Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

Spine, ta limitka je bozi. Kupko, staci koupit jedno poradny kolo, a nemusis mit dve :) ( sranda, pro sichr:) )

tl

Odesláno

O kolik se ti to opozdilo? Chápu, že se člověk těší a naštve to. Já měl dodání absolutně podle slibu.

Zpoždění bylo o dva měsíce. Nebyl bych tak naštvaný, kdyby mi to hned u prvního termínu s omluvou oznámili, místo těch opičáren ve stylu "příští týden určitě" a pak rádiového klidu. Je jasné, že spokojených dodávek na čas bude násobně více (viz ty), ale ti nespokojení jsou fakt slyšet a měli by s komunikací se zákazníky něco dělat.

Ale abych jen nekafral: Níže foto mého nového Canyon Commuteru 7.0 (https://www.canyon.com/cs/urban/commuter/commuter-7-0.html). Objednáno v září 2014 hned po prvním představení (zlato z veletrhu Eurobike), jak je asi zřejmé, žádné alternativy se v současné době na trhu nenachází, takže výběr dán dopředu. Anabázi s dodáním jsem již víceménně popsal, pozitivem je, že jako kompenzaci jsem si mohl vybrat helmu Giro Aspect (https://www.canyon.com/cs/accessories/#category=clothing&subcat=B02&id=52468) ve stejně šedé barvě jako je kolo, k nám už ji totiž bohužel Progresscycle nedováží.

Zatím jsem na tom najezdil asi 300 km, je to samozřejmě hlavně městské kolo na machrování u hospody.

Pozitiva:

- design je subjektivní záležitost, ale já ještě pěknější kolo neviděl, v jednoduchosti je krása

- výborné komponenty, nedokážu pochopit, jak to za tu cenu dokázali složit, třeba jenom ta soustava světel stojí samostatně přes sedm tisíc

- kolo nádherně žehlí nerovnosti, třeba kostek si skoro nevšimnete (karb. sedlovka a vidlice plus širší silniční pneumatiky)

- perfektní ovladatelnost

- světla, dynamo, kabeláž, přehazovačka atd.- vše zabudované do rámu či nábojů, vodotěsné

- světla fakt svítí, odhadl bych dosvit toho předního tak na 25 m, proti klasickým zasunovačkám je to jak přejít od Škody 100 k posledním Lexusům (dobré jet vzadu skupiny více kol, jejich světla to úplně vymaže :))

- rozsah osmistupňové nábojové převodovky bohatě stačí pro českou asfaltovou krajinu

Negativa:

- zabudovaný představec (kvůli designu, kabeláži a ochraně koulí při nehodě) neumožňuje nastavení (mně sedí), horší je, že se kolo špatně vede, protože si při klasickém úchopu do vteřiny skřípnete ruku...

- soustava světel má denní svícení, procesor a čidlo přizpůsobí výkon podmínkám, myslím ale, že tlačítko na vypnutí by neublížilo

Na pomezí:

- vše na kole je unikátní, např. kola a sedlovka mají gravitační šrouby, takže pro povolení je nutné kolo otočit (ochrana proti krádeži); zatím mi to nevadí, ale nejsem žádný mistr klíče a pokud píchnu zadní kolo, jsem v p...li, protože sundat (a nandat!) kolo s nábojovou převodovkou či napínat karbonový pás místo řetězu (míra napnutí se měří pomocí mikrofonu a aplikace v mobilu...) je mimo mé schopnosti

Postřehy z praxe:

- karbonový pás s Alfine nábojovou převodovkou by měl být zcela tichý, na většině převodů tomu tak je, na č. 5 to ale hlučí poměrně dost (i klape při zpětném šlapání) a protože s tím nikdo nemá zkušenosti, nedokážu říct, zda je to mimo toleranci či nikoliv (servis taky nevěděl, internet moc nepomohl, snad že si převodovka ještě po záběhu sedne)

- kamkoliv přijedu, jsem v centru pozornosti, fotí se a vysvětluju a vysvětluju; navštívil jsem poslední etapu Czech Cycling Tour a všichni borci s S-Works stroji se mohli jít zahrabat :)

- je sranda, jak mě echt Hanáčtí sedláci nezapomenou ve dne upomenout, že mám zapnuté světla a zbytečně vybíjím baterky :)post-95-0-92057600-1439882705_thumb.jpg

Odesláno

To kolo je tak ošklivý až je krásný:-)

Technická stránka paráda.

Mě se Canyony obecně moc líběj. Dokonce mám jednoho jako adepta na nový kolo, ale oproti konkurenci ho u mě diskvalifikuje ten jejich styl prodeje. Což je samozřejmě druhá stránka toho, že za tu cenu jsou ty kola super  osazený.

Odesláno

Bobisek, moc pekna frajerinka. Ten pohon je parada.

Jinak ke Canyonu. Podle me je to super kauf. Kola od nich jsou v perfektnim pomeru cena/vykon. Maj pekny designy, da se trefit slusna sleva. Jsou slusne osazeny i v te nejekonomictejsi verzi. Jen je potreba si ,,odtrpet´´ to porizeni. Co se reklamace tyka, tak na b-f to vetsinou dopadlo dobre pro toho kdo reklamoval. Trosku vaznouci komunikace no. Ja bych si u nich vybral:) Stejne jako u YT.

tl

Odesláno (upraveno)

Hele neprovokuj jo :-) obe kola mam kvalitni ale jedno pouzivam na najizdeni km nebo kdyz jedu nejaky rychli švih a druhe kolo mam na jezdenni do terenu :-)

Jj, tohle je pěkná sestava. to htx je super...ještě dat flat řidítka a představec do negativu a na chrteni pecka Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

Jj, tohle je pěkná sestava. to htx je super...ještě dat flat řidítka a představec do negativu a na chrteni pecka

riditka jsou karbonove :-) takove male vlajecky ale to mam rad a predstavec nejsem zavodak :-)

Odesláno

jasný, každý co mu vyhovuje...sem si rejpnul :D

Neberu to jako rejpnuti jen takove postouchnuti :-) z jinehou soudku nelezi ti nahodou doma navi 2 stezejky na seiko monster na prodej ? nutne bych 2 potrboval :-(

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...