wave ceptor Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 gusto jsem rád že to žena rozhodla, dobrá volba
Gustaf Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 gusto jsem rád že to žena rozhodla, dobrá volba jo díky...snad to opravdu klapne..
TLD Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 Gustafe, mas super zenu. Mam to doma stejne:) A to je dobre. Jdi do nej, udelej si radost. Tesim se na fotky tl
Krupkic Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 Já furt čekám. Doufal jsem, že se svezu už o víkendu, ale nevypadá to
Gustaf Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 Gustafe, mas super zenu. Mam to doma stejne:) A to je dobre. Jdi do nej, udelej si radost. Tesim se na fotky tlJj..tak ono stejně bude az tak v září...ale to neva. ted už to jen domluvit s kluka v krámu tesim se...hlavně zase přechod z Fulla na ht...
Gustaf Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 Gustafe, mas super zenu. Mam to doma stejne:) A to je dobre. Jdi do nej, udelej si radost. Tesim se na fotky tlJj..tak ono stejně bude az tak v září...ale to neva. ted už to jen domluvit s kluka v krámu tesim se...hlavně zase přechod z Fulla na ht...
spineshank Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 tak dnes paráda,teď návrat...počasí luxusní jeden malej kvíz kluci,kdo najde rozdíl
African Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 Hezky pěkně, to chci jak malej kluk ..se máš :-)
Klabrdon Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 Já bez fotek dneskam,ale mám radost z toho, že sem si koupil včera na silničku tretry a dneska přišli pedály:-) ( do tedka sem tam měl 520ky a jezdil mtb tretrách) Ale naštvalo mě to, že sem za boha nemohl ty pedály vyměnit, jak jsou tam utažený.Kua.Jinak dneska bylo nádherně, 25 km terénem a ani sem se nezapotil, bo sem jel kolegou co začíná jezdit furt jel pomalu a nebo na něj čekal:-)
spineshank Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 Nedrží ti sedlovka:D ses zcvrknul...tak skoro jste to trefili borci........ D
spineshank Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 Hezky pěkně, to chci jak malej kluk ..se máš :-)díky Afri, mám to jako předcasnej dárek k narozeninám.... tak se nech taky inspirovat
Klabrdon Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 tak skoro jste to trefili borci........ DTak víme ne, sme tu samí odborníci na slovo vzatý :-)))
spineshank Odesláno 15. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2015 Já bez fotek dneskam,ale mám radost z toho, že sem si koupil včera na silničku tretry a dneska přišli pedály:-) ( do tedka sem tam měl 520ky a jezdil mtb tretrách) Ale naštvalo mě to, že sem za boha nemohl ty pedály vyměnit, jak jsou tam utažený.Kua.Jinak dneska bylo nádherně, 25 km terénem a ani sem se nezapotil, bo sem jel kolegou co začíná jezdit furt jel pomalu a nebo na něj čekal:-)Klamoš taky vozí 520,nechce se mu kupovat další boty....Jaký SIS koupil?
Klabrdon Odesláno 16. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2015 Klamoš taky vozí 520,nechce se mu kupovat další boty....Jaký SIS koupil?Já koupil silničku tak s 520, tak jsem byl rád, že nemusim kupovat další boty. Ale vzhledem k tomu, že teď na silničce jezdim mnohem víc než na Biku tak jsem se rozhodl si udělat radost:-) Pedály sem vzal tyhle http://pedaly.heureka.cz/shimano-pd-r550-spd-sl-pedaly/ Tretry taky od shimana. Sem zvědavej jakej to bude rozdíl.
TLD Odesláno 16. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2015 Spine, udelej si vlozku s plechovky od piiva a nebude Ti ta sedlovka zajizdet Co na to rikas ? Pecka vid. Uz sis taky rekl, jak si bez toho mohl tolik let fungovat:)Mas to fakt hezky, cely.tl
exBURN Odesláno 16. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2015 to bych asi mohl..ale víš jak je to...přitlačit jednou, podruhé potřetí a už jsem u carbonu a ceny jedněch Breitlingů..musí to být vyvážený..kolo je dopravní prostředek a jako takový musí sloužit. V čem mi výrazně pomůže Deore proti aliviu?A vidlice olejová versus vzduchová...opravdu to tolik přidá na komfortu?Je to jako s hodinkama...tam jsem ochotný přitlačit, ale dostanu za to adekvátní hodnotu v technologií, kvalitě, legendě a té pomyslné důležitosti. Tady u kola to beru tak, že najedu 2-3 tis. km ročně a chci aby mi to příštích cca 5 let sloužilo pokud možno bez problémů. I proto ten limit...zvedat můžu pořád, ale chci taky jednou dodržet limit :-)Trochu to zapadlo, tak jen odpověď:Deore oproti Aliviu jednou seřídíš a pak jen měníš řetěz a kazety a řetěz. Cokoliv pod Deore se může (ne nutně musí) rozladit častěji. Na druhou stranu cokoliv vyššího už nepoznáš - teď jsem měnil kazetu a obyč sram blato za XT a v řazení rozdíl není. XT by měla jen dýl vydržet, je o 100gramů lehčí a hlavně má unašeč tak mi neožvejká alu ořech na nových kolech)Co se vidlice týče - sám jezdím pružinu a to z důvodu lepší citlivosti než u vzduchu, ale mám na svou váhu správnou pružinu - což je alfa a omega. U vzduchu si můžeš nafoukat kolik potřebuješ, ale opět pozor - máš single Air a dual Air systémy. Jedná se totiž že u vidlice máš 2 pružící komory - pozitivní a negativní a jejich vzájemným nastavením se dá vyladit citlivost vidle. Takže u single Air sice nafoukáš vidlu na váhu a bude chodit v ideálním zdvihu, ale může být tupá jelikož negativní pružinu už nenaladíš. Proto je zde velice výhodné využít nabídku tuning testu, kde za mírně vyšší cenu seženeš špičkově odladěného epicona, který bude chodit lépe než sériová Foxka. Ovšem ne jen vzduch nebo pružina, ale ještě i záleží na mazání - levné vidlice bývají mazané vazelínou což jim zase bere citlivost. Takže se často stane, že základní vidle má nevhodné pružiny k váze, je mazána vazelínou a navíc váží 2,5-2,7 kg. Funkce blížící se pevné vidlici a to nemluvím o tuhosti adt... Epicon váží kolem 1,7 kg.... 3000 km ročně je dost velký nájezd. Snažil bych se jít do osazení Deore a vidle třeba Epicon. Ale to se asi blbě shání :-(
mikymik Odesláno 16. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2015 Máš nějaké osobní zkušenosti s Aliviem? Na chalupě mám kolo s touto sadou z roku 1993. Sada je původní a funguje. Nemyslím, že novější sady na tom budou výrazně hůř.Dual Air byl hezký počin, ale když si s tím člověk pohrál, stejně ve většině případů nastavil tlaky stejné. Nové RS jsou už Solo Air.Tuning Epicona spočíval ve výměně vazelíny za olej. Ano, chodil pěkně (ta přirovnání chce bráti spíše obrazně), ale dříve či později začal téct. Použitá těsnění byla zkrátka vhodná k těsnění vazelíny. Reba se dá sehnat pod 7 kKč, takže v levnějších vidlicích asi není moc co řešit.
Doporučené příspěvky