Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

ty to budes ladit do setupu jak ma Jarda?

to zas ne...sice mám predstavec do negativu ale určité nejde úplně dolu...tak možná nějak souběžně s horni ramovkou. Prostě se mi tak lip zabírá...a pri sirsich riditkach to bude snad ještě lepší . posed ala kulhavý. to bych se prekulil pres řidítka :-D
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krásnej únorovej den, tak jsem trochu pojezdil. Kolo bez řetězu je v tomhle blátě k nezaplacení. Je to paráda, NEčistit a NEmazat řetěz :smoke:

89_248_248_74_16-02-15-06-56-35_14241093

Konečně někdo s Duratecem:)

Co to tam máš vzadu za nábu? Alfine? Já jsem celkem dlouho pošilhával po Rohloffu. Pak mi kolo s Rohloffem kamarád půjčil. Byl jsem celkem zklamaný. Vadily mi odstupy jednotlivých převodů, hlučnost některých převodů a taky mi přišlo, že v nábě cítím při šlapání odpor, což jsem u přehazovačky nikdy nezažil.

Odkaz ke komentáři

Malda, 11:40:

Mám tam Rohloff. Funguje perfektně. Není na závodění, protože při řazení je potřeba nešlapat = nepohybovat klikama. Ale má řadu jiných výhod, pro mě důležitých, hlavně že nemusím čistit a mazat řetěz po každý jízdě... z řemenu bláto opadá samo. V lese, kde jezdím, je bláto 3/4 roku a 1/4 roku prach. Nechal jsem tam i platformy na tenisky.

Z toho, co píšeš, hádám, že kolo na kterým jsi jel, mělo špatně zvolenej stálej převod. Já jsem ho na novým kole taky nechal vyměnit a přitom jsem to nastudoval. Těď je vše super, jízdní odpor je menší, než u 99% jiných kol s řetězem. Rohloff doporučuje převod 2,5 pro 26" kola, to je třeba pro 29" přepočítat. Mám 2,21 a 29". Při správným nastavení se jede nejvíc času na 11. rychlost, při které je převod 1:1, nic se uvnitř netočí. Rychlosti 8 - 14 mají zanedbatelné ztráty a jsou tiché. Rychlosti 1 až 7 mají citelný odpor a jsou hlučné, prý se to zlepší po zajetí. Na tyto nízké rychlosti ale nejezdím, jen v extrémním terénu, nebo pokud jedu naschvál pomalu, třeba v sedě do kopce. Jinak kopce jedu na 9 vestoje a na 14 při max. frekvenci šlapání cca 43 km/h, což je pro mě na horským kole OK (z mírného kopce, hehe). Blatníky ani nesundávám, nemá to cenu :-)

89_248_248_74_17-02-15-06-30-57_14241942

edit: asi neumím vložit příspěvek jako odpověď...

Upraveno uživatelem Pavel34
Odkaz ke komentáři

Ja bych ten Rohloff nechtel ani zadarmo :) Videl jsem ho u kamarada rozebrany, to bych v zivote neslozil. To radeji namazu ten retez :) Na mestske kolo si to dokazu predstavit, ale na horskem prehazovat do kopce bez slapani... Nekdy je to nutnost.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...