl jsem to tam dát dříve pebe: rychlospojka byla zničená, páč ten týpek, co mi to tam rychle opravoval jí secvaknul nejtovačkou. Jinak já jezdím na 2 x 10. S jednopřevodníkem si vyjíždky do terénu nedokážu moc představit. Jsem zvědavej na ten novej Sunrace... dá se, jen to bolí víc než normálně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qvido Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 3 řetězy na ní najetý nebyly určitě....Ale od minulýho roku jsem na ní jezdil řetěz, co byl spojenej rychlospojkoku, páč jsem ho na závodech přerval :-/ Takže se vytáhl určitě rychleji. Prostě moje chyba, že jsem si to neuhlídal....prej byl fakt totál koŘeším právě stejný problém, doma jsem nasadil nový řetěz a až včera tady v Hostýnkách zjistil že na nejčastěji ježděných převodech přeskakuje.Kazetu (Deore) mě nenapadlo nijak podrobně kontrolovat má 5tis.a třetí řetěz,když jsem na ní mrknul dnes zhrozil jsem se a už čekám balíček: Sram kazetu a novou velkou pilu která už má taky dost.Ještě klika že jedu na tři dny dolů na jih a jezdit tady začínáme pořádně až o víkendu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 teď zrovna přemýšlim, jak často měnit ten řetěz??? já mam na treku najeto něco kolem litru.. a řetěz se mi zdá ok..je na to nějakej fígl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 teď zrovna přemýšlim, jak často měnit ten řetěz??? já mam na treku najeto něco kolem litru.. a řetěz se mi zdá ok..je na to nějakej fígl?Měrka řetězu asi za stovku, nedávno jsem si ji koupil a hned běžel pro novej řetěz :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 Řeším právě stejný problém, doma jsem nasadil nový řetěz a až včera tady v Hostýnkách zjistil že na nejčastěji ježděných převodech přeskakuje.Kazetu (Deore) mě nenapadlo nijak podrobně kontrolovat má 5tis.a třetí řetěz,když jsem na ní mrknul dnes zhrozil jsem se a už čekám balíček: Sram kazetu a novou velkou pilu která už má taky dost.Ještě klika že jedu na tři dny dolů na jih a jezdit tady začínáme pořádně až o víkendu.tak to seš na tom stejně jak Gustaf 3 řetězy na 5000km to ti vydrželo si myslím dost,já měnil na předchozím kole v cca 4500km kazetu na 4 řetězy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 (upraveno) double Upraveno 22. července 2014 uživatelem financ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 teď zrovna přemýšlim, jak často měnit ten řetěz??? já mam na treku najeto něco kolem litru.. a řetěz se mi zdá ok..je na to nějakej fígl?vůbec bych to nešeřil a dal novej,400,- si myslím nejsou moc a máš zase na rok klid....jasně že třebas na něm ještě 200km můžeš najet záleží jak bude vytahanej a jaký styl jezdíš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 tak jsem doběhl pro měrku, je na pokraji..takže do dvou tří týdnů bude muset výměna.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 no pokud je to na konci tak bych moc neváhal,riskuješ jak kluci si myslím s tou kazetou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 Na řetězu strašně záleží jak jezdíš, střelci ho mají za 800km v čudu a třeba normální smrtelník, kterej jezdí za roh do hospůdky pro džbánek, může najet klidně 5 000 km bez újmy na řetězu, tak že bych měřil, než vyhazoval peníze oknem" Tady ta měrka je v celku jednoduchá, vidíš jak ti krásně řetěz ubývá. Levou část opřeš o váleček u naplého řetězu, pravá část když nezapadne, je řetěz novej, jakmile zapadne do půlky je na čase ho vyměnit a pokud zapadne celá, máš v čudu i kazetu, easy Já tam mám ještě takové malé zoubky, a výměna vychází na čtvrtej zoubek, takže opravdu snadná kontrola a vcelku přesná. Proč měnit řetěz na kterým můžeš dát třeba ještě 500 km, že jop" vůbec bych to nešeřil a dal novej,400,- si myslím nejsou moc a máš zase na rok klid....jasně že třebas na něm ještě 200km můžeš najet záleží jak bude vytahanej a jaký styl jezdíš Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky